-
Brenner antwoordde op het onderwerp "Highlands – Dalwhinnie" – 5 maanden, 3 weken geleden
Mwah maish pH aansturen is opzich altijd slim maar zeker niet nodig hoor als je uur op 65C houd en niet te zuinig pitched gist je met d53 of m1 zeker wel naar de 1000. Ik weet niet of de… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Beste wensen met recept" – 5 maanden, 3 weken geleden
@psycat inderdaad yule staat voor de deur . Daar drink ik graag een borrel op. Even zien wat het gaat worden. De keuze is reuze. Maar ik denk toch een absint of genepi of ik heb nog een goede champagne… Meer lezen»
-
rinus55 antwoordde op het onderwerp "Beste wensen met recept" – 5 maanden, 3 weken geleden
@rummy-dummy ook fijne feestdagen gewenst en bedankt voor je recept.
de rest van het forum ook fijne feestdagen -
rinus55 antwoordde op het onderwerp "Hallo allen!" – 5 maanden, 3 weken geleden
welkom en veel lees plezier
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Highlands – Dalwhinnie" – 5 maanden, 3 weken geleden
@brenner fermentis m1 is een prima gist maar is jou beslag gelijk aan ? Ik zou eerst kijken wat voor mout keuze er wordt gebruik en ph waarde van het mout . Immers de mout uit winkel zal toch iets… Meer lezen»
-
Brenner antwoordde op het onderwerp "Highlands – Dalwhinnie" – 5 maanden, 3 weken geleden
Toen ik daar was werd er verteld dat er gist van mauri gebruikt werd. Die komt overeen met fermentis m1. Ik heb ook een slurrie vrachtwagen zien aanrijden daar. Maar m1 is een gist die het goed doet bij langere… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Highlands – Dalwhinnie" – 5 maanden, 3 weken geleden
@kevin ik ben niet bekend met de commerciële mouten uit de winkel. Ik zie daar in veel bier mouten voorbij komen die gebruikt worden voor whiskey. Misschien is het niet onverstandig om bij commerciële mouten voor een dergelijke whiskey een… Meer lezen»
-
SaenseOverhaal antwoordde op het onderwerp "Highlands – Dalwhinnie" – 5 maanden, 3 weken geleden
@robbert zou nog een aandeel zuurmout toevoegen ook helpen?
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Highlands – Dalwhinnie" – 5 maanden, 3 weken geleden
@brenner De gelaagdheid komt van vrij zure vergisting dat kun je stimuleren met zoals ik zei secondaire pitch met een melkzure gist . En mout soort is belangrijk ik zou een mout maken en niet te zwaar eersten . Licht… Meer lezen»
-
Brenner antwoordde op het onderwerp "Highlands – Dalwhinnie" – 5 maanden, 3 weken geleden
Laten staan heeft inderdaad risico maar het word door sommige grote jongens ook gedaan. Ardberg heeft een expressie bijvoorbeeld. Maar het is inderdaad veiliger om meteen te stoken. Rustig vergisten zorgt voor mee fruitige smaken maar bij dalwinnie proef je… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Highlands – Dalwhinnie" – 5 maanden, 4 weken geleden
@brenner het laten staan na vergisting is vragen om problemen als verzuring , daarnaast staan op dode gistcellen geeft snel een bijsmaak van zwavel waterstof. Na slechts enkele dagen kan dit al voordoen. Wil he na vergisten iets lang laten… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Stoken op Vermogen welke vesie" – 5 maanden, 4 weken geleden
@miggym ik begrijp dat je kiest voor gemak maar een alles in een ketel waarmee je alles kunt stoken bestaat niet . Als je zoekt naar een ketel type om whiskey e.d. kun je beter kijken voor een alembiek of… Meer lezen»
-
Ferry_h antwoordde op het onderwerp "Hallo luitjes" – 5 maanden, 4 weken geleden
@murmillo Nu nog op de rest wachten….
-
Ferry_h vind forumbericht "Hallo luitjes" – leuk 5 maanden, 4 weken geleden
-
Murmillo antwoordde op het onderwerp "Hallo allen!" – 5 maanden, 4 weken geleden
@miggym welkom hier en veel plezier
-
Murmillo antwoordde op het onderwerp "Hallo luitjes" – 5 maanden, 4 weken geleden
@ferry_h prachtig!!
-
Murmillo vind forumbericht "Hallo luitjes" – leuk 5 maanden, 4 weken geleden
-
Ferry_h antwoordde op het onderwerp "Hallo luitjes" – 5 maanden, 4 weken geleden
Hehheh, hij is binnen!
e0487d83-f5f4-4cf1-9d21-0d518997729c.jpeg -
Brenner antwoordde op het onderwerp "Highlands – Dalwhinnie" – 5 maanden, 4 weken geleden
Dalwinnie is een vrij fruitige whisky. Je zou kunnen gaan voor gewoon destileermout. Iets langer vergisten, D53 fermentis gebruiken en met een redelijke reflux stoken om de fruit sectie in het begin goed te kunnen scheiden.
-
MiggyM posted a new topic "Grainfather g30 v3 gezocht" – 5 maanden, 4 weken geleden
Beste Collega brouwers en stoker,
Heeft er iemand nog een grainfather g30 v3 staan die ik zou kunnen overnemen?
Gr,
M - Meer laden