Meldingen
Alles wissen

Bokbier.

Pagina 2 / 4

munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ik zit in een wijnclubje en we hebben een geurkoffer met 248 verschillende geuren.... zelfs met het lijstje erbij is het nog moeilijk om precies te omschrijven wat je ruikt. Dus met meerdere geuren door elkaar wordt het enkel moeilijker.  

Beantwoorden
Berichten: 1677
Topic starter
(@wiliam)
Noble Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Als ik alleen al begin met de informatie van de leverancier, dan kan ik van daaruit de praktijk ervaring opzoeken. De gegevens die te krijgen zijn, zijn enorm omvattend. Maar de Nerd in me wil weer zoveel mogelijk weten, De basis van goed bier en (fruit)alcohol, begint bij de gist. Dus moet ik daar beginnen, en ik begin met biergist. Daarna de overige gisten.

Beantwoorden
Berichten: 212
 Rob
(@rob)
Estimable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Goed bezig Wiliam. Ik lees graag mee.

Beantwoorden
Berichten: 1677
Topic starter
(@wiliam)
Noble Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Huishoudelijke mededeling,  3 MJ vergistingsvaten bestellen, zodra Jan ze weer inlegt. Plastic emmer van 27 Liter kun je bij vorst niet verplaatsen. De bodem begeeft het. Partner had het voorstel om ze in de kelder te zetten.

"Ruik je toch niet met waterslot" O wat was/is ze mis, keldertrap van boven tot onder ruikt op het moment heerlijk. De bodem is het zwakste punt van een emmer met 30KG inhoud. Graanvat is dus uitgeschakeld. En geen zorgen, ik ben nog heel.... Op mijn EGO na.

Beantwoorden
Berichten: 6759
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

William, ik hoop ze eind deze week / begin volgende week weer te hebben. Ze zijn niet snel met verzenden deze week, waarschijnlijk hadden ze het personeel allemaal nodig op de beurs ?

Beantwoorden
Berichten: 6759
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Mangrove Jacks komt nu met essences voor in je bier, diverse fruitsoorten maar ook cask tones, zal niet lang duren voor ik ze ook heb.

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Sorry William maar ik moest lachen. Ach we maken allemaal dit soort dingen meer, Ik had eens een paar gistingsvaten te koud in de staan, ik denk een graadje of 8 was vergeten de verwarming aan te zetten en toen kwam de suikerwash er als behangplaksel uit. Uren staan schrobben.  Zorg dus met suikerwash dat deze niet te koud vergist. 

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Wat zonde zeg. Gelukkig zelf nog niet meegemaakt enkel dat ik eens de cct aan het vullen was en het kraantje open had laten staan.

Beantwoorden
Berichten: 1677
Topic starter
(@wiliam)
Noble Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Zonde? Hé Erik, gewoon aan de handel denken, als ik nieuwe vaten heb , moet ik gewoon opnieuw een graanbed bestellen. Gewoon een leermomentje , meer niet, met de geur van schraal bier, de komende dagen. Mijn Bo(c)k staat overigens veilig binnen. Maar eerst de vaten, want een ezel stoot zich geen 2 maal aan dezelfde steen, dus deze Ezel ook niet. 😉 😉 😉 . Dat zullen dan vaten, jassen en zakken worden , denk ik. 

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Zonde...ehh.... van de vloer hahaha.

Beantwoorden
Berichten: 1677
Topic starter
(@wiliam)
Noble Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Vandaag 10 Liter bier op fles gezet, SG bij 20°C 1018. Mijn kroonkurkhevel, (tafelmodel) was een succes, wat een luxe. Het hevelslangsysteem, daar twijfel ik. Om een fles te vullen was het een troep, heb een ,3 Liter, schenkkan ermee gevuld en van daaruit het bier in de fles gegoten. Carbonationdrops op voorhand in fles , en gieten tot je genoeg hebt. Vandaag brengt de Sint 3 vergistingsvaten van MJ, fermentatievatenjassen erbij, Jan had dat getest, ergens staat er een foto van. Overigens kreeg ik het alcohol gehalte niet gemeten, die was -4% hij dreef hoger dan 0, maar ik heb ergens een discussie hier gelezen over procenten, dus ik waag me er ook niet aan. Nu dus 15 flessen vergist met S-189 gist, en 17 flessen met W-34/70 gist. En nu begint de ellende pas echt, opruimen, maar het ergste 6-8 weken wachten. Wordt vervolgd.

https://www.stookforum.nl/thread/mangrove-jacks-temperatuur/  

Beantwoorden
Berichten: 6759
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Hoi William,

Ondanks de aanval heb ik jouw fermenters nog wel de deur uitgekregen gisteren, maar ze liggen nog bij een DPD depot in nederland. Deze zending doet er dus helaas een dagje langer over. Ik verwacht dat je de zending sowieso morgen in huis hebt.

Beantwoorden
Berichten: 1677
Topic starter
(@wiliam)
Noble Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Zag zojuist op de track en trace al, dat het nog minstens een dag langer gaat duren, geen probleem. De Grainfather zakken etc gaan dezelfde dag komen, zoals het er nu uit ziet.

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Heb je alcohol gemeten met een alcoholdobber? Dat gaat niet lukken. Eind SG aftrekken van start SG en vermenigvuldigen met 0,13125.

Vanwege black friday heeft ook post.nl vertraging opgelopen en komt ook de mout e.d. later.

Beantwoorden
Berichten: 1677
Topic starter
(@wiliam)
Noble Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Track and trace was duidelijk, En begin SG, de SG meter lag erbij, en keek erna. Vergeten bij het maischen.

Beantwoorden
Pagina 2 / 4
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?