Simpel vraagje maar jullie zouden me echt gigantisch kunnen helpen, hier in de buurt kan ik het niet vinden namelijk...
Waar halen jullie die rietsuiker stengels vandaan, en als het kan zelfs bio?
Mvg
Ik weet niet in welke omgeving je woont maar misschien is daar een fourage handel die je kan helpen .
Ik haal het zelf bij een klant van mij .
Een dier voeding fabrikant / mineralen groothandel .
Omgeving Rotterdam!
Ben een paar winkels af geweest, was niet echt te vinden. Fourage winkels twee gehad welke het ook niet hadden helaas. Ik ga verder met mijn zoektocht haha
Het lijkt mij ook een product voor de toko. Ik zal eens zoeken.
Kijk daar heb ik wat aan Jan, heb alle zoektermen gebruikt en jij vind hem binnen 3 minuten gevonden hahah
Thanx!
Toko was inderdaad een goeie tip, me surinaamse collega neemt het van de week voor me mee van de toko!
Ik kom zelf ook uit de omgeving van Rotterdam, en inderdaad daar zijn veel van die aziatische toko's.
Kijk even bij welkoop of iets in fourage handel .
bij die toko's betaal je bijna 10x zoveel als het normaal kost .
Vind deze anders nog mee vallen voor 3,25/kg de link verder bovenaan was hij 30/kg.
Bedankt voor het meedenken allemaal!
Ik koop het als ik nodig heb een baaltje 35 kilo voor €42,
Mwoi denk dat ik aan een kilo wel meer dan genoeg heb? tis voor het maken van gist starter/gist voor de rum. Ga jou recept proberen!
Bij mij staat de gist klaar voor de bourbon .
Net wat anders maar meer dan genoeg ?? Pas wel op als er onweer in de lucht zit . Dat heeft gek genoeg behoorlijk invloed .
ja onweer en tomatensoep is ook geen goede combo.
Ik zal het onthouden!
Robbert, ik volg nu deze draad en de draad over verwerken van mais. Nu heb ik een paar vraagjes. 1. De gist die je hebt gemaakt is dus puur natuur uit de yoghurt, bloem en lucht.
2. Welke sg kan het aan, en tot welk percentage alcohol is de gist bestand? (1050 sg is een normaal percentage maar als je nou een zwaar bier wilt brouwen van ca. 9%, lukt dat deze gist ook).
3. De laatste reeks fotos, wat zijn die groene punten in jouw gistpap?
Ik vind gist altijd een pittig onderwerp. Het is en blijft zoeken naar een (goede) commerciele en voor de verschillende doelen. Soms een goed resultaat, soms minder.
Wanneer ik weer in het land ben, en tijd heb ga ik hier zeker wat mee doen. Ik vind dit te gek.
Groet, hobbyman