Of zet een soeppan op het gasfornuis. In het midden van de pan zet je een soepkop neer. Vul de pan met wat most (stookwijn) rond de soepkop Nu leg je de deksel van de pan omgekeerd op de pan. (De deksel moet verder geen gaten bevatten) Zet op deze deksel een bakje met een blok ijs en vul de deksel met wat water. Rustig verwarmen . Hoge percentages haal je niet maar snel en makkelijk is het wel.
groeten Catnip
Dat is jeugdsentiment uit mijn laboratoriumschooltijd Robbert 🙂
Erik, dat was toch ergens rond de tijd dat glasblazen net was uitgevonden he 😉
Robbert wacht maar totdat je de uiteenzetting leest, ben een beetje los aan het gaan hier. Zit nu al op 4 pagina's en moet nog beginnen aan het daadwerkelijke proces.
Mooi idee daar hou ik wel van?
Het was vlak na het uitvinden van het glasblazen 😉
We hadden toen net zwaartekracht.
Zonder gekheid, wij kregen op de laboratoriumschool toen ook les in glasblazen want we moesten sommige dingen zelf maken/blazen.
Kan me voorstellen dat het collegegeld toen wat lager was, ergens ben ik jaloers. Mijn docenten hebben zich er te makkelijk van af gemaakt dan. Als ik iets sloopte werd de inkoop afdeling gemaild.
Hadden ze me maar leren glasblazen, dan had ik nog meer gesloopt puur voor de ervaring.
Munckerik Ik ben toen ik thuis ging destilleren begonnen met heleboel glaswerk .{ na enkele maanden al naar koper gegaan maar dit terzijde ]
De koelers op foto had ik in begin gekregen via stage bedrijf . toen waren ze al gebruikt en lich beschadigd . ik heb ze dus vanaf mijn HTS tijd , dus nu 40 a 41 jaar al .
Enige verder wat nog van het glas over is uit die tijd zijn paar buretten ..
die durf ik haast niet meer beet te pakken zo kwetsbaar is dat spul .