Meldingen
Alles wissen

Recept voor de "echte" Limoncello

Pagina 11 / 17

Sebas(bassien)
Berichten: 210
(@bassien)
Reputable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Ongeveer 600 gram suiker , 2 liter water en liter 80%. Alleen de schillen gebruikt van 20 Citroenen (met een dun schiller geschild

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Dat lijkt me een goede verhouding. Ik dacht even dat je misschien te weinig water had gebruikt. Je schrijft dat de schillen niet helemaal ondergedompeld waren, dat zou kunnen betekenen dat der te weinig etherische oliën opgelost zijn. 

Beantwoorden
Berichten: 132
(@ronnor)
Estimable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Wat een goed recept zeg ??? Heb hem ook gemaakt van mijn mislukte schnaps ( niet lekker te weinig smaak) opnieuw gestookt tot 85% 4 weken donker en koel met citroenschillen en gister aangelengd zoals beschreven. Super lekker enga zeker nog wat liters bij maken.

 

Ik heb hier gelezen hoe stookwijn te krijgen van suiker en bakkersgist maar kan dat zo niet vinden. Heeft iemand de link of verhouding bij de hand offffff adviseer je anders? 

 

Beantwoorden
aukedebier
Berichten: 320
(@aukedebier)
Reputable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Ronnor: Ik maak voor Limoncello een stookwijn naar het 'Birdwatchers' recept. Het is suiker, water, tomatenpuree en bakkersgist. http://shuggo.com/birdwatchers/calculator.htm

Dit is de link naar een calculator die verhoudingen voor je uitrekend.

Beantwoorden
Berichten: 132
(@ronnor)
Estimable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Dank je wel, super handig. Voeg jij ook een Citroen toe en/ of knijp je die uit?

Beantwoorden
aukedebier
Berichten: 320
(@aukedebier)
Reputable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Ik gebruik soms wat citroenzuur (in crystal vorm) bij het maken van de Birdwatchers. Maar het maakt niet veel uit, vind ik.

 

Ik gebruikt wel wat sap tijdens het maken van de siroop / suikeroplossing. Ik gebruik iets minder suiker, verder volg ik het recept. Al gebruik ik soms iets meer schil voor het macereren.

Beantwoorden
Berichten: 132
(@ronnor)
Estimable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Ok thnx nogmaals voor je reacties. 

Heb al veel opgestoken hier en ben er nog lang niet maar tis onwijs leuke hobby!

Beantwoorden
aukedebier
Berichten: 320
(@aukedebier)
Reputable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Ik ben ook nog vrij groen. Ik gebruik een omgebouwde snelkookpan voor het destilleren. Ik vind het heerlijk om te experimenteren, met (meestal) een goede borrel als beloning.

Beantwoorden
Berichten: 2
(@bram87)
New Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Mijn eerste Limoncello staat nu dik 2 weken te trekken. Ik laat hem nog een weekje staan voordat ik er suikerwater bij doe. Ik zie momenteel wel dat de alcohol erg troebel is en dat er kleine stukjes van de schil in zweven. Die kleine stukjes krijg ik er met een zeef waarschijnlijk niet uit. Doen jullie de alcohol filteren? En zo ja, kan dat met gewoon een simpele koffiefilter?

Beantwoorden
Sebas(bassien)
Berichten: 210
(@bassien)
Reputable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Ik gebruik inderdaad gewoon een koffiefilter . Ik merk wel dat deze langzaam druppelt en snel ‘verstopt’ raakt

Beantwoorden
Berichten: 76
(@vodkaman)
Trusted Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Het eerste Limoncello recept gebruik ik ook waarbij ik ernaar streef dat ik met 10 biologische citroenen 3 liter Limoncello overhou. In plaats van 600 gram gebruik ik 700 gram suiker en ik zorg ervoor dat mijn Limoncello precies op 35% uitkomt. Die extra 100 gram suiker in combinatie met het eindresultaat van 35% alcohol maken de Limoncello naar mijn mening nog beter. Origineel is Limoncello altijd tussen de 30 en 35%

Beantwoorden
Berichten: 107
(@jeroendv)
Estimable Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Ook eens een poging gedaan met mijn 92% neutraal, 750ml en 9 citroenen.

Gennarro zegt wel van maar 3 dagen de schillen te laten trekken, nog meerdere recepten gevonden waar dit gedaan wordt. Van zodra je ziet dat de schil hard en wit wordt is alle olie er al uit zeggen ze...

Beantwoorden
Berichten: 76
(@vodkaman)
Trusted Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

3 dagen vindt ik persoonlijk wat kort. Bij alcohol hoger dan 90% moet een week voldoende zijn. Als je een stukje schil uit de alcohol haalt en je erop bijt en er komt nauwelijks nog smaak vanaf dan weet je dat de schillen uit de alcohol kunnen.

Beantwoorden
Berichten: 137
(@davidoff)
Estimable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Echtgenote kwam zaterdag thuis met citroentjes uit de LIDL en vroeg of ik er Limoncello mee kon maken. Wie ben ik om nee te zeggen.

Ik wilde gisterenavond de citroenen in een kom water plaatsen gedurende 24u dat het schillen vergemakkelijkt en merkte het volgende op het ticket: De citroenen zijn namelijk geconserveerd met Imazalil en kunstmatig gewaxed. Bio-teelt om nadien het boeltje chemisch te behandelen is in mijn ogen geen bio-produkt.

Iemand een tip om dit chemisch goedje uit de schil te krijgen, of zit dit te diep ingedrongen in de schil?

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Wanneer een product het predikaat Bio, biologisch, eko, eco of organic mag dragen moet het aan heel wat eisen voldoen. Als gecertificeerde leverancier ben je dan ook verplicht om het Europese biologo te voeren met onder het logo de code van de controlerende instantie. Voor Nederland is dat NL-BIO-01, de controlerende instantie is Skal.

Op het getoonde label zie ik noch het biologo noch de vermelding BIO.

 

E-nummers mogen gebruikt worden bij biologische producten. Er zijn 48 goedgekeurde e-nummers tbv bio producten. E202, E904 en E914 horen daar overigens niet bij.

Beantwoorden
Pagina 11 / 17
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?