Meldingen
Alles wissen

Recept voor de "echte" Limoncello

Pagina 2 / 17

Berichten: 33
(@nixster)
Eminent Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Lekker recept, bedankt!!! 
(wel met zelf gestookte alcohol natuurlijk)

Beantwoorden
Berichten: 35
(@likeurmeneer)
Eminent Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Leuk te lezen dat jullie lekker bezig zijn, de kleur ziet er perfect uit Nixter!

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Door een klein maar aangenaam bedrijfsongevalletje ben ik maar Limoncello gaan maken. Di zijn de kleuren na 2 weken. 

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

De kleine weckpot is bevroren citroensap en die gaat er helemaal in. 

De alcohol in de grote weckpot bedraagt 2,4 liter en heb inmiddels 1250 gram suiker met 3 liter water gekookt die nu staat af te koelen. Plus dus 800 gram verse (bevroren) citroensap.  Dat wordt zometeen genieten dus het feest gaat nog effe door. 

Beantwoorden
Berichten: 120
(@likeurtje)
Estimable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

In België voor alcohol is het ook 48€ voor literfles, daarom zelf beginnen stoken he ?

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Krankzinnige prijzen, hoeveel mensen kopen het daarom niet. En de gene die dat wel betalen lopen het risico een likeurtje te maken dat niet smaakt. Dan is het gelijk afgelopen met het feest. Met stoken blijf je ingrediënten kopen en wellicht investeringen/verbeteringen want het kan altijd beter toch, allemaal belast met BTW. Wat levert meer op? 

Beantwoorden
Berichten: 1657
 Piet
(@betweter)
Noble Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Lummel inderdaad als je van één stook de 4,5 liter alcohol in Nederland zou moeten kopen = 4,5 x Euro 48,00 = Euro 216,00. Dus is je ketel al snel terug verdiend.

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

En toch Betweter, jij haalt 2 % meer dan mij omdat jij door je vat de temperatuur beter onder controle kan houden, maar ik produceer echt meer alcohol dan jij " slechts, hoor mij " 4,5 liter tegen 94% haal jij. Ik werkt ook met alcotec 48 en zet op exact 5 liter het apparaat uit ( dan loopt hij toch niet zo hard meer en de fles is vol) en dan heb ik 92% das toch echt meer en dat ondanks jouw klimaatkast. Hoe doe ik het, 7 dagen laten gisten bij de verwarming met een deken eromheen met ongeveer 8,5 kilo suiker. Dat laatste gok ik een beetje. Gebruik daarvoor altijd aangebroken suikerpakken. 

Beantwoorden
Berichten: 1657
 Piet
(@betweter)
Noble Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Hai Lummel, hartstikke gaaf dat jij 5 liter alcohol haalt van 92%.

Die 4,5 liter alcohol die ik aanhaalde om te laten zien hoe snel je de T500 terug hebt verdiend, is niet mijn opbrengst, neen, ik zit zelf op 4,75 liter alcohol van 94%.

Ik stook zelf 2 x p/jaar en dat is voor mij ruim voldoende om alles te macereren voor de likeuren, advocaat en sterkere drankjes.

Daarnaast heb ik natuurlijk ook nog dat ik zelf bierbrouw + dat ik in Duitsland bij de sangverein en buren ook nog regelmatig biertjes drink.

Mijn vrouw vindt mij een drankorgel worden, ha, ha.

 

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Dat is inderdaad het nadeel van de T500 je hoeft maar een paar keer per jaar te stoken. Al mis ik het gepruts in de schuur en gesleep met gasflessen nauwelijks. Sinds ik limoncello heb ontdekt drink ik ook regelmatig iets teveel. Heb ook hazelnoot staan maar dat heb ik alweer fout gedaan las ik. Ik heb 500 gram hele noten in 2,5 liter gegooid die had ik eerst moeten kneuzen en roosteren las ik. Dat kneuzen kan nog wel maar roosteren niet meer. Maar meer dan 2 keer stoken per jaar krijg ik ook niet op. 

Beantwoorden
aukedebier
Berichten: 320
(@aukedebier)
Reputable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Ik ben aan mijn Limoncello begonnen. Ik heb het hart van mijn stook rechtstreeks in de pot met citroenschillen laten lopen. Ik heb biologische citroenen gebruikt, en ze goed gewassen. Ik heb gee idee hoe hoog mijn alcoholpercentage is.Ik heb geen alcohol meter, doe alles op gevoel. Ik wil het een behoorlijke tijd laten staan trekken, omdat ik denk dat het ongeveer 75% alcohol is. Ik hoop dat dat genoeg is..

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ik heb gisteren ook 20 citroenen in de alcohol gegooid zal mogelijk later vandaag een foto plaatsen want het heeft al een mooi kleurtje, beetje appelmoes. Hahaha

Beantwoorden
aukedebier
Berichten: 320
(@aukedebier)
Reputable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

 

Dit is mijn tussenstand.. Ben momenteel aan het stoken. Het resultaat is erg goed. Bijna fruitige smaak, van gewone suiker-wash.

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Auke hier een foto van mijn schilletjes die er nu 24 uur instaan. Wel met een percentage van 95%. Morgen gooi ik er nog 10 citroenen bij, dus de schillen en vul aan met alcohol tot 1 centimeter onder rand. Dan kan ik zaterdag a.s weer limoncello maken. 3 weken is echt niet nodig met 95 procent, dat zeg ik niet maar Jamie Olivier op you tube. 

Beantwoorden
aukedebier
Berichten: 320
(@aukedebier)
Reputable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Hoi Lummel, ik denk dat ik ook nog een paar citroenen schil en die schillen erbij doe. Kan geen kwaad, dacht ik zo..

Beantwoorden
Pagina 2 / 17
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?