Lijkt me ook niet. Ik doe dan 30 citroenen op 2,5 liter alcohol van 95%. Ik heb ze trouwens schoon gemaakt met alcohol van 90%. Gewoon met een keukenpapier het vuil eraf wrijven. Dat is overigens wel nodig als ik het doekje zo bekeek.
Ligt er bij jou nog sneeuw trouwens?
Klopt, ik zit in Finland.. Erg lange winter dit jaar.
Dan zou ik eerder de neiging hebben whisky te stoken dan limoncello te maken (dat is bij mij echt een zomerdrankje)
Ik lees steeds aantallen citroenen, ik weeg de schillen gewoon. Want is de Citroen groot of klein?..
250 gram schillen op een liter hou ik aan.
Ik hoop dat het een beetje zomers is, als de Limocello klaar is..
Goede tip.. Voor de volgende ronde
Mannen, heb gisteren nog een liter gemaakt. 500ml 90% had een maand gestaan, rook erg goed. 500ml water met 300gram suiker erbij en in de vriezer gezet. Daarna geproefd, Citroen komt goed door maar ik vind hem te zoet, te dik. Volgende ronde minder suiker. Ik meng deze nog wel wat verder op met water, dan maar minder sterk...
En het recept vraagd om 600 gram toch?
Ja op een liter 90+ maar is echt zoet, veel te zoet voor mij. 400 gram was overigens ook al te zoet dus de volgende keer 200 gram op 1 liter 90+
Voor mij ook te zoet hoor. Jij vond 400 op een liter ook te zoet? Ging het wel de goede kant op?
Dingen waar suiker in zit begin ik persoonlijk op 40gram per liter en dan eventueel voeg ik meer suiker aan tot het goed is voor mij. Meer suiker ergens aan toevoegen is makkelijk. Suikergehalte verlagen niet zo zeer
Just my 2 cents
Ik ga ook maar een stuk lager zitten dan. Ik denk aan de helft..
Voor mij ook te zoet hoor. Jij vond 400 op een liter ook te zoet? Ging het wel de goede kant op?
Ja het beter maar toch nog wat te zoet. Ik denk als je de suiker eruit haalt heb je gewoon wodka citroen, en dat lijkt me te zuur. Hoe zoet is een sinaasappel? Dat is wel lekker met wodka
Heb toevallig ook bio sinaasappel in de week gezet om te proberen, ben benieuwd