Meldingen
Alles wissen

Recept voor de "echte" Limoncello

Pagina 8 / 17

Berichten: 661
(@rrillaerts)
Honorable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

inderdaad met Pilferproof tang

Beantwoorden
Berichten: 23
(@temmink)
Eminent Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

het 1ste resultaat. Smaakt heerlijk.

Beantwoorden
gompie
Berichten: 991
(@gompie)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Rene, heb jij deze tang ergens gekocht waar hij wat goedkoper is dan normaal, ik vind hem wel heel erg kostbaar.

Beantwoorden
Berichten: 661
(@rrillaerts)
Honorable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

gompie neen ik heb hem gekregen van iemand die dat vroeger gekocht had  en ja ze zijn inderdaad vrij duur dacht iets van rond de 80 euro

Beantwoorden
Berichten: 1
(@roughneck)
New Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Ik heb al een aantal keren limoncello gemaakt van ongespoten citroenen uit eigen tuin en tuinen van buren (ik woon in Spanje, Costa Blanca). Heb diverse recepten geprobeerd maar ben tot de conclusie gekomen dat veel recepten of te zoet of te sterk van alcohol zijn. Ik gebruik 20 citroenen per liter 96% alcohol, 1 liter water, 400gr suiker en 0,2L tot 0,25L alcohol mix. Het smaakt zeer goed en krijg veel goede respons van iedereen die het gedronken heeft. Ik heb hetzelfde ook met sinaasappels gedaan en die vind ik eerlijk gezegd lekkerder. Hier in de Costa Blanca heb je 2 keer per jaar sinaasappel oogst, heb de arancello gemaakt van de nazomerpluk, ik ga het nu doen van de voorjaarspluk, dat zijn andere sinaasappels. Met citroenen en sinaasappels is het wel zaak dat je vruchten neemt met een dikke schil, dan heb je minder wit wat het geheel minder bitter maakt. De volgende uitdagingen worden: limoenen, grapefruit/pompelmoenen, mandarijnen (ook diverse soorten van), kumquats. Nu heb ik weer 7 flessen (IKEA) van 1 liter klaar.

 

Beantwoorden
Berichten: 661
(@rrillaerts)
Honorable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Ik heb ook arancello gemaakt maar alles weg gegoten...mijn fout Ik had geen bio appelsienen genomen. de limmoncello zoals ik het maak is met 1 liter alcohol 92% daar 10 grote citroenen in gedurende 3 weken en dan 1.6 liter water en 300 gr suiker. Nadien alles ultrasonic in en smaakt perfect. Limoenen zou in principe ook moeten gaan. ben wel eens curieus achter grapefruit. Hou ons maar op de hoogte grts RenéR

Beantwoorden
Berichten: 81
 jurj
(@jurj)
Trusted Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

@firewalker, tnx!

Beantwoorden
Berichten: 23
(@temmink)
Eminent Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

mh, mijn tweede probeersel met citroenen is niet helemaal goed gegaan. Ik heb de citroenen ongeveer 3 weken in de 95% alcohol laten trekken. Ruikt goed, echter als ik het aanleng met water en suiker, heeft hij een vervelende (na)smaak. Kan het niet goed plaatsen. Lijkt wel een beetje naar "rubber" te smaken. Misschien te veel citroenen per 1 liter water, of toch wat witte schil mee gekomen (lijkt mij niet).

 

Wie-wie weet misschien wat er is misgegaan?

Deze is dus niet lekker en gaat waarschijnlijk door de gootsteen.!

 

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Komt het vervelende smaakje niet van de alcohol?

Wit van de schil maakt je limoncello bitter. Of er teveel wit is meegekomen kan ik van hier niet beoordelen evenals het aantal citroenen (hoeveel waren er dat?).

 

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

mh, mijn tweede probeersel met citroenen is niet helemaal goed gegaan. Ik heb de citroenen ongeveer 3 weken in de 95% alcohol laten trekken. Ruikt goed, echter als ik het aanleng met water en suiker, heeft hij een vervelende (na)smaak. Kan het niet goed plaatsen. Lijkt wel een beetje naar "rubber" te smaken. Misschien te veel citroenen per 1 liter water, of toch wat witte schil mee gekomen (lijkt mij niet).

 

Wie-wie weet misschien wat er is misgegaan?

Deze is dus niet lekker en gaat waarschijnlijk door de gootsteen.!

 

Gootsteen? Gewoon stoken en je hebt vast een hele lekkere citroenjenever. Heb ik een keer gedaan met limoncello die veel te zoet was. 

Beantwoorden
Berichten: 23
(@temmink)
Eminent Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Inderdaad, daar zat ik ook nog aan te denken!

Overigens vanmiddag nog eens geproefd en de snasmaak was al een stuk minder. Vreemd. Misschien geproefd toen de limoncello nog veel te warm was (van het suikerwater, geen geduld zullen we maar zeggen).

Laat hem nog ff staan, nu in het vriesvak. En als die koud is probeer ik het nog eens een keertje.

Misschien dat het toch nog goed komt 🙂

 

 

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Meeste drank word lekkerder na een tijdje staan dus geduld.

 

Beantwoorden
Berichten: 65
 mac
(@mac)
Trusted Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

lekker aan het experimenteren beide potten schil van met 10 citroenen en bij een pot  200 ml citroensap toegevoegd, en eentje zonder. per pot 500 ml eigenstook van 92% erbij en nu maar geduld hebben..........als het over een paar weken gemacereerd is dan bekijk ik wel wat ik erbij doe, suiker, honing, invertsuikersiroop, of misschien een creme limoncello...? ik heb nog even de tijd om er over na te denken gelukkig 

 

Beantwoorden
Berichten: 65
 mac
(@mac)
Trusted Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

de limoncello is inmiddels al op, maar het filmpje moest nog gemonteerd worden..... volgende keer toch maar meer maken... 

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Mooi filmpje!

Beantwoorden
Pagina 8 / 17
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?