Vraag over dit recept: Ik lees en zie verhalen over "on the grain" fermenteren. Het recept hier gaat de mash in kaas/neteldoek en wordt alleen de vloeistof gebruikt. Advies? dank grt Art.
Dank Robert, On the grain it is.....
Nou de wort is klaar. Maar het viel een beetje tegen vandaag. Ik had enige tijd geleden in de bonus bij Appie de popcorn mais gehaald van Valle de Solle. Die bleek niet te breken in mijn molen. En dat is best een stevige molen waar ik de boormachine op zet. Dus alternatief plan was 2 uur koken en dan door de keukenmachine halen. Alleen de pureermachine bleek bestand tegen de nog steeds best wel harde korrels, dus dat was best veel werk omdat grof te malen. Gelukkig ging de mout wel snel door de molen. Het uiteindelijke volume werd steeds groter door water opname maar viel nog binnen het formaat van mijn pan. Verwarmt in 3 stadia conform het recept.
Uiteindelijk is het SG bij 33 graden 1050, hoop dat het genoeg is. ¾ van de mais/mout er uitgehaald, de rest laat ik mee vergisten. Alles zit nu in de emmer met waterslot. Afwachten....