Als ik 12 kg.mais kook heb ik een zak van 25 kg vol Adriana is heel makkelijk wat stoken aangaat maar haalt niet de diepvries leeg om die vol te gooien met mais,als het vd.winter een paar dagen gaat vriezen dan gebruik ik God’s diepvries wel.voor nog een extra diepvries heb ik geen plaats.kelder vol inmaak en drank.schuur vol met vaten emmers etc.dus doe ik het op deze manier,de drank is zo ook lekker en de opbrengst maak mij niet zo veel uit.een ltr meer of minder.zal mij een zorg zijn,als hij maar lekker is.
Ik heb zojuist een nieuw vat Whisky mash gemaakt van 6 kilo mout aangevuld met water. Nu laten afkoelen en gist er bij. Cheers alvast??
Sorry voor de vraag maar Heb je Ph controle en eventuele correctie gedaan ?
Het kan resultaat zo veel verbeteren .
Ik meet eigenlijk nooit wat, het enigste wat ik meet is het eindresultaat en tot nu toe smaakt dat overheerlijk.
leg het na het stoken op brandhout wat ik met de brander bewerkt heb. Groet, @ndré??
Welke mout heb je gebruikt?
Ik heb laatst whisky mout met cara rye mout gebruikt. Dat werd een verassend lekkere combi.
Als je de whisky in een ultrasoon bad hebt kun je de drank verouderen samen met het gebrande hout. Na een paar uur de drank in de fles doen en afdekken met een keukekpapiertje en een elastiek. Na 24 uur heb je een heerlijke drank ?
Peated mout van Castle malting. Verder geen suiker of wat dan ook.
in de ultrasoon word de smaak minder. Ik laat het een aantal dagen op 50 graden staan afwisselend met de kou en zo’n buiten. Elk uur dat je de whisky op 50 graden houd is 1 maand verouderd.
Cheers, @ndré??
Had ik eerst ook met de ultrasoon maar door hem 24 uur te laden ademen krijgt hij een goede geur en smaak
Ga ik het ook eens met een gedeelte uitproberen. ?