Meldingen
Alles wissen

Whisky in een maand

Pagina 3 / 3

Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Als ik 12 kg.mais kook heb ik een zak van 25 kg vol Adriana is heel makkelijk wat stoken aangaat maar haalt niet de diepvries leeg om die vol te gooien met mais,als het vd.winter een paar dagen gaat vriezen dan gebruik ik God’s diepvries wel.voor nog een extra diepvries heb ik geen plaats.kelder vol inmaak en drank.schuur vol met vaten emmers etc.dus doe ik het op deze manier,de drank is zo ook lekker en de opbrengst maak mij niet zo veel uit.een ltr meer of minder.zal mij een zorg zijn,als hij maar lekker is.

Beantwoorden
@ndré
Berichten: 1159
(@ndre)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Ik heb zojuist een nieuw vat Whisky mash gemaakt van 6 kilo mout aangevuld met water. Nu laten afkoelen en gist er bij. Cheers alvast??

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9958
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Sorry voor de vraag maar Heb je Ph controle en eventuele correctie gedaan ?
Het kan resultaat zo veel verbeteren .

Beantwoorden
@ndré
Berichten: 1159
(@ndre)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Ik meet eigenlijk nooit wat, het enigste wat ik meet is het eindresultaat en tot nu toe smaakt dat overheerlijk.

leg het na het stoken op brandhout wat ik met de brander bewerkt heb. Groet, @ndré??

Beantwoorden
Berichten: 18
Topic starter
(@koelboerke)
Active Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Welke mout heb je gebruikt?
Ik heb laatst whisky mout met cara rye mout gebruikt. Dat werd een verassend lekkere combi.
Als je de whisky in een ultrasoon bad hebt kun je de drank verouderen samen met het gebrande hout. Na een paar uur de drank in de fles doen en afdekken met een keukekpapiertje en een elastiek. Na 24 uur heb je een heerlijke drank ?

Beantwoorden
@ndré
Berichten: 1159
(@ndre)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Peated mout van Castle malting. Verder geen suiker of wat dan ook.

in de ultrasoon word de smaak minder. Ik laat het een aantal dagen op 50 graden staan afwisselend met de kou en zo’n buiten. Elk uur dat je de whisky op 50 graden houd is 1 maand verouderd.

Cheers, @ndré??

Beantwoorden
Berichten: 18
Topic starter
(@koelboerke)
Active Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Had ik eerst ook met de ultrasoon maar door hem 24 uur te laden ademen krijgt hij een goede geur en smaak

Beantwoorden
@ndré
Berichten: 1159
(@ndre)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Ga ik het ook eens met een gedeelte uitproberen. ?

Beantwoorden
Pagina 3 / 3
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?