Meldingen
Alles wissen

Rum distileren

Pagina 2 / 2

Berichten: 3546
(@nimrax)
Lid
Deelgenomen: 7 jaar geleden

wanneer stop ik het best met stoken ? tot aan 40% ? of alles doorstoken ? 

De meesten onder ons stoppen de naloop bij 20 - 10% ABV

Beantwoorden
Berichten: 3546
(@nimrax)
Lid
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Lekker bezig JanW. Zet hem op! Cheers alvast man! 😉

Beantwoorden
Berichten: 64
Topic starter
(@janwetteren)
Trusted Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Alles is nu voor de 1e x gedistileert , alles samengevoegt en alles naar 40% gebracht , heb 6liter spiritrun , 2x 3 liter stoken en hopelijk heerlijke rum , nadien ga ik zelf caramel maken en bijvoegen en even laten staan , iemand een idee wat “black spice “ zijn ? 

Vele groeten 

Beantwoorden
Berichten: 64
Topic starter
(@janwetteren)
Trusted Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Rum komt er uit aan 84% .. voorloop gescheiden .. 1 fles al gevuld van 700ml en maar 5 graden gezakt .. smaakt en ruikt heerlijk ..

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9958
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Black spice verwijst naar donkere kruiden . Er worden in black spice rums o.a. Zwarte peper , nootmuskaat , Gemberwortel , vanille , kaneel en Ook kinabast toegepast . Hoeveelheden zijn vaak " geheim " recept van de fabrikanten . T is vaak erg subtiel dus kleine hoeveelheden .

Beantwoorden
Berichten: 635
(@oengabunga)
Honorable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Ruikt heerlijk..... Heb je er caramel bij dan? Verse rum Stinkt nog in mijn geurperspectief..... Komt pas goed bij rusten 😉

Beantwoorden
Berichten: 3546
(@nimrax)
Lid
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Verse rum Stinkt nog in mijn geurperspectief….. Komt pas goed bij rusten

Klopt Jack, is ook mijn beleving. Echter smaken verschillen. Ik heb een rumkenner mijn verse Pino melasse stook laten proeven en die wou het liefst meteen een fles ervan mee. Ik vond het na 1 /a 2 maanden pas echt goed. En ik snap nu ook waarom commercieele ambachtelijk gestookte rum daarvoor zo lang moet rusten.

Beantwoorden
Berichten: 64
Topic starter
(@janwetteren)
Trusted Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Van links naar rechts , light caramel , dark carmel , en dan bruine suiker caramel , 

die laat ik nu op het gemakje rijpen in de kast . 

Beantwoorden
Ed
Berichten: 50
 Ed
(@vered)
Trusted Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Hoeveel /melasse/ rietsuiker en bakkergist heb je dan gebruikt op die 25 liters water ?

Het resultaat ziet er wel netjes uit …

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Krijg al dorst bij het zien.?

Beantwoorden
pazz
Berichten: 21
 pazz
(@pazz)
Eminent Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Zou het een goed idee zijn om zoethout te gebruiken ipv melasse?

Beantwoorden
Berichten: 6760
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ik denk niet dat je dat kunt vergisten ? 

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9958
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

zoethout bevat een gebonden suiker dat moeilijk is scheiden . Ook niet door een kookproces.
ook al is het zeer zoet het is lastig de suikers te onttrekken om te vergisten .
Helaas .
maar wel een heel goede en gezonde zoetstof ..

Beantwoorden
pazz
Berichten: 21
 pazz
(@pazz)
Eminent Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Ah, ik lees het al. De zoetstof glycyrrizinezuur is een glycoside en heeft bijna geen caloriën. 

Beantwoorden
Pagina 2 / 2
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?