Vond forum berichten leuk
RE: Beerenburger kruidenbitter recept Ahum, ik heb zo goed als ik kon dit recept aangehouden. Echter 1,5 liter alcohol van 94% gebruikt. vandaag ben ik gaan verdunnen naar 40%. En daar ging het al mis. De boel slaat direct blind. Ik heb b... |
In forum Recepten |
5 jaar geleden |
Beerenburger kruidenbitter recept recept 10 liter alcohol 90% 400 gram kalmoes 150 gram gentiaanwortel 50 gram gemberwortel 20 gram geelwortel 150 gram citroenschil 150 gram sinasappelschil 10 gram kaneel 40 gram engelwortel 40 gram z... |
In forum Recepten |
7 jaar geleden |
RE: Rum, mijn traject van begin tot einde Ik ga nog even door met verzorgen om het cellen aantal op te krikken. Ondertussen verder met de andere voorbereidingen. |
In forum Recepten |
2 jaar geleden |
RE: Rum, mijn traject van begin tot einde @rummy rendement bij een normale vergisting van melasse hangt ook af van kwaliteit van melasse. Dat zou gemiddelde 750 gram suiker per kilo melasse zijn . 1 kilo suiker is te vergisten met een opbr... |
In forum Recepten |
2 jaar geleden |
RE: rum fermenter @peet bijvullen met helderwater tot een sg van 1070 . Dan sap van 2 sinaasappels erbij doen . En dan een sterk betrouwbare gist erbij . Zoals : redstar dady , fermentis C70 of GR2 of eventueel de la... |
In forum Gist vragen |
2 jaar geleden |
RE: Rum van melasse stoken @antonuithethogenoorden bedankt voor jouw reactie moet wel zeggen dat ik wat huiverig bent wat filmpjes betreft maar ga er zeker na kijken en het logisch benaderen. 👍 |
In forum Stooktips |
2 jaar geleden |
RE: Even Voorstellen @peter-berkhout : koelgedeelte is met spiraal vrij eenvoudig (ook voor de niet handige klusser) te maken. Stuk uitgegloeid koper 1 zijde p.buigen en platslaan. Vervolgens vullen met keukenzout en dan ... |
In forum Stel je even voor... |
3 jaar geleden |
RE: Eens wat anders proberen, (echte) rum @rumo lalleman philly sour . ( lactic acid ) En fermentis gr2 . 1e en 2e pitch zat aantal dagen tussen . Dus geen overhand van een van gisten. Geprobeerd op een mout mais vergisting en op een Suga... |
In forum Spirits |
2 jaar geleden |
RE: Eens wat anders proberen, (echte) rum @alchemist een stukje wat al vaker hier is geplaatst. dunder vervangers bestaan uit een mix van diverse zuren . Sommige zijn inderdaad vrij geconcentreerd. Je gebruikt ook maar 10e van milliliters per... |
In forum Spirits |
2 jaar geleden |
RE: Eens wat anders proberen, (echte) rum Rum heeft een tijdje stilgelegen hier, het proeven afgelopen week van de Saison versie en wat vragen over rum in een ander topic (en via WhatsApp) wakkerde toch weer de interesse aan, bij onze forumle... |
In forum Spirits |
2 jaar geleden |
RE: Eens wat anders proberen, (echte) rum Nog iets om in de groep te gooien, niet iets wat ik overweeg op het ogenblik maar het is misschien vermakelijk om te lezen en in ieder geval een discussie waard, azijn toevoegen aan de vergisting van ... |
In forum Spirits |
2 jaar geleden |
RE: Bananenrum ik heb vanmorgen alles gezeeft en in flessen gedaan ,vond het lekker genoeg zo en ik had wel een foto kunnen maken maar je zag alleen zwarte rum in de 5 literfles door de caramel en eikenhout. ik heb ... |
In forum Recepten |
5 jaar geleden |
Bananenrum Met hulp van Robert bananenrum gemaakt en gisteren voor het eerst na dik 3 weken rijpen wat geproeft,en jonge jonge wat lekker. Ik had 4 liter melasse gemengd met 5 liter warm water en 5 kg rijpe bana... |
In forum Recepten |
5 jaar geleden |
RE: Rum @robbert Kister heeft hij nu, het Franse boek kan ik niks van vinden helaas. |
In forum Stookforum |
2 jaar geleden |
RE: Rum @antonuithethogenoorden kister kun je gratis doenload van vinden op internet |
In forum Stookforum |
2 jaar geleden |