Vond forum berichten leuk
RE: Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten Ik was vanmorgen bij Brouwland om de gerstemout te halen en zag dat Viking Malt daar uit het assortiment is verdwenen, echter hebben ze o.a. spul van Pauls Malt nu beschikbaar, ook de Thirsty Thistle ... |
In forum Recepten |
1 jaar geleden |
RE: Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten De laatste tijd is meer lezen dan maken geweest hier, beetje wisselvallig met vergaderingen in de avonduren etc. Er staat nu nog 5 liter van 62% hier (75% gerstemout en 25% haver) wat binnenkort het v... |
In forum Recepten |
1 jaar geleden |
RE: Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten Voorlopig even bedoeld als notitie om over na te denken, het maischen van de gemoute haver en gerstemout in de soeppan ging prima, het inzetten van de rum en wat leeswerk prikkelde me om weer eens ter... |
In forum Recepten |
2 jaar geleden |
RE: Zelfbouw koeling @slukske een koeling in de kolom kun je gebruiken om jou reflux te verhogen. Koeling na de brug is voor terug koelen van jou damp. Als je hogere temperatuur stookt zal je meer willen terug koelen . ... |
In forum Het Café (praathuis) |
1 jaar geleden |
RE: Max 25l Hopelijk gaat het slagen, daar het mijn eerste keer rum maken is. Vorige maand10l rietsuiker melasse binnen gekregen en 2 van die zakjes rumgist. Eerste 2 batches gedaan met 2 liter melasse en 3 itt... |
In forum Gist vragen |
1 jaar geleden |
RE: Max 25l Ik had van de 40 l in de ketel, 8 liter ruwstok opgevangen, ik kan het kleinere koperen ketelje nog vullen, daar haal ik denk ook nog wel 2 liter uit. Van de vorige batches 6l. Kom ik op 16l ruw v... |
In forum Gist vragen |
1 jaar geleden |
RE: Odin's Roggebrood Whisky. Tried and True Recipy @lambik je kunt zelf met minder nog toe. Je zal eerst een hele lange tijd van deling hebben alvorens de gist alcohol gaat produceren. Bij een hogere pitch krijg je een snellere start en ook meer zeker... |
In forum Spirits |
1 jaar geleden |
Dokter Oetker wordt serieus... Beste stookfanaten, Ik lees al jaren mee op dit forum; wat een verslavende bron van kennis en mooie verhalen! Nu ik als dokter “in ruste” ben heb ik eindelijk tijd om het stoken serieus op te pakken. ... |
In forum Stel je even voor... |
1 jaar geleden |
RE: spontaan vergisten vraag @rinus55 mijn ervaring is dat spontane gist niet zo sterk is en de opbrengst dan wat lager uitvalt. Dat hoef niet slecht te zijn maar ik kweek de al aanwezige gist het liefst op. Daar moet je dan wel ... |
In forum Gist vragen |
2 jaar geleden |
Odin's Roggebrood Whisky. Tried and True Recipy Steeds kom ik het weer tegen.. Odin’s Roggebrood Whisky. Omdat het recept te simpel voor woorden is is het onbegrijjpelijk dat er blijkbaar een geweldig eindresultaat uit kan komen. De lovende woorden... |
In forum Spirits |
8 jaar geleden |
RE: Wijn klaart niet @martin74 Vislijm : gebruik 0,1 gram per liter meng dit met wat alcohol of wijn bij 25 graden . voeg dit toe aan de drank door afkoeling vlokt dit en neemt zwevende mee naar beneden . hierna door filt... |
In forum Bier, Wijn en overige dranken |
1 jaar geleden |
RE: Rum uit de vensterbank?*%?! Hallo @strauss, De rietsuiker (Orange Sorghum) die ik heb gebruikt heb ik alleen gezaaid. Wel is er één bak vorige winter buitenblijven staan waar de wortels nog in zaten, maar daar is niks van terug... |
In forum Spirits |
1 jaar geleden |
RE: Rum uit de vensterbank?*%?! Iedereen die zaad wil kan wat van mij krijgen. Op is op. Een pb sturen met je adres en dan komt het goed. Is alleen nog te vroeg om te oogsten. ... |
In forum Spirits |
3 jaar geleden |
Rum uit de vensterbank?*%?! Je moet ergens beginnen. Ander halve week geleden wat suikerriet zaadjes geplant en dit zijn ze dan de eerste sprietjes suikerriet. Vond het in mijn tuin kasje met de vorst zo ‘s nachts nog wat listig... |
In forum Spirits |
3 jaar geleden |
RE: Meet and greet Ik zie dat het idee workshop doodbloed door weinig interesse. Ik sta nog steeds open voor geven van een workshop maar dan wel met mensen die dergelijk iets willen helpen organiseren . Mogelijke onde... |
In forum Het Café (praathuis) |
1 jaar geleden |