Vond forum berichten leuk

Honing Bourbon.

Er vroeg mij iemand om recept voor een honing bourbon . Dit is een standaard solide recept. Het beste is een beslag maken met verhouding. 36 liter water , 6 kilo mais , 4 kilo gerste mout ,1 kilo rog...

In forum Recepten

3 maanden geleden
RE: schnapps

@hermanwerkman experimenteren of advies vragen bij mensen met ervaring. . Alles is mogelijk.

In forum Gist vragen

2 jaar geleden
RE: Na het gisten

@richard-k het is verstandig om niet te lang te wachten met destilleren na vergisting. Als je enkele dagen wil wachten is het zeker verstandig om de stookwijn zo Spoedig mogelijk van het gist te halen...

In forum Gist vragen

2 jaar geleden
RE: Tijd/temperatuur

misschien voor jou hokus pokus Duiker maar Je kunt het ook gewoon terug lezen in een je basis boekje hoe een ketel werkt duiker .wat stuwing , drag , flow , flooding , buffering , verzadiging en arm...

In forum Stookforum

5 jaar geleden
RE: Korrelig laagje op stookwijn

@bartholomeo Dat is een goeie om te onthouden, bedankt!. Ik heb nu een kaasdoek gebruikt want het was echt appelmoes bij mij.

In forum Stookforum

4 maanden geleden
RE: Korrelig laagje op stookwijn

@bartholomeo porjandrie das nog eens een vonst! Waarom heb ik daar niet aan gedacht! Bedankt!

In forum Stookforum

4 maanden geleden
RE: Welke temperatuur wat

@rinus55 ik weet niet waar je dat vandaan hebt maar als ik jou jou was even controleren. En wat breder uitleggen . O.a. Methyl 64,7 c Ethyl alcohol is 78,3 c kookpunt damptemp 2 Propanol 80,4 c ...

In forum Stooktips

5 maanden geleden
RE: Rare zaken met UPS

@bartholomeo Ik heb ze een whatsapp berichtje verzonden

In forum Het Café (praathuis)

5 maanden geleden
RE: Alchemist

@skoelie Beide niet, wat afgeleid en bezig met andere dingen. Bedoeling is om de hobby weer in Januari op te pakken.

In forum Het Café (praathuis)

5 maanden geleden
RE: Alchemist

@alchemist Oke, dan zeg ik de aflevering van Opsporing Verzocht af 😆

In forum Het Café (praathuis)

5 maanden geleden
RE: Calvados, appelvergisting-destilaat

@jjriet80 vriezen breekt ook celwanden open evenals de kook erover. Maar het heeft geen invloed betreft methyl afstotende enzym . 82 op brug is begin maar oplopen naar rond 88 gr want daar zal meeste...

In forum Bier, Wijn en overige dranken

5 maanden geleden
RE: Calvados, appelvergisting-destilaat

@antonuithethogenoorden pecto II kun je compleet later vervallen wanneer je even de kook erover doet . Hiermee gaan evenzo celwanden stuk verhoogd zeker de opbrengst vernietigd eventuele bacteriën e...

In forum Bier, Wijn en overige dranken

5 maanden geleden
RE: Calvados, appelvergisting-destilaat

@jjriet80 Robbert was me al voor, maar om te bepalen of de gisting klaar is, kan je het beste de SG meten. Met een dobber (hydrometer) of refractometer. Als je onder de 1000 zit, is het gort droog. Me...

In forum Bier, Wijn en overige dranken

5 maanden geleden
Robbert's Tiny Projects

Hierbij lanceren Robbert en Nimrax: Tiny Projects.Kleine stookjes met een grote smaak naar oude recepten.Veel plezier!

In forum Recepten

5 jaar geleden
RE: Zure smaak in perenstookwijn

@opticase maakt niet uit of je nu net een alambiek of t500 werkt . 75 liter van 8 % betekent gewoon dat er een totaal van 6 liter alcohol zou moeten zijn . Of het nu 15 liter van 40% is of 6 liter p...

In forum Stooktips

7 maanden geleden
Pagina 1 / 3