Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

Sebas(bassien)

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van Sebas(bassien)

@bassien

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 3
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 6 maanden geleden

    @brenner als een peated mout voldoende enzym werking heeft is hij op niet hoge temperatuur geeest en daarmee zal ook de peat niet sterk zijn .  Daarnaast zal je een vrij vlak smaakprofiel krijgen.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Theorie Whisky maken – Maischen (Quasi simpele uitleg)" – 6 maanden geleden

    @tom182 calcium sulfaat verhoogt zuurtegraad dus ph gaat omlaag. Calcium carbonate verlaagt zuurtegraad en dus gaat ph waarde omhoog.  Voor maischen kun je kraan water gebruiken . Gemiddelde ph in Nederland zit rond de 7  .  Als je wel water…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "HELP BIJ MIJN EERSTE AANSCHAF" – 6 maanden geleden

    @ron64 hallo , welkom.  Voor schone alcohol gebruik je een kolom still  , voor volle smaken een alembiek ,  potstill , Alquitara   voor cognac een charantaise.   Whiskey een whiskey still  Veel dranken vragen verschillende soorten destilleer apparaten  . Er is…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Whiskey maken deel 1 beslag maken. + deel 2 het destilleren ( Videos )" – 6 maanden geleden

    @rinus55 bij mij zit onderhuis een oude kelder waar vroeger de kolen en aardappelen in hebben gelegen. Altijd vrij constant in temperatuur en ook luchtvochtigheid.  Zelden komt temperatuur daar boven de 12 graden en  vriest er ook nooit. En luchtvochtigheid…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Whiskey maken deel 1 beslag maken. + deel 2 het destilleren ( Videos )" – 6 maanden geleden

    @rinus55 het is niet goed zichtbaar op foto maar het  percentage is 42 % .  Dus 8 % verlies in ruim 4  jaar sinds het in vat is gekomen . Dat is met kleinere vaatjes vrij normaal.   Om deze reden…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 6 maanden geleden

    @bcnx71 zit geschreven text in het filmpje wat het meeste wel verteld. Maar als je vragen hebt kun je die altijd stellen.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Whiskey maken deel 1 beslag maken. + deel 2 het destilleren ( Videos )" – 6 maanden geleden

    @rinus55 ik geloof dat deze 50% was toen hij op vat kwam
     

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Whiskey maken deel 1 beslag maken. + deel 2 het destilleren ( Videos )" – 6 maanden geleden

    @rinus55   inderdaad beetje richting de talisker port ruighe nu op kamer temp is hij wat zwaarder in rook en minder sting  .  maar hijis  Rokerig , zilt , fruitig , scherpje als kruidnagel / peper , choco , vanilla ….   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Enthousiast geworden" – 6 maanden geleden

    @tom182 prima keuze. Ga je lang veel plezier van hebben.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Whiskey maken deel 1 beslag maken. + deel 2 het destilleren ( Videos )" – 6 maanden geleden

    @theresa dat blijft voorlopig leeg tenzij jij het kunt gebruiken. Dan haal je het maar op . Is 10 liter vat.  Smaak is  . Rokerig , zilt , fruitig , scherpje als kruidnagel / peper , choco , vanile . …   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Whiskey maken deel 1 beslag maken. + deel 2 het destilleren ( Videos )" – 6 maanden geleden

    En poef fles.
     IMG_20241227_150332471_HDR.jpg

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Whiskey maken deel 1 beslag maken. + deel 2 het destilleren ( Videos )" – 6 maanden geleden

    Grote voorraad kruik.
     IMG_20241227_145854523.jpg

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Whiskey maken deel 1 beslag maken. + deel 2 het destilleren ( Videos )" – 6 maanden geleden

    Percentage na 4 j in  vat gelagerd te zijn is gezakt . dus nu maar op flessen gezet.
     IMG_20241227_145823043.jpg

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 6 maanden geleden

    @bcnx71 ik ben niet bekend met de mouten uit de winkel.  Ik maak zelf zware peated  smokey whiskey met mout uit eigen ” keuken” . Dus je zal moeten vragen bij de brouw winkels naar een hoog diastatisch mout   ….   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 6 maanden geleden

    @bcnx71 ik heb even moeten nazien want ik kende die mout niet. ( Om hoge kwaliteit te krijgen mout ik altijd  zelf ) 
    Maar inderdaad die mout moet zowiezo een diastatische mout aan toegevoegd worden.  En daarna een volledig maischen toegepast 

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 6 maanden geleden

    @bcnx71 50ppm is geen probleem als je de verhoudingen maar goed hebt. Meestal heef een dusdanig geeeste malt weinig of niets aan enzymatische werking waardoor je zetmeel niet of niet voldoende wordt omgezet tijdens het maischen en heb je daarnaast…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "krijg geen destilaat uit stook ketel" – 6 maanden geleden

    @swabbertje als jou temperatuur op brug boven de 78,3 graden is en jou koel spiraal voldoende lang is en gekoeld is naar rond 20 graden zou jou ketel moeten werken.  Als in de ketel zelf temperatuur rondom de 90 graden…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "krijg geen destilaat uit stook ketel" – 6 maanden geleden

    @swabbertje zo te horen jeb je te weinig koeling waardoor je alleen damp krijgt en niet voldoende condensatie hebt
     

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "krijg geen destilaat uit stook ketel" – 6 maanden geleden

    @swabbertje wat is jou opstelling ? 
     

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Stoken op Vermogen welke vesie" – 6 maanden, 1 week geleden

    @miggym omdat de  bouwvorm niet is gemaakt op aroma overdracht en smaak verzadiging.  De ketel is een cylinder waarop op een plat deksel met een gat erin is gemonteerd of een ” alembiek” dier op de cylinder rand staat en…   Meer lezen»

  • Meer laden
Profielfoto McCorner Profielfoto Sjefman

Registreer nu!

Wie is online?

Nieuwste topics

  • Te koop: T500 reflux in rvs. Volledige uitrusting , fermentatiekast, alle toebehoren, aparte koolstoffilterkan, alle mogelijke toebehoren om te distilleren o.a. vaten, alcoholmeters manueel en elektronisch, enz bod vanaf 350,00 €

    Door computerfelix 6 dagen geleden

  • Percentagepuzzel

    Door Wijnand 1 week geleden

  • Wie is Wijnand?

    Door Wijnand 1 week geleden

  • Recepten

    Door StookSmurf 1 week geleden

  • Gevraaagd: het "klassieke" deksel voor T 500

    Door 62vette 1 week geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens