-
Robbert antwoordde op het onderwerp "moutextrakt" – 9 maanden, 1 week geleden
Voordeel van gebruik van mout vergeleken met b.v. DAP is dat je wanneer je hoge stook temperatuur hebt geen problemen als zweem of verkleuring van destilaat krijgt . Nadeel is dat je wel een achtergrond smaak kunt krijgen wanneer je… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Whisky overhalen" – 9 maanden, 1 week geleden
@bewust je zal toch rekening moeten houden dat het inmiddels gerijpt is geweest op hout en dat er waarschijnlijk ( wat bij goedkopere whiskey voorkomt) toevoegen c.q kleurstoffen in heeft gezetten . Tevoren coustic soda toevoegen is in dergelijke gevallen… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "snuisterige Jurançon plantjes" – 9 maanden, 1 week geleden
@rinus55 met glas leer je het beste.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "snuisterige Jurançon plantjes" – 9 maanden, 1 week geleden
@rinus55 ik heb voor de beide batches van mijn sruiven dit jaar wat stukjes wintereik uit foret de Troncais wat ik ga gebruiken.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "snuisterige Jurançon plantjes" – 9 maanden, 1 week geleden
@rinus55 ik vind een koperen charantaise of Armagnac alembiek toch wel mooier dan glas. Maar glas is wel een van de beste manieren om exact mee te werken. Deze oude glazen koeler ben ik 44 jaar geleden ook mee begonnen…. Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "snuisterige Jurançon plantjes" – 9 maanden, 1 week geleden
@rinus55 de smaak op dit moment is niet lekker maar wel op de goede weg . Het juiste hout en tijd zal de het moeten afmaken . Maar ik weet wel zeker dat het word wat ik ervan verwacht. Tevreden… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "snuisterige Jurançon plantjes" – 9 maanden, 1 week geleden
Opbrengst is prima . 1,6 liter van 70% uit 13 kilo druiven.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "snuisterige Jurançon plantjes" – 9 maanden, 1 week geleden
Zo kan het ook. Een tweede overhaal van mijn 2 e vergisting
IMG_20240924_173657119.jpg -
Robbert antwoordde op het onderwerp "moutextrakt" – 9 maanden, 1 week geleden
@prins er zijn verschillende mouten en mout extracten. Bij Mout en mout extract zijn zetmeel omgezet tot suikers. Wanneer je meer onbewerkte granen toevoegt moet je deze nog maischen om zetmeel om te zetten . Daarvoor heb je wel een… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "de kook erover doen" – 9 maanden, 1 week geleden
@johans de kook erover is het product in heet water zetten en enkele minuten op temperatuur houden .
Dit breekt cellen open en het enzym dat methyl afstoot gaat kapot. -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Meet and greet" – 9 maanden, 1 week geleden
@ruud1 niets meer over gehoord
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Bad Motivator barrels" – 9 maanden, 2 weken geleden
@opticase amazone.com en dan zoeken op cask . Maar je kunt ook gewoon via hun eigen website mailen en bestellen. Let wel op dat er nog verzend en duane kosten bij komen. Dat maakt het zeer prijzig. Het enige voordeel… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Zure smaak in perenstookwijn" – 9 maanden, 2 weken geleden
@opticase controleer eerst even de voorgang van de vergisting. Bubbels uit een waterslot zeggen weinig of niets. Waterslot is stankafsluiter geen indicator . Stookwijn van fruit kan iets zurig zijn. Als het maar niet azijn achtig is . Azijnsteek is… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Bad Motivator barrels" – 9 maanden, 2 weken geleden
@opticase ze staan ook op Amazon. Zijn ” te ” duur voor wat je er van kan verwachten. Kennis van mij gebruikt ze. Voor kleine hoeveelheid opslaan is het handig omdat de kleine vaatjes meer hout contact geven dan de… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Nocino" – 9 maanden, 2 weken geleden
@rinus55 je heb de gewone ( tamme ) kastanjes en de paarde ( wilde )kastanjes De tamme kastanje kum je eten en ook gebruiken in drank . De wilde kun je beperkt gebruiken in drank . Als je ze eet… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "tweede stook" – 9 maanden, 2 weken geleden
prins schoon , hygiëne is ook belangrijk maar dubbel op hoeft ook niet . Gistton kun je het beste schoonmaken met afwassop en daarna met waterstofperoxide ontsmetten. En altijd op zijn kop goed droog opslaan. Stookketel ontsmet je ook met… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "snuisterige Jurançon plantjes" – 9 maanden, 2 weken geleden
@rinus55 mijn start en eind sg staan hier ergens boven. Ik had 3,1 liter opbrengst uit deel van 12 liter ” wijn ” van mijn eigen druiven.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "tweede stook" – 9 maanden, 2 weken geleden
Na stoken even schoonmaken met vaatwas machine reiniger . Ketel op kop laten drogen en droog weg zetten . Voor opnieuw gebruiken even spoelen klaar. Als ketel jaar op zolder heeft gestaan even spoelen met wat azijn en naspoelen met… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "snuisterige Jurançon plantjes" – 9 maanden, 2 weken geleden
@kevin er is voor 1 fles wijn 1,42 kilo druiven nodig. Voor 1,5 liter cognac / brandy is 6 1/3 liter wijn nodig of wel 9 kilo druiven.
Of wel 7200 druiven. Als de juracon druif. -
Robbert antwoordde op het onderwerp "snuisterige Jurançon plantjes" – 9 maanden, 2 weken geleden
De kook erover of eigenlijk heet water toevoegen en even op temperatuur houden geeft dat cellen kapot gaan waardoor suiker makkelijker vrij komen . daarbaast is het zo dat fruit bevat een enzym dat methyl afstoot tijdens het vergisten.Commercie heeft daarvoor… Meer lezen»
- Meer laden