Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

Sebas(bassien)

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van Sebas(bassien)

@bassien

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 3
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "moutextrakt" – 9 maanden, 1 week geleden

    Voordeel van gebruik van mout vergeleken met b.v. DAP is dat je wanneer je hoge stook temperatuur hebt geen problemen als zweem of verkleuring van destilaat krijgt . Nadeel is dat je wel een achtergrond smaak kunt krijgen wanneer je…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Whisky overhalen" – 9 maanden, 1 week geleden

    @bewust je zal toch rekening moeten houden dat het inmiddels gerijpt is geweest op hout en dat er waarschijnlijk ( wat bij goedkopere whiskey voorkomt) toevoegen c.q kleurstoffen in heeft gezetten . Tevoren coustic soda toevoegen is in dergelijke gevallen…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "snuisterige Jurançon plantjes" – 9 maanden, 1 week geleden

    @rinus55 met glas leer je het beste.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "snuisterige Jurançon plantjes" – 9 maanden, 1 week geleden

    @rinus55 ik heb voor de beide batches  van mijn sruiven dit jaar  wat stukjes wintereik uit foret de Troncais wat ik ga gebruiken. 

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "snuisterige Jurançon plantjes" – 9 maanden, 1 week geleden

    @rinus55 ik vind een koperen charantaise of Armagnac alembiek toch wel mooier dan glas. Maar glas is wel een  van de beste manieren om exact mee te werken.   Deze oude glazen koeler ben ik 44 jaar geleden ook mee begonnen….   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "snuisterige Jurançon plantjes" – 9 maanden, 1 week geleden

    @rinus55 de smaak op dit moment is niet lekker maar wel op de goede weg . Het juiste hout en tijd zal de het moeten afmaken . Maar ik weet wel zeker dat het word wat ik ervan verwacht.  Tevreden…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "snuisterige Jurançon plantjes" – 9 maanden, 1 week geleden

    Opbrengst is prima . 1,6 liter van 70% uit 13 kilo druiven. 

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "snuisterige Jurançon plantjes" – 9 maanden, 1 week geleden

    Zo kan het ook.  Een tweede overhaal van mijn 2 e vergisting 
     IMG_20240924_173657119.jpg

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "moutextrakt" – 9 maanden, 1 week geleden

    @prins er  zijn verschillende mouten en mout extracten. Bij Mout en mout extract zijn zetmeel omgezet tot suikers.  Wanneer je meer onbewerkte granen toevoegt moet je deze nog maischen om zetmeel om te zetten .  Daarvoor heb je wel een…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "de kook erover doen" – 9 maanden, 1 week geleden

    @johans de kook erover is het product in heet water zetten en enkele minuten op temperatuur houden . 
    Dit breekt cellen open en het enzym dat methyl afstoot gaat kapot.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Meet and greet" – 9 maanden, 1 week geleden

    @ruud1 niets meer over gehoord

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Bad Motivator barrels" – 9 maanden, 2 weken geleden

    @opticase amazone.com en dan zoeken op cask  .  Maar je kunt ook gewoon via hun eigen website mailen en bestellen.  Let wel op dat er nog verzend en duane kosten bij komen.  Dat maakt het zeer prijzig.  Het enige voordeel…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Zure smaak in perenstookwijn" – 9 maanden, 2 weken geleden

    @opticase controleer eerst even de voorgang van de vergisting. Bubbels uit een waterslot zeggen weinig of niets.  Waterslot is stankafsluiter geen indicator . Stookwijn van fruit kan iets zurig zijn.  Als het maar niet azijn achtig is .  Azijnsteek is…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Bad Motivator barrels" – 9 maanden, 2 weken geleden

    @opticase ze staan ook op Amazon.  Zijn ” te ” duur voor wat je er van kan verwachten.  Kennis van mij gebruikt ze.  Voor kleine hoeveelheid opslaan is het handig omdat de kleine vaatjes meer hout contact geven dan de…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Nocino" – 9 maanden, 2 weken geleden

    @rinus55 je heb de gewone ( tamme ) kastanjes en de paarde ( wilde )kastanjes  De tamme kastanje kum je eten en ook gebruiken in drank .  De wilde kun je beperkt gebruiken in drank  . Als je ze eet…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "tweede stook" – 9 maanden, 2 weken geleden

    prins schoon , hygiëne is ook belangrijk maar dubbel op hoeft ook niet . Gistton kun je het beste schoonmaken met afwassop en daarna met waterstofperoxide ontsmetten. En altijd op zijn kop goed droog opslaan.  Stookketel ontsmet je ook met…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "snuisterige Jurançon plantjes" – 9 maanden, 2 weken geleden

    @rinus55 mijn start en eind sg staan hier ergens boven. Ik had 3,1  liter opbrengst uit deel van  12 liter ” wijn ” van mijn eigen druiven.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "tweede stook" – 9 maanden, 2 weken geleden

    Na stoken even schoonmaken met vaatwas machine reiniger . Ketel op kop laten drogen en droog weg zetten .  Voor opnieuw gebruiken even spoelen klaar. Als ketel jaar op zolder heeft gestaan even spoelen met wat azijn en naspoelen met…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "snuisterige Jurançon plantjes" – 9 maanden, 2 weken geleden

    @kevin er is voor 1 fles wijn 1,42 kilo druiven nodig. Voor 1,5  liter cognac / brandy is 6 1/3 liter wijn nodig of wel 9 kilo druiven. 
    Of wel 7200 druiven. Als de juracon druif.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "snuisterige Jurançon plantjes" – 9 maanden, 2 weken geleden

    De kook erover of eigenlijk heet water toevoegen en even op temperatuur houden geeft dat cellen kapot gaan waardoor suiker makkelijker vrij komen . daarbaast is het zo dat fruit bevat een enzym dat methyl afstoot tijdens het vergisten.Commercie heeft daarvoor…   Meer lezen»

  • Meer laden
Profielfoto McCorner Profielfoto Sjefman

Registreer nu!

Wie is online?

Nieuwste topics

  • Koolzuur toevoegen?

    Door Cass 15 uur geleden

  • Cider brouwen: welke gist?

    Door brice3010 3 dagen geleden

  • Handleiding Meten = Weten set

    Door Stookforum 3 dagen geleden

  • Review stookwinkel en Win shoptegoed!

    Door Stookforum 4 dagen geleden

  • Percentagepuzzel

    Door Wijnand 2 weken geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens