Forum antwoorden aangemaakt
RE: Eerste gebruik ketel Ja dat doe ik wel, heb het wel eens niet gedaan en toen smaakte alles naar azijn. Stook altijd na met water. |
In forum Stookforum |
9 jaar geleden |
RE: Eerste bak aangemaakt voor alcohol Geen methanol idd maar wel minder lekker, lees hier wat Ludolph zegt: |
In forum Het Café (praathuis) |
9 jaar geleden |
RE: Eerste bak aangemaakt voor alcohol Haha groot gelijk idd! Ik zag het ook niet zitten om nu nog met die hete soep aan de gang te gaan. Maar als je bent gestopt toen het percentage nog 55% was wat er uit kwam dan heb je nog heel wat gaan... |
In forum Het Café (praathuis) |
9 jaar geleden |
RE: Eerste bak aangemaakt voor alcohol Die is perfect, als hij goed is uitgegist heb je zeker 18%, waarschijnlijk nog hoger. Ik denk dat er nog aardig wat rest alcohol in je wash zit. De vraag is alleen of je die rest alcohol wel wilt hebb... |
In forum Het Café (praathuis) |
9 jaar geleden |
RE: Eerste bak aangemaakt voor alcohol Heb je een vinometer? Dan kun je voor het stoken je stookwijn meten.Hoeveel suiker had je gebruikt en welke turbogist? Ik kan me namelijk niet voorstellen dat er maar 13% in je sugarwash heft gezeten.... |
In forum Het Café (praathuis) |
9 jaar geleden |
RE: Eerste bak aangemaakt voor alcohol Wij hebben in de stad een Italiaanse specialiteitenzaak waar ze ook zelfgemaakte limoncello verkopen. Flesje zelf vol tappen uit zo'n mooie glazen Kilner pot 🙂 Zij geven aan dat het 38% is. Je moet he... |
In forum Het Café (praathuis) |
9 jaar geleden |
RE: Snel, goedkoop en heerlijk appelwijn recept Dag Jeroen, Het recept met de suiker dus? Dan kunnen er 2 dingen gebeurd zijn. Of je most was nog niet uitgegist, of je hebt een hoog alcoholpercentage bereikt waardoor de gist dood is gegaan voordat ... |
In forum Bieren en wijnen |
9 jaar geleden |
RE: hittebron bij destilleren Er is een verschil tussen een kookplaatje en een warmhoudplaatje. Een warmhoudplaatje lijkt mij niet goed werken. Een kookplaatje is al snel 1000,1250 of zelfs 1500 watt. Met je 2 literketel zou je aa... |
In forum Stookforum |
9 jaar geleden |
RE: Recept voor de "ECHTE" Limoncello Ik zou in overtreding zijn als ik zeg dat zelfstoken beter is 😉 Bij de drogisterij verkopen ze alleen schoonmaak alcohol (methanol) De apotheek verkoopt de Echte 96% ethanol en is onbetaalbaar. Dus o... |
In forum Likeuren |
9 jaar geleden |
RE: wijn omzetten naar likeur Wat een leuk keteltje! Je hebt rode wijn zo te zien? Smaakt het niet naar Cognac? (Cognac wordt van witte wijn gemaakt maar zou voor de smaak niet veel uit moeten maken) Als het naar Schanpps smaakt ... |
In forum Stookforum |
9 jaar geleden |
RE: Stook vergunning aanvraag Idd erg jammer, je ziet dat er erg veel mensen zijn die het voor hun hobby willen doen. Veel gepensioneerden zoeken een hobby en dan denken ze wat leuks gevonden te hebben en dan moet het weer stiekum... |
In forum Stookforum |
9 jaar geleden |
RE: Snel, goedkoop en heerlijk appelwijn recept Nee, want ik heb 0 gram suiker toegevoegd. Alleen voor de nagisting 3 suikerklontjes per 1.5 literfles. Dus alleen sap van de lidl en een zakje schmaps gist. Dat is echt alles |
In forum Bieren en wijnen |
9 jaar geleden |
RE: Inkbird regelaar Voor het op temperatuur houden van het gistingsproces is het prima, maar het stoken doe je niet op temperatuur maar op vermogen omdat de samenstelling van je prut/wijn constant veranderd. Je moet dus ... |
In forum Stookforum |
9 jaar geleden |
RE: Snel, goedkoop en heerlijk appelwijn recept Zo, ik heb ook een experiment gedaan en ben zeer tevreden. Ik ben naar de Lidl gegaan en heb 10 pakken sap gekocht van 1,5 liter. Bij mij waren ze Euro 0,89 per pak, misschien ander soort? Ik wilde ee... |
In forum Bieren en wijnen |
9 jaar geleden |
RE: hoeveel haal ik uit een 3 liter ketel? Niet lang genoeg doorgestookt denk ik. Wat is het percentage? |
In forum Stookforum |
9 jaar geleden |