Forum antwoorden aangemaakt

RE: Berekenings tools

Ja top, 1,3 liter van 60% terugbrengen naar 40%, berekeningstool geeft aan 0,65 l water toevoegen, en het klopt precies! Heel handige tool.

In forum Stooktips

9 jaar geleden
RE: aanschaf ketel

Duidelijke foto's. Het rubber moet in ieder geval vervangen worden voor sillicone, rubber en alcohol mogen nooit samen.

In forum Stookforum

9 jaar geleden
RE: aanschaf ketel

Ik heb wel eens geprobeerd zelf wat te maken maar is niks voor mij hoor. Voor de een een peulenschil, voor mij een drama. Kon ik vroeger op school prima solderen, het ziet er nu niet meer uit als ik z...

In forum Stookforum

9 jaar geleden
RE: Wodka van aardappelen

Een enzym leeft niet en gaat dus ook niet dood. Een enzym is een eiwit. Het enzym kan wel kapot, maar van dood kun je niet spreken. Een temperatuur van 75c kan het enzym gewoon aan. Gebruik je echter...

In forum Spirits

9 jaar geleden
RE: Sinaasappel-koffielikeur 'Quarante-quatre'

Mijn vader maakte dit recept vroeger al. Het had toen volgens mij een andere naam. Het probleem was alleen dat het nooit de 44 dagen haalde. Elke dag een klein borreltje proeven haha. Echt heel lekker...

In forum Likeuren

9 jaar geleden
RE: Wat voor borrel drink je nu of ga je drinken?

Vorig jaar een heerlijk appelwijntje gemaakt, echter een deel te lang in de gistingsfles laten zitten met bezinksel er in . Dom, de wijn was niet lekker meer. Nu slechts 1x gedistilleerd tot een norma...

In forum Het Café (praathuis)

9 jaar geleden
RE: aanschaf ketel

12 Liter is prima, in mijn geval dan. Ooit begonnen met een 5 liter keteltje maar mijn wijnflessen waar ik in vergist zijn 15 liter. Moest alles dus in 3 keer stoken en dat duurt best wel lang. Nu met...

In forum Stookforum

9 jaar geleden
RE: Calvados in Airstill

Hoi Petrus, Om eerlijk te zijn, ik heb nog nooit een airstill gebruikt. het lijkt mij niet zo heel ideaal. Misschien handig als je een sugarwash hebt om te verstoken?? Maar opzich, het zal wel kunnen ...

In forum Stooktips

9 jaar geleden
RE: Appelwijn klaren voor het stoken of niet?

Deze vond ik maar er staat dat het bedoeld is voor water suiker mengsels. Is dit dan ook te gebruiken voor vruchtenwijn zoals mijn vergiste appels?

In forum Bier, Wijn en overige dranken

9 jaar geleden
RE: Wodka van aardappelen

Zetmeel is geen suiker en is dus niet vergistbaar, je hebt nu slechts een soort behanglijm van zetmeel gemaakt 🙂 Je hebt enzymen nodig die het zetmeel omzetten in suiker. Je kunt enzymen kopen of je v...

In forum Spirits

9 jaar geleden
RE: Whisky stokerij op schaal

Heel leuk, maar daar gaan heel wat uurtjes inzitten dus. Ga je voor het guiness book of world records? Zou wel leuk zijn.

In forum Mijn installatie

9 jaar geleden
RE: Fruit schnaps

Geweldig idee met die ananas. Ik denk dat ik zaterdag ook naar de markt ga en jou recept ga proberen. Ik proef het al voor me 🙂

In forum Spirits

9 jaar geleden
RE: Recept voor de "ECHTE" Limoncello

Limoncello is heerlijk, bij de italiaan krijg je vaak zo'n glaasje van het huis. Nu begrijp ik echter 1 ding niet helemaal, in dit recept worden citroenen gebruikt, hoort dat niet officieel limoen te ...

In forum Likeuren

9 jaar geleden
RE: Snel, goedkoop en heerlijk appelwijn recept

Dan ga ik het ook eens kans geven! Het klinkt niet verkeerd. Ik had het alleen eens ergens gelezen of gehoord dat sap uit pakken niet goed werkt, maar kan me voorstellen dat biologisch sap wel werkt.

In forum Bieren en wijnen

9 jaar geleden
RE: Excursie naar stokerij Lubberhuizen & Raaf

wilt u mij een mailtje sturen als er een datum bekend is?

In forum Het Café (praathuis)

9 jaar geleden
Pagina 2 / 3