Vond forum berichten leuk
RE: Rum d'Agricole, Melasse of Panela @bazz Als u een gistkast gebruikt heeft u veel meer kans op lukken van natuurlijke gisting in stand te houden. Nu is het buiten wel weer om gist te beginnen . Naar nog te fris . Ik gebruik mijn honi... |
In forum Recepten |
7 dagen geleden |
RE: Rum d'Agricole, Melasse of Panela @bazz de panella oplossen in water van 80 graden. Aanzuren met appelzuur tot ph 4,2 - 4,5 . Aantal kilo is afhankelijk hoe groot jou vat is . Gewoon de vloeistof op sg van 1080 -1090 . Op 20 Li... |
In forum Recepten |
2 weken geleden |
RE: Vraagje recept kruidenlikeur met basis 96% @bazz Enorm bedankt voor de reactie als eerste, een beginnersvraag wellicht maar waarom eerst verdunnen voor het oplossen? Of is de alcohol op zo'n percentage wat te aggressief? Ik ga het recept zeke... |
In forum Recepten |
4 maanden geleden |
Sambuca Voor de liefhebber hier mijn sambuca recept ; 50 gr steranijs40 gr anijs20 gr jeneverbessen10 gr venkelzaad5 gram koriander5 x kruitnagel5 Zwarte peper korrels2 kaneelstokjes10 gr zoethout5 koffiebo... |
In forum Recepten |
4 maanden geleden |
RE: Drank serie @bazz om smaak te delen moet er eigelijk een avondje geproefd worden .. |
In forum Het Café (praathuis) |
4 maanden geleden |
RE: Drank serie @bazz klinkt smakelijk altijd moeilijk in te schatten want smaken verschillen als jezelf maar tevreden bent ermee 👍 |
In forum Het Café (praathuis) |
4 maanden geleden |
RE: Highlands - Dalwhinnie @bazz de nootachtige en " honing " accenten komen uit het gebruikte hout en uit de caramel mout . . Het niet te zwaar geeeste mout geeft weer dat gras achtige . Je gebruikt uitsluitend mouten en niet... |
In forum Recepten |
4 maanden geleden |
RE: Picon @bazz thnx eens proberen deze winter. |
In forum Recepten |
5 maanden geleden |
RE: Picon @bazz Bedankt om te delen. Ik merk op dat hier geen verse sinaasappels gebruikt worden en dat de kruiden veel langer geweekt worden. Interessant. Ik zal deze eens proberen en vergelijken met het eerst... |
In forum Recepten |
5 maanden geleden |
RE: nieuwe installatie maken voor calvados en gin @bazz ik heb de pot wel op pootjes moeten zetten en een kleine ventilator schuin tegen de pot anders valt de pot in alarm "te warm " |
In forum Mijn installatie |
7 maanden geleden |
RE: nieuwe installatie maken voor calvados en gin Still spirits met aangepaste dome 20241011_062551.jpg |
In forum Mijn installatie |
7 maanden geleden |
RE: Recept gevraagd voor Hierbas @bazz dank je wel! Het gebeurt dus in 2 etappes . Ga ermee aan de slag |
In forum Recepten |
7 maanden geleden |
RE: Gevonden in Frankrijk Leuk en onverwoestbaar, al mis je nu wel het aroma van het stampen met blote voeten door een teil! 🤗 |
In forum Het Café (praathuis) |
8 maanden geleden |
RE: Gin het komt uit een van mijn modernste boeken Marnix . Dus al iets minder Ambachtelijke manier van gin maken . Maar in ieder geval beter dan knoeien met suiker alcohol en essence of roggebrood. tja asbe... |
In forum Recepten |
5 jaar geleden |
RE: Gevonden in Frankrijk oude degelijkheid is die paar centen wel waard vind ik, beetje poetsen en helemaal goed hoor |
In forum Het Café (praathuis) |
8 maanden geleden |