-
BobMeister antwoordde op het onderwerp "vragen over whisky rijpen en nog oude mout voor recept" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@alchemist Dank je voor de info ook voor de link wist nooit dat die site er was meende dat ik al veel leveranciers kende. Gist op kweken is leuk om te doen eerder maakte ik wel starters met appelsap en… Read more»
-
BobMeister antwoordde op het onderwerp "vragen over whisky rijpen en nog oude mout voor recept" – 3 jaren, 5 maanden geleden
Hallo dank je voor de tips over het rijpen. Ik heb meteen de deksels erop gedaan met de linnen er nog tussen. zelf vond ik het nog beetje lastig om een goede pot ofzo te vinden om in te rijpen,… Read more»
-
BobMeister antwoordde op het onderwerp "vragen over whisky rijpen en nog oude mout voor recept" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@alchemist Dank je voor je reactie. je zegt dat ik de whisky mout van lager dan 50ppm links moet laten liggen, waar kan je hoger krijgen dan meeste winkels hebben tot heavy peated 35-40ppm Heb je ook info lijst of… Read more»
-
BobMeister antwoordde op het onderwerp "vragen over whisky rijpen en nog oude mout voor recept" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@rumo, ik heb ze verdund tot 55% als ik ze in de fles ga doen dan verdun ik nog teug tot 40%. Hoe lang zou jij ze laten staan om te rijpen in potten zelf dat ik een week of… Read more»
-
BobMeister antwoordde op het onderwerp "vragen over whisky rijpen en nog oude mout voor recept" – 3 jaren, 5 maanden geleden
bij deze nog een foto ik heb steeds moeite met foto’s plaatsen.
Zo heb ik ze weggezet om te rijpen met linnen doek erom heen te ademen
IMG_20211105_154052.jpg -
BobMeister antwoordde op het onderwerp "vragen over whisky rijpen en nog oude mout voor recept" – 3 jaren, 5 maanden geleden
Nu wel met foto
IMG_20211105_153324.jpg -
BobMeister antwoordde op het onderwerp "vragen over whisky rijpen en nog oude mout voor recept" – 3 jaren, 5 maanden geleden
Foto van de whisky die nu aan het rijpen is in glazen potten.
Heb er linnen doek op gedaan voor het ademen
Hoop ze met kerst te kunnen drinken -
BobMeister antwoordde op het onderwerp "vragen over whisky rijpen en nog oude mout voor recept" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@robbert
Dankje voor je reactie en tips
Welke soort mout zijn niet geschikt voor whisky? -
BobMeister antwoordde op het onderwerp "vragen over whisky rijpen en nog oude mout voor recept" – 3 jaren, 6 maanden geleden
@robbert Dankje voor antwoord over rijpen zal het terug lengen naar ongeveer 50%. Hoeveel gram chips per liter moet ik ongeveer gebruiken. Zijn eiken houten chips van jack daniels vaten. De mout hoef ik niet te gebruiken waren restjes… Read more»
-
BobMeister antwoordde op het onderwerp "vragen over whisky rijpen en nog oude mout voor recept" – 3 jaren, 6 maanden geleden
Heb je ook een reactie hier boven over het rijpen of wat hier de rode draad in is wel of niet verdunnen voor rijpen op chips.
Wou dit morgen gaan doen omdat ik volgende week weg ben. -
BobMeister antwoordde op het onderwerp "vragen over whisky rijpen en nog oude mout voor recept" – 3 jaren, 6 maanden geleden
Hallo dankje voor reactie. Ik had deze mouten nog over restjes, heeft altijd droog op zolder gestaan in afgesloten emmers. Omdat ik deze heb wou ik ze gebruiken zonde om er niks mee te doen. Ik kan de rookmout en… Read more»
-
BobMeister posted a new topic "vragen over whisky rijpen en nog oude mout voor recept" – 3 jaren, 6 maanden geleden
Hallo Had een vraag over rijpen van Whisky bij welk percentage voegen jullie de hout snippers toe. is het beste eerst verdunnen en dan toevoegen of de chips bij een hoog percentage toevoegen. Bij welke percentage kan ik het beste… Read more»
-
BobMeister reageerde op het onderwerp "vlugge whisky mash" – 4 jaren, 3 maanden geleden
@rumo gelukkig ging ik ook niet vanuit.
Maar je moet ergens beginnen om te leren…. 😉 -
BobMeister reageerde op het onderwerp "Een foto verslag van maïschen voor een whiskey beslagje" – 4 jaren, 3 maanden geleden
Heel netjes en duidelijk
-
BobMeister reageerde op het onderwerp "Goedendag" – 4 jaren, 3 maanden geleden
@kees22 Thermisch vilt is wel goed idee heeft dat wel goede isolatie waarde. Ik heb vrij hoge ketel en raak daardoor veel warmte kwijt, lijkt mij isoleren wel goed. Alleen ik verwarm direct boven de brander en isolatie moet dan… Lees meer»
-
BobMeister reageerde op het onderwerp "vlugge whisky mash" – 4 jaren, 3 maanden geleden
Even reactie van hier boven op vlugge en turbo stokers. Met vlugge whiskey bedoel ik dit recept hieronder in filmpje van stook tv. Ik heb voor dit recept gekozen omdat ik beginner ben en graag een mout stook doen, om… Lees meer»
-
BobMeister reageerde op het onderwerp "vlugge whisky mash" – 4 jaren, 3 maanden geleden
Hallo. dankje voor de antwoorden, maar maakt smaak niet veel uit of je nu heavy of light whisky mout gebruikt. Als je maar een whisky mout gebruikt die geturft is……
-
BobMeister reageerde op het onderwerp "vlugge whisky mash" – 4 jaren, 3 maanden geleden
Hallo van de week de mout stookwijn verstookt ongeveer 4liter ruwbrand.
Kan ik de ruwbrand nu ook al verdunnen tot 40% of moet ik hier nog mee wachten tot ik de andere batches ook verstookt heb.
-
BobMeister reageerde op het onderwerp "vlugge whisky mash" – 4 jaren, 3 maanden geleden
Even een ander vraagje en weet niet of ik die hier moet stellen of een ander forum onderwerp. Ik wil nog een vlugge whiskey mash maken. Weet ook iemand of er veel smaak verschil zit in light peatted whisky mout… Lees meer»
-
BobMeister reageerde op het onderwerp "vlugge whisky mash" – 4 jaren, 3 maanden geleden
@robbert
Ja dat had ik zelf ook al bedacht ga denk ik alleen de parrot gebruiken voor striprun.
Bij de fijn stook kan ik beter geen parrot gebruiken om betere cuts te maken. - Meer laden