Forum antwoorden aangemaakt

Hoeveel bakkersgist nodig

Ik heb nu ruim 22L graanmaisch, kan ik die volledig uitgisten met bakkersgist en hoeveel bakkersgist is nodig? Alvast bedankt voor een duidelijk antwoord. groeten Walter

In forum Gist vragen

12 maanden geleden
RE: Graanalcohol maken

Gisteren afgstookt en geen vieze smaken zelfs een stuk zachter dan met een suikermaisch. Niets aangebrand, het bostel/draf is mooi goudgeel gebleven. Ik had 3 cuts van 200ml van 90%. daarna nog 3 waar...

In forum Het Café (praathuis)

2 jaar geleden
RE: Graanalcohol maken

Meer smaak in de alcohol is mooi meegenomen. De starter is halfweg die gaat er sowieso bij als de klaar is.

In forum Het Café (praathuis)

2 jaar geleden
RE: Graanalcohol maken

Ik heb gemaischt met 5kg mout op 15L water en heb 20,7L van 1087 sg bekomen. gisteren in het gistvat gedaan, alles is nu voorlopig aan het gisten met bakkersgist. Binnen enkele dagen is de starter kla...

In forum Het Café (praathuis)

2 jaar geleden
RE: Graanalcohol maken

Als ik bier maak dan kook ik het wort in een grote ketel met daaronder een brander met de vlampunten tot tegen de bodem van de ketel. Die brander staat volle gas te branden om een rollende kook te bek...

In forum Het Café (praathuis)

2 jaar geleden
RE: Graanalcohol maken

Ik ga de graanresten los in de stookketel doen. Vermits er geen zetmeel meer inzit kan het niet aanbranden.

In forum Het Café (praathuis)

2 jaar geleden
RE: Graanalcohol maken

Afstoken doe ik in een gesloten biervat met een klein brandertje en een heel minuskuul klein vlammetje dat de bodem van het vat niet kan raken. Op het biervat staat een kolom met bovenaan een stuk koe...

In forum Het Café (praathuis)

2 jaar geleden
RE: Graanalcohol maken

Hoe ik een maisch moet maken en dan laten gisten dat weet ik heel goed omdat ik al jaren bier maak van gerst. Ik wil niet filteren en niet koken met hop. Ik wil enkel weten of je kan gisten en afstoke...

In forum Het Café (praathuis)

2 jaar geleden
RE: Graanalcohol maken

Ik wil idd op het graan vergisten maar ook op het graan afstoken. Het volume in het gistvat is voor geen probleem Wat ik wil maken is gewoon neutrale alcohol.

In forum Het Café (praathuis)

2 jaar geleden
Graanalcohol maken

Ik heb ooit eens in het jenever museum in Hasselt geweest waar met tekeningen het stookproces werd uitgebeeld en waar de koeien dronken werden van het eten van de pulp (de achtergebleven bostel) uit d...

In forum Het Café (praathuis)

2 jaar geleden
RE: Gisten

Ja de suiker was vooraf geinverteerd met citroenzuur Welke bonen en hoeveel per 10L stookwijn. Is moutschroot even goed en ook hier hoeveel

In forum Gist vragen

4 jaar geleden
RE: Gisten

Ben op 18 april begonnen aan 20L stookwijn te vergisten. suiker tot SG1070, met 70g droge bakkersgist en 10g diammoniumfosfaat. Het gistvat staat in een gistkast bij een constante temperatuur van 22°C...

In forum Gist vragen

4 jaar geleden
RE: Gisten

Ik heb vorige keer met het zakje turbo gist maar 20L suikerwater vergist en die wilde bijna niet starten. Na meer dan één week heb ik er een depot van een biergist brouwsel aan toegevoegd en dan is he...

In forum Gist vragen

4 jaar geleden
RE: Gisten

Wat wil je maken? Voor een suiker vergisting heb je het zeker nodig. Andere halen hun voeding uit bepaalde bonen, ook een optie. Voor een suiker vergisting gebruik je een hele dosering van 1 afgestrek...

In forum Gist vragen

4 jaar geleden
RE: Gisten

Hoeveel gram di-ammoniumfosfaat per liter als gistvoeding Is dat voldoende en de goede voeding of gebruiken jullie nog andere toevoegingen om volledig uit te gisten tot SG 0,985

In forum Gist vragen

4 jaar geleden
Pagina 1 / 6