Forum antwoorden aangemaakt
RE: Gisten Voordien gebruikte ik een gistbodem van het gistvat van bier maar nu ga ik eens korrelgist van Bruggeman gebruiken. Wat is een normale hoeveelheid per liter voor een sterke stookwijn, ongeveer met een... |
In forum Gist vragen |
5 jaar geleden |
RE: verschil in gistsoorten? Vorige maand een stookwijn gemaakt met de turbo-8 van Brouwland. Vergistingstemperatuur 20°C. Duurtijd gisting 5 weken. Begin SG 1100 eind SG 885 waarna het helder werd Vorige week afgestookt en de l... |
In forum Gist vragen |
5 jaar geleden |
RE: Zelf distilleren? Vorige week heb ik iets vreemd voorgehad. Bij het afstoken van 20L (begin sg 1100 eind sg 885 en helder) had ik na de voorloop 80°C op de brug en 88 vol% uit de koeler. Stilaan steeg de temperatuur op... |
In forum Stooktips |
5 jaar geleden |
RE: verschil in gistsoorten? Wat denken jullie over gewoon droog bakkers gist, is die voldoende alcohol tolerant om een stookwijn met begin SG van 1095 kan die gisten tot SG van 985 |
In forum Gist vragen |
5 jaar geleden |
RE: Gisten Even een kleine rechtzetting. in de laatste zin moet het pH 5,5 zijn en niet SG. |
In forum Gist vragen |
6 jaar geleden |
RE: Werking/opmaak van de site De voorbeelden hier aangehaald kan ik niet nadoen. Op mijn MAC desktop ziet het er zo uit. |
In forum Het Café (praathuis) |
6 jaar geleden |
RE: Werking/opmaak van de site Hoe zet ik mijn instelling op desktopversie want ik moet nu altijd voor alles manueel naar de laatste pagina scrollen. Ik werk met Mac van Apple |
In forum Het Café (praathuis) |
6 jaar geleden |
RE: Gisten Ik heb geroerd zonder zuurstofinslag. Ik zal het nu rustig verder laten gisten ongeacht of het onder en boven verschilende sg heeft. |
In forum Gist vragen |
6 jaar geleden |
RE: Gisten Ongeveer 2 weken geleden heb ik een suikerwash gemaakt met 2kg suiker in 10L water en aangezuurd tot 5 pH met wijnsteenzuur. dat gaf een sg van 1066. Ook heb ik er wat gistvoeding aan toegevoegd. Ik ... |
In forum Gist vragen |
6 jaar geleden |
RE: Gisten Ik heb een vraag over een normale tijdsduur, hoelang duurt het eigenlijk om suikerwater met begin SG 1100 te vergisten bij kamertemperatuur tot SG 990. Momenteel staat het al 2 weken te gisten en het ... |
In forum Gist vragen |
6 jaar geleden |
RE: Correct schroten Hallo, ik heb een mooie moutwals gekocht om mijn mout te schroten. Ik wil gijn genoeg schroten om de suiker er goed uit de krijgen, maar ook niet te fijn zodat ik bij het spoelen niet alles door de ze... |
In forum Mijn installatie |
6 jaar geleden |
RE: Correct schroten De afstand tussen de rollen die je mag aanhouden is voor een stuk afhankelijk van de doormeter en het gebruikte toerental van de rollen. Mijn rollen zijn 90mm doormeter en draaien aan 60t/m, de tussen... |
In forum Mijn installatie |
6 jaar geleden |
RE: Hoe haal je eenvoudig sap uit de appel? Al mijn raadgevingen zijn bedoeld voor de topic starter die een cider wil maken waarvan ik dacht om te drinken. Om af te stoken is oxidatie en wilde gisting niet relevant. |
In forum Stooktips |
6 jaar geleden |
RE: Hoe haal je eenvoudig sap uit de appel? Sulfiet? Dat is toch een gist-killer?Ik zou gaan voor deze methode... Door het kneuzen van de appels komt er veel zuurstof in het sap en het sulfiet zal zich binden met die zuurstof zodat het sap ... |
In forum Stooktips |
6 jaar geleden |
RE: Hoe haal je eenvoudig sap uit de appel? De beste manier op veel sap uit de appels te verkrijgen is de appels kneuzen door ze door een manuele of elektrische breker te halen. Dat toestel breekt met haken op een as de appels in fijne stukken.... |
In forum Stooktips |
6 jaar geleden |