Forum antwoorden aangemaakt
RE: Te warm om te stoken of ander probleem? Kan het zijn dat er mogelijk minder alcohol in de wijn zat dan eerst aangegeven? Wat was de begin SG of Brix? En wat was het eind SG of graden Brix? Zo kan je makkelijk berekenen wat je alcohol percen... |
In forum Stooktips |
6 jaar geleden |
RE: Gereedschap Wanneer men een vat van bijvoorbeeld ''10 liter'' koopt, zal deze geen 10 liter vloeistof kunnen bewaren. De volume aanduiding wordt bepaald wat het totale vat aan inhoud in beslag neemt (dus ook het... |
In forum Het Café (praathuis) |
6 jaar geleden |
RE: rietsuiker melasse behoefte Bij deze zou ik graag 10 liter willen reserveren. Alvast bedankt! |
In forum Vraag en aanbod |
6 jaar geleden |
RE: Koper reinigen Tip: haal citroenzuur bij de toko. Is veel goedkoper dan bij de brouwwinkels. |
In forum Mijn installatie |
6 jaar geleden |
RE: Verhouding gemout en ongemout. bedankt mannen! |
In forum Stookforum |
6 jaar geleden |
RE: Hoe een neutrale smaak verkrijgen bij stoken met water, suiker en turbo gist. Hallo Eric, Zelf heb ik goede ervaring met de gisten van Still Spirits (classic). In combinatie met de T500 reflux verkrijg je goed alcohol. De alcohol behandelen met een ozon-generator en actieve st... |
In forum Stooktips |
6 jaar geleden |
Verhouding gemout en ongemout. Goedemiddag, Ik ga een beslag maken waar de hoeveelheid ongemout zo hoog mogelijk is. Mijn vraag is hoeveel procent ongemoute granen ik maximaal kan gebruiken. Als gemout granen gebruik ik pilsmout (... |
In forum Stookforum |
6 jaar geleden |
RE: ff een paar vraagjes van een beginnende stoker antwoord 1: In de mash zitten verschillende soorten alcoholen met verschillende kookpunten. Deze alcoholen hebben verschillende aroma's en smaken. Hoe hoger de temperatuur zit, hoe meer verschillende ... |
In forum Stooktips |
6 jaar geleden |
RE: Whisky maken met aroma's Heb even kort gerekend, met bovenstaand flesje, kan je totaal 558 ml (neutrale alcohol) van 43% maken. Als je dus een lege fles vult met de aroma, pure alcohol (96%) en dit aanvult tot dat je een tot... |
In forum Recepten |
6 jaar geleden |
RE: Whisky maken met aroma's Nee, ik neem aan dat je zelf geen alcohol zelf stookt? Dan is het makkelijkste om een neutrale alcohol bij de slijter te kopen. bijvoorbeeld een wodka van 40%. Dit is makkelijk te mengen. Je vult ee... |
In forum Recepten |
6 jaar geleden |
RE: Whisky maken met aroma's Ik kan helaas geen uitspraak doen over de verhouding (wat per smaakstof verschillend is). Vaak is een aromaflesje voldoende om 1 liter drank te maken. De ''whisky'' zou minimaal een alcohol percentage... |
In forum Recepten |
6 jaar geleden |
RE: Whisky maken met aroma's Door ervaring weet ik dat de smaak beter wordt na een paar maanden (tussen de 2 en 3). Maar soms kan het na een dag al prima te drinken zijn! Blijven proeven dus... 😉 |
In forum Recepten |
6 jaar geleden |
RE: Stel je even voor Goedemorgen, De optimale temperatuur van zowel de alfa als de beta-amylase zit tussen de 63 en 64 graden Celsius. Daarnaast is het inderdaad verstandig om meestal whiskygist te gebruiken. Deze zijn be... |
In forum Stel je even voor... |
6 jaar geleden |
RE: Whisky maken met aroma's Goedemorgen, Staat dat niet op de verpakking? Ik neem aan dat het per product verschillend is. |
In forum Recepten |
6 jaar geleden |
RE: Stooksnelheid - Doorloopsnelheid Hallo Menno, Dat is helemaal afhankelijk wat je verstookt en waar je zit in het proces. De striprun gaat men zo snel mogelijk (puur het scheiden van water en alcohol) en bij de spiritrun destilleert m... |
In forum Mijn installatie |
6 jaar geleden |