-
Brûs-stokertje reageerde op het onderwerp "Recept gezocht" – 4 jaren, 2 maanden geleden
@dumo ik heb de Airstill. Maar ik vraag me nu af of dat niet alleen voor bijvoorbeeld heldere alcohol is.
-
Brûs-stokertje reageerde op het onderwerp "Recept gezocht" – 4 jaren, 2 maanden geleden
@dumodat gaat hem niet worden. Ik heb geen alambiek of t500. Ergens las ik dat het alleen daar mee kan.
-
Brûs-stokertje plaatste een nieuw onderwerp "Recept gezocht" – 4 jaren, 2 maanden geleden
Ik heb enige tijd geleden een appelwijn gemaakt. Maar die bevat minder goede smaak en minder alcohol dan verwacht. Nu zou ik daar graag een lekkere likeur of schnapps van willen stoken. Wie heeft daar een goed recept voor? Het… Lees meer»
-
Brûs-stokertje reageerde op het onderwerp "walnoot likeur 2" – 4 jaren, 2 maanden geleden
@robbert dankjewel. Leerzame topic.
-
Brûs-stokertje waardeerde het bericht "walnoot likeur 2" – 4 jaren, 2 maanden geleden
-
Brûs-stokertje reageerde op het onderwerp "walnoot likeur 2" – 4 jaren, 2 maanden geleden
@robbert. Ik heb nu heel wat alcohol gestookt die ik wil gaan gebruiken voor dit recept. Lijkt me heerlijk en walnoten genoeg te verkrijgen in het park bij ons (heb er nog veel van vorig jaar). Ik had een vraag… Lees meer»
-
Brûs-stokertje waardeerde het bericht "Vraag mbt voorloop, hoofdloop en naloop" – 4 jaren, 2 maanden geleden
-
Brûs-stokertje plaatste een nieuw onderwerp "Vraag mbt voorloop, hoofdloop en naloop" – 4 jaren, 3 maanden geleden
Allen, ik heb even een vraag mbt tot de voorloop hoofdloop en naloop. Zoals ik nu stook met de Airstill stook ik eerst een ruwstook. Tijdens de ruwstook vang ik alles op, ongeacht de alcohol percentage en/of geur/smaak. Daarna begin… Lees meer»
-
Brûs-stokertje reageerde op het onderwerp "Suikerwash klaren" – 4 jaren, 3 maanden geleden
Bedankt voor de goede antwoorden. Ik ga proberen zoals @jank zegt. Hevelen zodat de dode gistcellen in de emmer blijven. Ik heb de Airstill. Hoop niet dat het dan ‘aanbakt’ aan de onderkant, maar ik denk als het een beetje… Lees meer»
-
Brûs-stokertje waardeerde het bericht "Suikerwash klaren" – 4 jaren, 3 maanden geleden
-
Brûs-stokertje waardeerde het bericht "Suikerwash klaren" – 4 jaren, 3 maanden geleden
-
Brûs-stokertje plaatste een nieuw onderwerp "Suikerwash klaren" – 4 jaren, 3 maanden geleden
Hallo allemaal, ik zou graag mijn suikerwash willen klaren zonder turbo clear. Ik wil graag een zo zuivere mogelijk alcohol zien te krijgen. Hoe kan ik dit het beste doen? Of kan ik na het gisten overhevelen in een ander… Lees meer»
-
Brûs-stokertje waardeerde het bericht "Eerste sugarwash" – 4 jaren, 3 maanden geleden
-
Brûs-stokertje reageerde op het onderwerp "Eerste sugarwash" – 4 jaren, 3 maanden geleden
@robbert (of anderen) ik ben het vandaag aan het proberen om wijn de destilleren. Gaat perfect en ik haal mooie alcohol percentages uit de keter. Echter blijft de scherpe smaak hangen in het destillaat. Is dit normaal? Ik lees op… Lees meer»
-
Brûs-stokertje waardeerde het bericht "Eerste sugarwash" – 4 jaren, 3 maanden geleden
-
Brûs-stokertje reageerde op het onderwerp "Eerste sugarwash" – 4 jaren, 3 maanden geleden
@robbert zoals beloofd hierbij wat respons. Het is er niet beter op geworden en moet het weg doen. Zaterdag eerst een paar flessen wij proberen te destilleren zodat ik weet hoe een goed eindproduct smaakt. In ieder geval thanks voor… Lees meer»
-
Brûs-stokertje waardeerde het bericht "Uitleg refractometer" – 4 jaren, 3 maanden geleden
-
Brûs-stokertje waardeerde het bericht "Uitleg refractometer" – 4 jaren, 3 maanden geleden
-
Brûs-stokertje waardeerde het bericht "Uitleg refractometer" – 4 jaren, 3 maanden geleden
-
Brûs-stokertje reageerde op het onderwerp "Uitleg refractometer" – 4 jaren, 3 maanden geleden
@stookforum haha ja dat is zeker waar. En dan kan ik instemmen met 70% 😉. Echter is de smaak echt verschrikkelijk. Aceton achtig. Dat is dus niet best. Ik denk zelf dat het komt doordat de temperatuur bij het vergisten… Lees meer»
- Meer laden