Forum antwoorden aangemaakt
RE: Frobelen 1. Maar dan niet op zo'n vestzak manier, dan lekker groot want het is een supergaaf logo. groeten Catnip |
In forum Het Café (praathuis) |
6 jaar geleden |
RE: Whisky maken: Suiker bij je wash of niet?? @ Brouwer, veel mooier ga je het niet krijgen nu Alchemist wat van zijn enthousiasme van zich af heeft geschreven haha. Maar terug naar het suikerdeel. Het lijkt soms wat op vloeken in de kerk als je ... |
In forum Stookforum |
6 jaar geleden |
RE: Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten Hoi Alchemist, superleuk experiment met een eigenwijze benadering. Dat dat spul niet te hachelen is snap ik best. Als je vanuit het koken misschien asafoetida, trassi of vissaus kent dan weet je dat ... |
In forum Recepten |
6 jaar geleden |
RE: Cider uit de oude omschijvingen Yep. Goede tip. Heb wel wat flessen liggen die op spanning kunnen staan maar een PET fles vind ik toch wat veiliger. Die knalt echt niet zomaar. William en Murmillo ook bedankt voor de reacties. Die m... |
In forum Recepten |
6 jaar geleden |
RE: Cider uit de oude omschijvingen Guilty as charged. Met plat bedoel ik meer dat het misschien wat kleine koolzuurbelletjes achter laat en niet echt een sprankelende cider door hergisting op fles bijvoorbeeld. Of zou dat toch gewoon s... |
In forum Recepten |
6 jaar geleden |
RE: Cider uit de oude omschijvingen Nou Murmillo, dat dacht ik eerder ook. Maar heb zelfs wel eens druiven buiten gezet in de sneeuw in de hoop dat het ging klaren. Het geschommel met het gistvat maakte toen de "hoed" wat los en het gin... |
In forum Recepten |
6 jaar geleden |
RE: Cider uit de oude omschijvingen Okay, I chickened out. Na een nacht en een dag van 'spontane vergisting' was er werkelijk niks veranderd. Had het tevergeefs eerst warm weggezet om het wat op te starten. Toch maar half zakje wijngi... |
In forum Recepten |
6 jaar geleden |
RE: Cider uit de oude omschijvingen Nu heb ik nog appels aan de boom hangen.. toch maar eens die spontage gisting doen want de kelder heb ik ook. Maar ...vergisten in een vat ? Dat wordt toch gewoon een kunststof kuip voor mij. Groeten ... |
In forum Recepten |
6 jaar geleden |
RE: Check op methanol? Nog 2 inzendingen te gaan Sample is onderweg. Mijn suggestie voor commercieel drankje is Bourbon. Groeten Catnip |
In forum Stookforum |
6 jaar geleden |
RE: Check op methanol? Nog 4 inzendingen te gaan Herzlichen Dank für den Link Kees22. Vervalste tsjechische produkten met meer dan 20% methanol bijgemengd. Pfff. Het klinkt alsof je aardig thuis bent in de gftige bijstoffen. Ik had er wel eens een ... |
In forum Stookforum |
6 jaar geleden |
RE: Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten. Alchemist, geen haast hoor met reageren. Je hebt trouwens gelijk over die grote hoeveelheden. En tevens ben ik maar wat jaloers dat je de ervaring zelf hebt ondergaan. Ik heb helemaal geen ervaring of... |
In forum Recepten |
6 jaar geleden |
RE: Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten. Dat is waarschijnlijk geen alcoholische gisting meer. Eerder een slepende melkzuurgisting. Er zit daarbij nog erg veel koolzuur in het ferment dat langzaam vrij komt. Ik zou het zo snel mogelijk gaan ... |
In forum Recepten |
6 jaar geleden |
RE: Check op methanol? Nog 4 inzendingen te gaan Ethylcarbamaat Dat is toch het steenvruchten/ waterstofcyanide verhaal? Groeten Catnip |
In forum Stookforum |
6 jaar geleden |
RE: Terug naar af Psycat, ik vind het dapper van je om wat stekelige uitspraken te doen en hiermee wat leven in de 'brouwerij' te brengen. Traditionele hobby's zoals brouwen /stoken kennen natuurlijk veel aanhangers v... |
In forum Gist vragen |
6 jaar geleden |
RE: Check op methanol? Wie het eerst komt, die…….! Ik hoop iets methylloos op te sturen. Eenmaal gedestilleerd zonder enige scheiding. Vergist met Chinese yeast balls en Monascus Purpureus. |
In forum Stookforum |
6 jaar geleden |