Forum antwoorden aangemaakt
RE: Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten. Goed bezig Alchemist! Kunnen wij weer lui achterover hangen om het resultaat in schriftelijke vorm te bewonderen. Tasmaans eiken had ik nog nooit van gehoord. Volgens wikipedia een Eucalytus. Maar go... |
In forum Recepten |
6 jaar geleden |
RE: Check op methanol? Wie het eerst komt, die…….! Zo benieuwd, erg goed plan.. |
In forum Stookforum |
6 jaar geleden |
RE: Terug naar af. Psycat, allereerst bedankt dat je deze ervaring deelt. Ik vind het een interessant topic maar vind je ook best wel stellig. Je geeft aan dat je je conclusie baseert op je ervaringen van afgelopen sei... |
In forum Gist vragen |
6 jaar geleden |
RE: Alchemistische flavourbommen Leuk om te zien dat andere manieren van fermenteren zoals de Chinese Yeast balls nog wat meer aandacht krijgt. En dat duurt lang inderdaad.(mijn ervaring) Houd ons op de hoogte want het is super inter... |
In forum Recepten |
6 jaar geleden |
RE: Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten. Leuke fotos en mooi beschreven. Ik kan het allemaal bijna ruiken! Fijn dat je nog wat kritisch blijft over al je resultaten, kan niet anders dan dat er eens (misschien wel heel snel) een perfecte whis... |
In forum Recepten |
6 jaar geleden |
RE: Van graan tot vat: zelf mouten StookFries. Je kan het kopen bij dierenspeciaalzaken (niet zoals de jumper) maar meer zoals Boerenbond en dergelijke. Dat van mij komt van distributeur of graanhandel Arie Blok. Als je op marktplaats ... |
In forum Mijn installatie |
6 jaar geleden |
RE: Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten. Heel herkenbaar wat je schrijft. Zowel het zure van het mout als het zoete van de eik. (Komt het er nu wel helder doorheem trouwens?) Ik weet echt te weinig van hout. Zou gewoon rauw (uitgewaterd eik... |
In forum Recepten |
6 jaar geleden |
RE: Ervaringen en tips Wat jammer dat het mislukt is. Het lijkt me dat dit onvergiste aangekoekte en vervolgens verbrande suiker is. Ik weet ook niet zeker of die 22 % abv wel klopt met eventueel teveel restsuiker. Wellicht... |
In forum Stooktips |
6 jaar geleden |
RE: Wat ik me afvraag? Vorig jaar ook voor het eerst druiven gestookt. Kwamen ook een hoop vragen bij me op. Nu weet ik dankzij dit forum dat je wijn en stookwijn anders moet behandelen. Voor wijn zijn die zuren prettig m... |
In forum Stookforum |
6 jaar geleden |
RE: Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten. Ik mag eigenlijk niks zeggen want ik heb nog nooit gestookt met een T500 o.i.d. maar wat mij betreft gaat het bij deze hobby om beleving en kwaliteit. Dat kan je met een koperen ketel denk ik zelf mee... |
In forum Recepten |
6 jaar geleden |
RE: Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten. Een update kunnen verwachten (te snel op return gedrukt ofzo?) Omdat Robbert hem niet inkopt doe ik het even 🙂 Gewoon een flinke soeppan en een mooie 20 liter alambiek scoren. Zoals het hoort ? De ai... |
In forum Recepten |
6 jaar geleden |
RE: Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten. Alchemist! Mooi om te lezen dit en mooi dat we dus weer ee |
In forum Recepten |
6 jaar geleden |
RE: Uitstapje naar China en Mexico Arak, Nimrax, Munckerik, XLR8 en ChrisV, bedankt voor jullie reactie 🙂 Tussendoor had ik ook even een ander graan meegepikt. Het lijkt wel wat op rogge van roggebrood maar het is dus "gewoon" gerst d... |
In forum Bier, Wijn en overige dranken |
6 jaar geleden |
RE: Uitstapje naar China en Mexico Een halve kilo mais met rijstgist verspreid over twee glazen potten. In een van de potten heb ik ook 1 Chinese gistbal toegevoegd. Voor de andere pot had ik besloten bakkersgist toe te voegen op het m... |
In forum Bier, Wijn en overige dranken |
6 jaar geleden |
"Uitstapje" naar China en Mexico Ik ben weer eens aan het afdwalen geweest in mijn reis naar de ultieme zelfgemaakte whisky. Soms kom je dan op plekken die wellicht net zo interessant zijn, zo niet nog interessanter. Deze reis begon... |
In forum Bier, Wijn en overige dranken |
6 jaar geleden |