Forum antwoorden aangemaakt

RE: Van graan tot vat: zelf mouten

Heel interessant Kees! Bedankt voor de toevoeging. Ik zit zelf niet op die forums maar misschien ga ik dat eens doen in de toekomst. Gerst kiemt wel het beste bij lage temperaturen. Hier in de buurt g...

In forum Mijn installatie

4 jaar geleden
RE: Van graan tot vat: zelf mouten

Hoi Kees22, het wilgenwaterexperiment zit ook in de aanmodderfase. Behalve auxine zit er ook salicylzuur en indool 3 boterzuur in de takken. (Volgens diverse bronnen) Ik ben geen organisch chemist (v...

In forum Mijn installatie

4 jaar geleden
RE: Van graan tot vat: zelf mouten

Natuurlijk heb ik wel wat gevoel voor drama maar als ik zo mijn post terug lees dan merk ik ook dat ik wat kort door de bocht was. Maar wat ben ik blij met jullie reacties! Robbert, Alchemist en Kees2...

In forum Mijn installatie

4 jaar geleden
RE: Van graan tot vat: zelf mouten

Het " lelijke eendje" Mijn brouwsel werd afgelopen zaterdag niet met gejuich ontvangen door de heren Robbert en Alchemist. Had ik ook niet verwacht. Wat viel er eigenlijk te verwachten? Daarbij stond...

In forum Mijn installatie

4 jaar geleden
RE: Whiskey van gierst en rogge volgens zeer oude methode

Niet veel aan toe te voegen behalve dat er een hoop inspiratie is ontstaan en een hoop is geleerd. Mijn hoofd draait nog steeds overuren van alles wat besproken is. Met de kennis en ervaring van Robb...

In forum Spirits

4 jaar geleden
RE: Eikensnippers vs. eikenvat, Hoeveelheden op basis van cijfers

Eigenwijs zijn is goed! Maar er is geen cognac of whisky in de wereld die volgens een bepaald stramien in de fles gaat. Een klein beetje 'ChrisV' in het proces zal je meer opleveren. Net als zijn tip ...

In forum Stooktips

4 jaar geleden
RE: Eikensnippers vs. eikenvat, Hoeveelheden op basis van cijfers

Hoi Tuinboon, Bedankt voor de toelichting. Ik begrijp dat je dingen wilt vatten met behulp van een rekensom. Maar om precies te zijn zou die rekensom alleen gelden voor die snippers , uit dat zakje, v...

In forum Stooktips

4 jaar geleden
RE: Eikensnippers vs. eikenvat, Hoeveelheden op basis van cijfers

Hoi Tuinboon. Leuk topic en leuke berekening maar ik denk niet dat het zo werkt.. Het is een beetje een inkoppertje en waarschijnlijk had je deze zelf ook al bedacht: Eikenhout gelagerde drank zoals w...

In forum Stooktips

4 jaar geleden
RE: Robbert's Tiny Projects

En proeven zal ik tot ik erbij neerval! Ik bedoel geniet en drink met mate.. Santé ! Salut Cataire

In forum Recepten

4 jaar geleden
RE: Robbert's Tiny Projects

Je bedoelde toch niet: par faire à mort? groeten Catnip

In forum Recepten

4 jaar geleden
RE: Borrel van druivenschilletjes

20 reacties waarvan 4 van mezelf. Het topic is gered. En weer wat geleerd zelfs. @pikketanus hoe beschrijf jij het profiel van champagnegist en waar past het volgens jou goed bij en waar niet? Anders...

In forum Recepten

4 jaar geleden
RE: Vraag over methanol

Hoi Wim, Je haalt wat dingen door elkaar. In de voorloop, (het deel wat als eerste uit de ketel komt bij het stoken) zit onder andere methanol. Het is niet alleen maar methanol. Methanol zelf heeft tr...

In forum Stookforum

4 jaar geleden
RE: Borrel van druivenschilletjes

Volgens mij klopt het sommetje wel. 'Most' van 16 liter, met 3,5 kilo suiker toegevoegd. Dat is dus ongeveer 218 gram extra suiker per liter. (Vochtgehalte in werkelijkheid lager dus Sg hoger) 218 gr...

In forum Recepten

4 jaar geleden
RE: Borrel van druivenschilletjes

Ik sluit zeker niet uit dat ik dit eens ga proberen. Iets soortgelijks heb ik gedaan om kornoeljewijn te maken. Hiervan komt ook absurd weinig most vrij en hetgeen wat je overhoudt is een soort tomate...

In forum Recepten

4 jaar geleden
RE: Borrel van druivenschilletjes

Vond het wat jammer om dit topic reactieloos naar de tweede pagina van het forum te zien gaan. Uit het oog, uit het hart. Dus even ontopic: Wat bleef er over van de druivenschilletjes na het ontdooien...

In forum Recepten

4 jaar geleden
Pagina 8 / 23