-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Eens wat anders proberen, (echte) rum" – 1 jaar, 10 maanden geleden
@robbert was een grapje, bij een aantal van je filmpjes met vergisting zie je een stevig schuim bij de gist (meer dan ik bij zelf opgekweekte gist krijg), lijkt bijna alsof je het in de slagroomspuit hebt gedaan.
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Eens wat anders proberen, (echte) rum" – 1 jaar, 10 maanden geleden
@robbert het was iets van perzik, custard en bloesem denk ik. Het ging me ook niet om de geur van dit, het was alleen anders dan ik gewend ben, meestal haal je de gistgeur er meer uit. Het gaat… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Eens wat anders proberen, (echte) rum" – 1 jaar, 10 maanden geleden
Uiteindelijk was het 15 ml ananasschil gistslurry, 120 gram suiker, kwart theelepel Marmite en 500 ml water (begin S.G. zal 1,080 a 1,090 zijn geweest). Na een dag was duidelijke waarneming van activiteit, blokje verse bakkersgist en dat pakte meteen… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "rum fermenter" – 1 jaar, 10 maanden geleden
@peet ik zie geen foto bijgevoegd, heb je een merknaam? 100 gram klinkt als veel namelijk voor de gistvoeding.
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 1 jaar, 10 maanden geleden
@lemmy ik ben geen fan van het vergisten op graan, ik vind het volume te groot worden en de gist laat zich moeilijker scheiden omdat die helemaal ingepakt zit tussen het graan. Ik heb het eenmaal gedaan, ik meen voor een… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 1 jaar, 10 maanden geleden
Voorlopig even bedoeld als notitie om over na te denken, het maischen van de gemoute haver en gerstemout in de soeppan ging prima, het inzetten van de rum en wat leeswerk prikkelde me om weer eens terug te kijken naar… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "rum fermenter" – 1 jaar, 10 maanden geleden
@peet, we komen er wel, nog wat vraagjes aangezien 6 kg suiker en 5 liter melasse op 60 liter zou moeten werken.
- hoeveel gist heb je toegevoegd?
- droge of verse bakkersgist?
- het geheel is niet vooraf gekookt toch? (vanwege aanwezige zuurstof)
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "rum fermenter" – 1 jaar, 10 maanden geleden
@peet op hoeveel liter water?
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "rum fermenter" – 1 jaar, 10 maanden geleden
@peet wat was je start S.G. en huidig S.G.? Twee maanden is erg lang, hoe heb je het gemaakt?
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Eens wat anders proberen, (echte) rum" – 1 jaar, 10 maanden geleden
De vergisting met de Belgian Ale is compleet stilgevallen bij een S.G. van 1.040, p.H. en gistvoeding was het niet, nog geprobeerd om bakkersgist en Fermentis M1 toe te voegen, wat na een korte opleving ook over was. Beginnersfoutje gemaakt… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Eens wat anders proberen, (echte) rum" – 1 jaar, 10 maanden geleden
De ananas schillen gaan lekker na twee dagen, iets wat ik niet benoemd heb is dat deze aanpak een tweede gist pitch ook nodig heeft, wat artikelen online suggereren dat het alcoholpercentage wat gist vanaf ananasschil een 2 a 3%… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Nieuwsgierig" – 1 jaar, 10 maanden geleden
@bofkont dan laat ik de vraag anders stellen, van welke soorten whisky gaat de lever sneller kloppen?
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Geluid koelwater" – 1 jaar, 10 maanden geleden
@stokey anders is een goedkope optie om te testen tuinslang en een slangklem, die zal net wat breder zijn.
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Geluid koelwater" – 1 jaar, 10 maanden geleden
@stokey dat zou ik ook niet proberen te corrigeren, is er nog iets wat je kunt doen om die vernauwing aan het begin van de slang wat te verkleinen?
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Geluid koelwater" – 1 jaar, 10 maanden geleden
@stokey heb je daar een foto van toevallig?
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Geluid koelwater" – 1 jaar, 10 maanden geleden
@stokey de wateraanvoer iets knijpen wanneer dit niet te warm wordt is je probleem opgelost.
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Nieuwsgierig" – 1 jaar, 10 maanden geleden
@bofkont Welkom Peter,
Ook al enig idee in welke hoek (qua stijl) je mogelijk wilt gaan starten? Er zijn er hier genoeg die met granen werken en je op weg kunnen helpen. -
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Eerste schreden" – 1 jaar, 10 maanden geleden
@alba Er zijn een aantal opties; Zelfbouw, maar dat kan even duren met uitzoekwerk en onderdelen verzamelen. Betere helft lief aankijken voor een koperen model. Marktplaats, komen vaker ook zelfbouw ketels langs, of tweedehands koperen ketels. Een goedkoper model… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Eens wat anders proberen, (echte) rum" – 1 jaar, 10 maanden geleden
@stookje , leuk experiment en ik kende deze versie nog niet, ik ben benieuwd hoe de vergisting loopt, bij een keer rum en twee keer whisky was de vergisting nogal apart qua snelheid, het bleef op een constant niveau gedurende… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Eens wat anders proberen, (echte) rum" – 1 jaar, 10 maanden geleden
@robbert misschien is wat meer informatie handig, ik kreeg gisteravond ook nog een vraag hierover binnen via WhatsApp van een forumlid. Gevoelsmatig verwacht ik dat je gestart bent met de Fermentis GR-2 (die geen alcoholtolerantie vermeldt) en gevolgd bent… Meer lezen»
- Meer laden