Forum antwoorden aangemaakt
RE: Help mijn Porto wordt zuur??? Kwestie van zo veel mogelijk op 'natuurlijke' manier te werken en zo weinig mogelijk chemische producten te gebruiken. Maar ja soms kan je niet anders. Sulfiet heeft een naam als hoofdpijnveroorzaker ... |
In forum Bier, Wijn en overige dranken |
5 jaar geleden |
RE: Help mijn Porto wordt zuur??? Als ik je goed begrijp zou pH omhoog brengen (natriumbicarbonaat?) ook wat kunnen helpen? Zijn er geen 'gezondere alternatieven voor sulfiet? Ik vermoed dat overstappen naar een andere rode wijn waar ... |
In forum Bier, Wijn en overige dranken |
5 jaar geleden |
RE: Help mijn Porto wordt zuur??? Het is duidelijk dat er alcohol omgezet wordt in (azijn)zuur. Maar wat kan ik hier tegen doen? De port steriliseren? Kan me niet indenken dat dit de smaak ten goed gaat komen. Dus hoe kan ik die verzu... |
In forum Bier, Wijn en overige dranken |
5 jaar geleden |
RE: Help mijn Porto wordt zuur??? Ik kan me moeilijk voorstellen dat bij een alcoholpercentage van 25° nog een gisting opstart. Waarom blijft een geopende fles commerciële porto (van 18-20°) dan toch wel goed? |
In forum Bier, Wijn en overige dranken |
5 jaar geleden |
Help mijn Porto wordt zuur??? Ik maak af en toe zelf porto door eenvoudig een notenaftreksel (alcohol+ groene noten) te mixen suiker en een eenvoudige rode wijn. Ik maak hem niet te slap, pakweg zo'n 25°. Na verloop van enkele wek... |
In forum Bier, Wijn en overige dranken |
5 jaar geleden |
RE: Tanqueray Gin Persoonlijk maal ik de kruiden vrij grof en laat ze vervolgens 2 weken op de alcohol trekken. Vervolgens affiltreren , verdunnen tot 40° en afstoken zonder kolom. Dan op drinksterkte brengen en een pa... |
In forum Recepten |
5 jaar geleden |
RE: Tanqueray Gin Thanks Robbert. De bedoeling is niet een exacte kopie te maken, maar deze kruidenverhoudingen geven een prima startpunt voor een experimentje. Nogmaals bedankt. |
In forum Recepten |
5 jaar geleden |
Tanqueray Gin 'Tanqueray London Dry is een perfecte balans van vier plantaardige ingrediënten - jeneverbes, koriander, engelwortel en zoethout.' Ik wil deze graag eens proberen te maken maar het echte recept is geh... |
In forum Recepten |
5 jaar geleden |
RE: Still Spirits Turbo 8 versus Alcotec Turbo 48 Ik geef je een beetje gelijk Robbert, maar vind je mening over de ordinaire 'suiker' alcohol een beetje te streng. Er zijn heus ook wel lekkere dranken mee te maken. Het maken van zgn likeuren met gek... |
In forum Gist vragen |
5 jaar geleden |
RE: Still Spirits Turbo 8 versus Alcotec Turbo 48 Hahaha Robbert. Je hebt natuurlijk principieel gelijk, hoor. En ik geloof graag dat er enorme karakterverschillen kunnen zijn. Maar inderdaad, soep uit een pakje kan ook lekker zijn. Ik heb ooit eens ... |
In forum Gist vragen |
5 jaar geleden |
RE: Still Spirits Turbo 8 versus Alcotec Turbo 48 Gelijk heb je. Ik ben zelf eigenlijk helemaal geen (grote) drinker, Maar hou enorm veel van experimenteren, en als het resultaat goed is...waarom niet? |
In forum Gist vragen |
5 jaar geleden |
RE: Still Spirits Turbo 8 versus Alcotec Turbo 48 Gin ? gebruik je daar suikeralcohol voor ? Gin hoort van granen beslag te worden gemaakt ! Suiker alcohol verziekt zulke dranken ) Vind ik echt wel kort door de bocht en bijna grappig. Je bent echt we... |
In forum Gist vragen |
5 jaar geleden |
RE: Still Spirits Turbo 8 versus Alcotec Turbo 48 @ Gompie, Ik merk dat ik door de behandeling met actieve kool een grotere bruikbare cut krijg, dus meer opbrengst bruikbare alcohol. Ik stook mijn fijnstook dan ook puur op temperatuursinterval (alles... |
In forum Gist vragen |
5 jaar geleden |
RE: Lalvin ec-1118 ervaringen Hoera en met de kleur van vlierbessen zou dat echt lachen worden. Soit, deze wijn is in principe om om te bouwen naar Porto en dus wordt het alcoholgehalte toch verhoogd zodat een nieuwe gisting bijna... |
In forum Gist vragen |
5 jaar geleden |
RE: Still Spirits Turbo 8 versus Alcotec Turbo 48 Ik heb die oefening ook gemaakt, maar met 5,5 kg op een volume van 18 liter. In beide gevallen klaar met gisten op een dag of 8-9. Nog 1 dag gegeven om te bezinken en afstoken. (ruwstook) Geen echte v... |
In forum Gist vragen |
5 jaar geleden |