Forum antwoorden aangemaakt

RE: Methanol en de gaschromatograaf

ChrisV, jij zou Tsjernobyl, Bhopal, Fukushima, instorting Twin Towers, Pompeii, Sandoz, grote meteoorinslag, Hirishima, ..... overleven, zelfs als deze simultaan langs jou zouden gebeuren. Dus jou als...

In forum Stookforum

6 jaar geleden
RE: Pernod mbv maceratie

Bedankt voor de info. Had het procédé van overhalen en 2de deel gewoon uitgefilterd maceraat nadien toevoegen reeds geleerd van jou. Ik ga in eerste instantie dit probeersel gewoon laten trekken en fi...

In forum Likeuren

6 jaar geleden
RE: T500 vraag over koeling reflux

Je hebt natuurlijk gelijk. Het betreft fluïdomechanica en niet de thermodynamica. Het is ook voor mij 2 à 3 decennia geleden dat dit door mijn strot werd geduwd 🙂

In forum Mijn installatie

6 jaar geleden
RE: Van paaseitjes tot iets lekkers .

Moet idd dringend wat planken en dragers bestellen bij de Gamma. Echtgenote begint haar lichtelijk zorgen te maken daar ze de laatste tijd op verschillende kasten weckpotten opmerkt met maceraat in :-...

In forum Likeuren

6 jaar geleden
RE: T500 vraag over koeling reflux

bij de volgende stook gewoon de sonde eruit trekken en het gat afsluiten door vinger erop te plaatsen. Ik verwacht dat het opgewarmd water op dat moment minder snel zal uitlopen en dus invloed heeft ...

In forum Mijn installatie

6 jaar geleden
RE: T500 vraag over koeling reflux

Thermodynamica dateert nog uit mijn vroegere studies van mijn opleiding ingenieur waar ik nooit veel mee gedaan heb daar ik in de IT beland ben. Je kraan stuwt koud water naar de input, deze warmt op,...

In forum Mijn installatie

6 jaar geleden
RE: Van paaseitjes tot iets lekkers .

Recept bewaard en wordt ingepland 🙂 Eerst mijn eerste ginstook tot een goed einde brengen in het volgend weekend.

In forum Likeuren

6 jaar geleden
RE: T500 vraag over koeling reflux

Bij nader inzien ..... kan het niet gewoon zijn dat er lucht aangevoerd wordt via de opening van de sonde. Daar deze niet volledig afgesloten is, trekt er lucht mee in de leiding. Volgens mij is dit b...

In forum Mijn installatie

6 jaar geleden
RE: Pernod mbv maceratie

Dat klopt. Daarom ook dat ik de bokaal in het zonlicht plaats achter glas en tussen gordijn waar de temperatuur oploopt tot 40°. Ik kan natuurlijk de bokaal in warm water plaatsen, maar wilde weten of...

In forum Likeuren

6 jaar geleden
RE: Van paaseitjes tot iets lekkers .

Goed idee Robbert. Baileys op zijn paasbest zou je het kunnen noemen

In forum Likeuren

6 jaar geleden
RE: T500 vraag over koeling reflux

Hi brice3000 Volgens mij zijn dat geen luchtbubbels maar gewoon lucht daar je niet de volle capaciteit van de leiding gebruikt. 400 ml/min is niet zo veel en daarom dat de leiding voor afvoer koelwat...

In forum Mijn installatie

6 jaar geleden
Pernod mbv maceratie

Ik vond onderstaand recept op ducske.be: Van maak tot smaak lopen er 14 weken over. 8 weken maceratie en nadien 6 weken rijping. Uit leergierigheid, zijn er werkelijk 8 weken nodig om de aroma's in d...

In forum Likeuren

6 jaar geleden
RE: Invertsuiker: to do or not to do?

Opmerkelijk hoe duidelijk het einde van de stook is. De laatste 200ml geven nog 82%, maar de geur is niet meer dezelfde. Klopt, de T500 geeft zelf aan wanneer het genoeg is geweest. Debiet wijzigen v...

In forum Stooktips

6 jaar geleden
RE: Odin's Gin

Geweldig! Bedankt voor de duidelijke en volledige uiteenzetting. Volgende week macereren en in dat weekend mijn eerste gin stoken. Kijk er met veel ongeduld naar uit 🙂 Vanmorgen de bestelling van PIT&...

In forum Spirits

6 jaar geleden
RE: Odin's Gin

Ik start steeds met 3 a 4l neutraal die ik verdun tot 65%, daarin laat ik macereren. Net voor stoken verdun ik dan tot 30%. Opgelet met alles wat de gin heet maakt, ...... Experimenteren is fun, maar ...

In forum Spirits

6 jaar geleden
Pagina 4 / 10