Forum antwoorden aangemaakt

RE: Invertsuiker: to do or not to do?

hangt af van je dosis geduld 🙂 Anders wacht je nog enkele dagen en plan je je stook in het weekend. Gebruik je klaringsmiddel of klaar je op natuurlijke wijze? Geen enkele vergisting is dezelfde en ik...

In forum Stooktips

6 jaar geleden
RE: Verschil zelfstook-gin en gekochte gin

Anders de gin een aantal dagen in de koelkast of diepvries plaatsen om nadien te filteren door een neteldoek. Kan zijn dat je zo een groot deel van de oliën uit je gin krijgt. Kwaad kan het alvast nie...

In forum Stooktips

6 jaar geleden
RE: Stel je even voor

Geen ervaring met Alcotec, ma zowieso is da gene gist voor da ketelke. Probeer volgende keer de Pure van Still en hunne actieve kool die je in je sugarwash kiepert vooraleer je stookt. Kijk ook ne kee...

In forum Stel je even voor...

6 jaar geleden
RE: Stel je even voor

Doa se nog ne Belg. Ken het probleem met dienne chinese distilleerpannekes. Gewoon ne 2de keer afstoken en veel lezen van de Robbert hier opt forum. Met zijn geweldige kennis hier opt forum kom je al ...

In forum Stel je even voor...

6 jaar geleden
RE: Odin's Gin

PS je mag zeker je aangepast recept posten en neem het mee in mijn beoordeling voor het mijne.

In forum Spirits

6 jaar geleden
RE: Odin's Gin

Je kan gelijk hebben. Eerst het hillbilly recept tot een goed einde brengen en nadien overdenken welke richting ik uit wil gaan voor een volgend recept. Van mijn eerste stook zal ik zelf weinig overho...

In forum Spirits

6 jaar geleden
RE: Odin's Gin

Bedankt Stattler. Dan volg ik jouw werkwijze. Ipv verse citroën- en sinaasschil ga ik de gedroogde versie nemen (van beide 2 gr/l alcohol). Is gemakkelijker en heb ik nog voorradig. Bedoeling is 4l al...

In forum Spirits

6 jaar geleden
RE: Odin's Gin

Net nog wat informatie ingewonnen op het net. Ofwel macereer je de kruiden 24u tot 48u en neem je ze mee in de stook, ofwel laat je ze langer weken (5 tot 7d, of langer naargelang de verhouding) en fi...

In forum Spirits

6 jaar geleden
RE: Odin's Gin

Bedankt voor het 'hilbilly' gin recept dewelke ik over enkele weken will uitproberen. Zelf stook ik mijn alcohol mbv de T500 maar zou graag het maceraat willen distilleren in onderstaande stookketel. ...

In forum Spirits

6 jaar geleden
RE: Invertsuiker: to do or not to do?

1060 ..... dan is er nog maar weinig alcohol aangemaakt op 9 dagen :-). Hopelijk doet de gist nu zijn werk en kan je SG zakken tot 990 of nog beter 985. Pas dan is alle suiker omgezet. Om tot 20% ABV ...

In forum Stooktips

6 jaar geleden
RE: Alle vragen en antwoorden betreft de T500 mogen hier!

ik zag het al via de mail, TOP en kan niet wachten, kan ik eindelijk wat meer experimenteren want dat schiet niet echt op met een 10 liter keteltje waar je ook nog 2x voor moet stoken om aan de 85% te...

In forum Mijn installatie

6 jaar geleden
RE: Invertsuiker: to do or not to do?

Wat is het totaalvolume van je sugarwash? Je zou toch minstens op 25l moeten komen. Zelf neem ik steeds 7kg suiker die ik eerst inverteer en zorg dat de starttemperatuur rond de 28°C zit, omgevingstem...

In forum Stooktips

6 jaar geleden
RE: Prototype upgrade T500

Dag Robbert, en wat is de verkoopprijs van je handig rooster?

In forum Het Café (praathuis)

6 jaar geleden
RE: Alle vragen en antwoorden betreft de T500 mogen hier!

Vorige week de T500 van Still Spirits aangekocht en 2 dagen later aan huis toegeleverd gekregen (bedankt voor de perfecte afhandeling en de leuke goodie, Jan!). Vrijdagavond het toestel ingewiijd en e...

In forum Mijn installatie

6 jaar geleden
RE: Massa boeken over stoken!

Dat zijn ettelijke uren leesgenot. Alvast bedankt voor het delen van de link.

In forum Stookforum

6 jaar geleden
Pagina 5 / 10