Forum antwoorden aangemaakt
RE: Brouwerij "De Plukker" Gisteren en vandaag ook op uitstap geweest naar de Veluwe. Gisteren een lokaal biertje geproefd. Hertebier uit de Veluwe. Vandaag op bezoek bij Jan en mogen proeven van zijn frambozenschnapps. Lekker! |
In forum Het Café (praathuis) |
7 jaar geleden |
RE: Frambozen Schnapps van diepvries frambozen Jan, ik kijk al uit naar de barbecue! Geen bang om je refluxkolom te ‘vervuilen’ met aroma’ die je er niet meer uit krijgt? Dat is de reden waaom ik dit nog nooit heb gedaan. |
In forum Spirits |
7 jaar geleden |
RE: Belangerijke Vragen. Fruitmash, Ketels, alc percentages. Het verschil tussen potstill en reflux staat uitgelegd in de beginnersgids. Die vind je hier: |
In forum Stookforum |
7 jaar geleden |
RE: Babydragon op de grainfather Gompie, omdat enkele forumleden het hebben afgeraden re werken met rvs sponzen ben ik overgeschakeld op SPP. Toch bedankt voor de tip. |
In forum Mijn installatie |
7 jaar geleden |
RE: Frambozen Schnapps van diepvries frambozen Gisteren alles nog een keer overgehaald. De meeste aromastoffen zijn in de kookketel achtergebleven. Daar was ik eigenlijk een beetje bang voor. Ik heb alles verdund en laat nu alles een beetje rijpen... |
In forum Spirits |
7 jaar geleden |
RE: Babydragon op de grainfather Govda, dan heeft de tri-clamp toch lang onderweg geweest. Dat is toch iets anders dan de 48u die PostNL aankondigen op hun website. Zoals je zelf zegt is werken met tri-clamps net lego. Je kan er alle... |
In forum Mijn installatie |
7 jaar geleden |
RE: Lummel’ s eerste whiskey voor de BBQ 2018 Lummel, wat je zegt is allemaal een beetje relatief. In theorie zou je inderdaad twee brouwsels zonder je graanbed te spoelen in éénzelfde gistvat kunnen laten vergisten. Omdat je toch heel wat suiker... |
In forum Spirits |
7 jaar geleden |
RE: Babydragon op de grainfather Kapisjon, mijn configuratie is eigenlijk ontstaan door trial&error. Ik had eerst iets laten berekenen door de ingenieurs op mijn werk. Met hun voorstel (50 cm pakking boven de 4 bubblecaps) kwam i... |
In forum Mijn installatie |
7 jaar geleden |
RE: Tomatenwijn Jan, de echte ‘Black Tomato Gin’ was best lekker. Hij komt trouwens uit Zeeland. Ik zou er wel nooit € 45 voor geven. Dan maar zelf maken zeker? Indien het niet lukt kunnen wij als hobbystoker nog alt... |
In forum Bier, Wijn en overige dranken |
7 jaar geleden |
RE: Tomatenwijn Nimrax, je brengt me op ideeën. Zojuist een potje tomatenpuree door een liter gin geroerd. Enkele dagen laten rusten en dan nog eens overhalen. Ben benieuwd. |
In forum Bier, Wijn en overige dranken |
7 jaar geleden |
RE: Tomatenwijn Ik heb vorige week op een festival een gin gedronken op basis van tomaat. In combinatie met een tonic met basilicum best lekker. |
In forum Bier, Wijn en overige dranken |
7 jaar geleden |
RE: Frambozen Schnapps van diepvries frambozen Ik was van plan om alles te pureren. Alleen ben ik nog op zoek naar de geschikte verhoudingen. |
In forum Spirits |
7 jaar geleden |
RE: Frambozen Schnapps van diepvries frambozen Interessant topic. Ik zit hier met 10 liter neutraal van 96 % ABV (restant van het testen van mijn babydragon. In een deel hiervan ga ik diepvries frambozen macereren en daarna nog eens overhalen. Het... |
In forum Spirits |
7 jaar geleden |
RE: Babydragon op de grainfather Kapisjon, het verloop naar de koeler zeker niet te smal maken anders verlies je het voordeel van het grotere debiet. |
In forum Mijn installatie |
7 jaar geleden |
RE: Babydragon op de grainfather Wanneer je de shotgunkoeler gaat gebruiken, dan ga je refluxen. Dan krijg je een hogere alcoholconcentratie maar minder smaak. Dus destilleren zonder refluxkoeler. De platen vullen zich vanzelf. Een d... |
In forum Mijn installatie |
7 jaar geleden |