-
DrankDier antwoordde op het onderwerp "1e run met de t500, gelijk ook wat vragen :)" – 1 jaar, 5 maanden geleden
@ghost ben benieuwd, kan tot mooi resultaat leiden. Wellicht lukt het om grotendeels al je azeotropen te kunnen scheiden. Succes!
-
DrankDier vind forumbericht "Rum van melasse basis recept" – leuk 1 jaar, 5 maanden geleden
-
DrankDier antwoordde op het onderwerp "1e run met de t500, gelijk ook wat vragen :)" – 1 jaar, 5 maanden geleden
@ghost let er even goed op of die dimmer boven de 2000watt aankan. Voor de reflux kolom is die dimmer trouwens niet echt nodig. Je stookt daarbij vooral op koelwatertemp. Met de copper dome maak je van je t500 een… Meer lezen»
-
DrankDier antwoordde op het onderwerp "Rum van melasse basis recept" – 1 jaar, 5 maanden geleden
@harrymuyres In principe zou het kunnen. Alleen ik zou het vaatje wel vaak voor 80% minimaal willen vullen. Zo is altijd bijna al het hout in contact met je drank en rijpt je vat ook beter mee. Anders krijg je… Meer lezen»
-
DrankDier antwoordde op het onderwerp "1e run met de t500, gelijk ook wat vragen :)" – 1 jaar, 5 maanden geleden
@maart229 Ik doe met de T500 reflux altijd bij sugar washes het volgende: – 3x washes stoken met een koelwater temp van +/- 65C, percentage zal rond de 90% worden. Het eerste beetje spiritus/aceton achtige weg gooien. – Deze 3… Meer lezen»
-
DrankDier antwoordde op het onderwerp "Rum van melasse basis recept" – 1 jaar, 5 maanden geleden
@harrymuyres “oaken” en rijpen zijn twee verschillende dingen die vaak als 1 geheel tegelijk worden gezien. Vooral met kleine vaatjes moet je opletten dat je niet te ver gaat met oaken. Ik zou ,als dit je eerste drank in dit… Meer lezen»
-
DrankDier antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 1 jaar, 5 maanden geleden
@robbert Ik denk dat het sowieso een kruidenbitter gaat worden, wellicht alpenkrauter of iets in die richting?
De kruiden zijn:- Duizendguldenkruid
- Engelwortel
- Kaneel
- Gentiaanwortel
- Lavendel
- Een soort rozenblad (Hibiscus blaadjes?)
- Kruidnagel
- Citroenmelisse
- Alsem
- Kinabast
- Lavas
- Valeriaan
- Dragon
- Agrimonie
- Bijvoet (alpen)
Ik ben benieuwd
-
DrankDier antwoordde op het onderwerp "Rum van melasse basis recept" – 1 jaar, 5 maanden geleden
@harrymuyres komt vast goed! tis een klein vaatje dus wellicht hoeft hij ook niet heel lang. wellicht dat je een klein percentage zal verliezen maar het zal wel meevallen
-
DrankDier antwoordde op het onderwerp "Rum van melasse basis recept" – 1 jaar, 5 maanden geleden
@robbert die 35% sloeg op de 40% in het vat van de rum van harry, niet op een opslag van 50%. Sorry als dit niet duidelijk overkwam
-
DrankDier antwoordde op het onderwerp "Rum van melasse basis recept" – 1 jaar, 5 maanden geleden
@harrymuyres je drank wordt opgenomen door het vat. Bij hoge luchtvochtigheid zal er er meer alcohol vanuit je vat in de lucht verdampen dan vocht en daalt het percentage. Bij een lage luchtvochtigheid verdampt er relatief meer vocht uit het… Meer lezen»
-
DrankDier antwoordde op het onderwerp "Rum van melasse basis recept" – 1 jaar, 5 maanden geleden
@harrymuyres vaak wordt er tussen de 50% (voor zoete tonen van het vat) en 65% (voor kruidige tonen van het vat) gerijpt. Je alcoholpercentage in het vat zal ook nogal gaan veranderen wegens het engelen aandeel en de zuigende werking… Meer lezen»
-
DrankDier antwoordde op het onderwerp "Rum van melasse basis recept" – 1 jaar, 5 maanden geleden
@harrymuyres ziet er goed uit! had je hem alleen niet iets hoger dan 40% op t vat willen leggen??
-
DrankDier antwoordde op het onderwerp "Graag hulp, Laagje olie op Limoncello" – 1 jaar, 5 maanden geleden
@odevie Kan ook, maar is moeilijker te pijlen. Warmer of kouder macereren en het volume of percentage heeft ook impact op de efficiëntie en timing. Ik streef altijd voor de hoogste efficiëntie en pas dan de hoeveelheid aan. Tenzij je… Meer lezen»
-
DrankDier antwoordde op het onderwerp "Graag hulp, Laagje olie op Limoncello" – 1 jaar, 5 maanden geleden
Het laagje olie zijn waarschijnlijk de terpenen uit de citroenschillen. Met een koffiefilter ga je de olie er niet uit krijgen. Je filtert tenslotte op deeltjes en niet op vloeistoffen. Met glycerine kan het oplosbaar vermogen van de olie wat… Meer lezen»
-
DrankDier antwoordde op het onderwerp "mais mouten" – 1 jaar, 5 maanden geleden
@robbert Ik zal het overwegen. Bedankt voor de tips
-
DrankDier vind forumbericht "mais mouten" – leuk 1 jaar, 5 maanden geleden
-
DrankDier antwoordde op het onderwerp "mais mouten" – 1 jaar, 6 maanden geleden
@robbert bedankt voor het delen van het filmpje. Het mouten van de mais ging me inderdaad ook meer om de smaak dan om het diastatische vermogen. De enzymen haal ik dan inderdaad uit gemoute granen.
-
DrankDier vind forumbericht "mais mouten" – leuk 1 jaar, 6 maanden geleden
-
DrankDier vind forumbericht "mais mouten" – leuk 1 jaar, 6 maanden geleden
-
DrankDier posted a new topic "mais mouten" – 1 jaar, 6 maanden geleden
Hallo Forumleden, Ik wil een bourbon gaan maken en daarvoor moet er uiteraard ook mais gemout worden. Voor granen zijn er zat methodes aanwezig maar voor mais vind ik minder. Is er hier iemand die mij een protocol kan geven… Meer lezen»
- Meer laden