-
marcel1966 antwoordde op het onderwerp "Gist & Dextrose" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@edjev ikzelf ben geen voorstander van turbogist, gebruik zelf natte bakkergist(4 pakjes van 42gram) op 5kg suiker en 25 ltr water. opbrengst na 1e stook is 3,5ltr …soms gooi ik er ook nog een 2e stook overheen. ik woon net… Read more»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Gist & Dextrose" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@edjev ik denk dat je meer verschil merk als je een goede gist gebruik in plaats van een turbo gist als dat je dextrose in plaats van kristalsuiker gebruikt. De opbrengst zal met een turbo gist meer zijn maar de… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Gist & Dextrose" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@edjev gebruik van dextrose of geïnverteerd suiker zal altijd voordeel geven in vergisting tegenover gewoon tafelsuiker . Gist kan makkelijker suikers verwerken , vlotter en heeft minder uitstoot van azijn zuur . Doordoor minder bijsmaak en minder verlies aan voorloop… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Gist & Dextrose" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@edjev voordeel van dextrose is dat het is een monosaccharide dus voor gist makkelijker verwerkbaar en ook minder vuil uitscheiding van het gist. Gewoon suiker / sacharose is een disacharide wil zeggen dat het een suiker is dat eerst moet… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Keramische ballen" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@edjev keramische of glas materiaal kun je als je ze niet breekt jaren lang gebruiken als je maar regelmatig reinigt . Bij een goede verhouding in vulling werkt even als koper prima. Koper heeft zelf invloed of zwavel / sulphaten… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Vraagje over de diverse gistsoorten en stookwijn" – 3 jaren, 6 maanden geleden
@edjev Met de WD gist kun je een redelijke whiskey vergisting doen . Voor wat alcohol kun je een bakkersgist of een algemeen gist als fermentis c70 gebruiken .ook de dr oetker is prima voor gewoon alcohol . De turbo… Read more»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Vraagje over de diverse gistsoorten en stookwijn" – 3 jaren, 6 maanden geleden
@edjev Misschien is een wat fundamenteler antwoord antwoord geschikt, ik kan me deels vinden in wat William zegt maar voor een beginner is iets meer duidelijkheid misschien gewenst. De keuze voor een gistsoort (wat sowieso een ondergewaardeerd ingrediënt is… Read more»
-
marcel1966 antwoordde op het onderwerp "Mijn opstelling" – 4 jaren, 1 maand geleden
@edjev ziet er echt heel goed uit, mooi om te kijken.
-
Robbie antwoordde op het onderwerp "Mijn opstelling" – 4 jaren, 2 maanden geleden
@edjev Haha toch tof dat je de moeite neem ons mee te nemen in je verhaal 😀
-
Kevin antwoordde op het onderwerp "Mijn opstelling" – 4 jaren, 2 maanden geleden
@edjev: Wat voor pompje gebruik je voor de koeling? Bedoel de zwarte in de spoelbak v h aanrecht. Ben ok op zoek naar een pompje, echter weet niet welke capaciteit ik moet gebruiken. Jouw op te voeren hoogte lijkt me… Read more»
-
Troet antwoordde op het onderwerp "Stookwijn" – 4 jaren, 2 maanden geleden
@edjev welkom op dit unieke forum waar zeer veel kennis aanwezig is. vandaag heb ik net als jij van suiker met tubo gist een stookwijn gemaakt en gedistilleerd om zuivere alcohol te maken om eigen essences te kunnen maken van… Read more»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Mijn opstelling" – 4 jaren, 2 maanden geleden
@edjev, rustig maar blijven ademen en een borrel pakken dan komt het allemaal goed.
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Mijn opstelling" – 4 jaren, 2 maanden geleden
@edjev, je hoe niet voor ieder bericht een nieuw topic aan te maken 😆 😆 😆
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Voorstellen…" – 4 jaren, 2 maanden geleden
@edjev, nogmaals welkom, met zo’n “chinees keteltje(ja toch)” kun je heel goed lekkere drankjes maken. Vooral als je nog zoekende ben wat je precies wil.
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Stookwijn" – 4 jaren, 2 maanden geleden
@edjev snap het , maar maak geen grote stappen maar geniet van je kleine stapjes.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Stookwijn" – 4 jaren, 2 maanden geleden
@edjev ja dat zou kunnen maar appel op die manier geeft weinig smaak. Je kunt diverse fruit en kruiden soorten gebruiken. . in topic recepten en ook topic met de demo filmpjes op home pagina kun je diverse voorbeelden vinden… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Stookwijn" – 4 jaren, 2 maanden geleden
@edjev met suiker alcohol kun je met veel verschillende essence en extracten iets drinkbaars mee.
En kun je ermee diverse redelijke maceraten van kruiden en fruit maken . -
RuMo antwoordde op het onderwerp "Stookwijn" – 4 jaren, 2 maanden geleden
@edjev, allereerst welkom. Je vraag is zo algemeen en dan krijg je ook een algemeen antwoord, namelijk: bijna als, de dingen die je er mee kunt doen zijn eindeloos. Maar ik neem aan dat je tevreden bent over je alcohol,… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Stookwijn" – 4 jaren, 2 maanden geleden
@edjev
Stookwijnen uit
diverse fruitsoorten .
Melasses. .
Suikers .
Granen. .
Mouten.
Boomsappen.
Planten sappen
Honing .
Groentes .
Aardappelen ,.
Knollen . , Bollen .
Alles waar suikers ,zetmeel koolhydraten in zit.