Forum antwoorden aangemaakt

RE: Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten

@pikketanus ik snap je verhaal en volgens mij zeggen we hetzelfde maar met andere woorden. Het is geen kwestie van gelijk hebben van mijn kant of zo. De mouterijen en moutsoorten zijn heel erg verande...

In forum Recepten

2 jaar geleden
RE: Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten

@pikketanus diacetyl zal snel vervliegen en met de eerste mL meegaan. een goede maisch zorgt voor een goede versuikering en dat zal dan ook meer alcohol opleveren bij de vergisting. Mijn maisch duurt ...

In forum Recepten

2 jaar geleden
RE: Tussentijdse of eind SG bepalen

Als je echt tijdens de vergisting de SG wilt weten, dan zou ik een ispindel of vergelijkbaar aanschaffen. Zelf laat ik mijn gistcellen lekker hun werk doen en laat de emmer zo veel mogelijk met rust e...

In forum Stookforum

2 jaar geleden
RE: Correct schroten

@stattler je kunt ook met strookjes de pH bepalen, is iets goedkoper.

In forum Mijn installatie

2 jaar geleden
RE: Correct schroten

@stattler om alle suiker eruit te krijgen zul je de enzymen goed hun werk moeten laten doen en zorgen voor de juiste temperatuur en water hoeveelheid. Voor de rusttijd tijdens het maischen is de maat ...

In forum Mijn installatie

2 jaar geleden
RE: Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten

@alchemist als je wilt bierbrouwen is het maischen een precieze aangelegenheid. Voor het stoken maakt het niet uit wat je doet, die eiwitrust is helemaal niet van belang en ik heb het heel makkelijk g...

In forum Recepten

2 jaar geleden
RE: Hallo allemaal,

welkom en ook om mee te kijken. Maar ik weet dus niet of we dichtbij elkaar wonen

In forum Stel je even voor...

3 jaar geleden
RE: Hoi

@murmillo vond ik van niet, je moet je verhaal wel goed hebben. Mocht zelf een slot op een oud keukenkastje doen en dan wat het goed om accijnsvrij te bewaren, maar ik denk dat ik gewoon betaal op het...

In forum Stel je even voor...

3 jaar geleden
RE: Hoi

@notna voor mijn bedrijfje, dan kan ik daar geen gedonder mee krijgen. Lees mijn antwoord hierboven.

In forum Stel je even voor...

3 jaar geleden
RE: Hoi

@murmillo ik vond de weg wel meevallen. Het voordeel is dat ik al een bedrijfje heb en dus KvK nummer. Dan wel een plannetje hebben wat je dan een beetje commercieel wil doen. Mijn idee is niet om de ...

In forum Stel je even voor...

3 jaar geleden
RE: Hoi

@odevie super om te horen, ja ik ben het met je eens dat er vele grote jongens zijn in de landbouw en voedingsindustrie. Maar ook zijn kleine bedrijfjes en die help ik ook graag. Ik zou zeker meer in ...

In forum Stel je even voor...

3 jaar geleden
RE: Lichte "chemisch smaak" - Wat veroorzaakt dit?

@robbert ja dat heb ik er ook weer van geleerd. 😊 en nu heb ik hem weer mooi schoon doordat ik er water mee gedestilleerd heb. Dat was wel een heel karwei.

In forum Stooktips

3 jaar geleden
RE: Lichte "chemisch smaak" - Wat veroorzaakt dit?

@britsexpatbrewer mijn ervaring met die turbo gist is ook dat ik een "apart" smaakje heb, zou het niet meteen chemische noemen, maar voor mij was het ook de eerste keer dat ik de kolom gebruikte, dus ...

In forum Stooktips

3 jaar geleden
Hoi

Bij deze zal ik me voorstellen. Mijn naam is Eline en heb een eigen bedrijfje (respons#42) en een achtergrond in Levensmiddelentechnologie. Ik brouw al heel lang bier, met wat pauzes, maar op dit mome...

In forum Stel je even voor...

3 jaar geleden