-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Welke temperatuur wat" – 5 maanden, 2 weken geleden
@rinus55 zie in de chemische veiligheids Bladen per stof staat ook voorin scheikundige deel in begin van stookboekje.
Wat de maker plaatst is was algemeen . -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Welke temperatuur wat" – 5 maanden, 2 weken geleden
@rinus55 ik weet niet waar je dat vandaan hebt maar als ik jou jou was even controleren. O.a. Methyl 64,7 c Ethyl alcohol is 78,3 c kookpunt damptemp 2 Propanol 80,4 c Daarbij hangt het ook af… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "alquitara of …." – 5 maanden, 2 weken geleden
@dirtbag ik ben niet degene die de Alquitara tot favoriet van andere heb gemaakt ! Dat is De Alquitara zelf. Immers al die moderne rvs electrische gadgets kunnen niet gewoon niet wedijveren betreft aroma overdracht. Simplicity, betrouwbaarheid en duurzaamheid van… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "groeps foto" – 5 maanden, 2 weken geleden
@rinus55 is goed. Een andere stoker wil ook graag even langs komen dan met 3 even dagje stoeien met ketel.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "groeps foto" – 5 maanden, 2 weken geleden
@rinus55 je gaat niet op zeker met de parrot of op milliliters te werken. Misschien kun je beter net als de beginners een aantal borrel glaasjes ( potjes ) gebruiken. Per borrelglas 5 a 10 mil opvangen en daaruit gaat… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "groeps foto" – 5 maanden, 2 weken geleden
@rinus55 schoonmaken na gebruik met een niet agressief middel als vaatwasmachine reinigers geeft ook minder kans op verkleuring. Zowel zuren als zouten hebben invloed op metalen. Dit geld ook voor rvs. ( Veelal omdat het makkelijker te bewerken is gebruikt… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "groeps foto" – 5 maanden, 2 weken geleden
@rinus55 parrot mengt goede met slechte stoffen . Met parrot kun je in voorloop zowel als naloop fout zitten met moment van scheiding. Wie zegt dat bij 250 mil jou voorloop weg is ? Ook zou voorloop bij enkele milliliters… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "alquitara of …." – 5 maanden, 2 weken geleden
@frans17 er zijn veel verschillende ketels mogelijk. Er is geen ketel die alles kan . Ook gemak in gebruik is vaak een punt van aandacht. Betreft ketels waarmee je optimaal aroma overdracht krijgt zijn Alquitara , alembiek, potstill , charantaise… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Whisky achtige dranken destilleren" – 5 maanden, 2 weken geleden
@kayp whiskey is niet moeilijk te maken. Daarom is het wereldwijd ook meest gemaakte drank zowel door hobbyisten , professioneel en de kneiers / moonshiners. Een trapsgewijze kookplaat heb je niets aan . Je moet snel temperatuur kunnen verhogen en… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 5 maanden, 2 weken geleden
@lemmy inderdaad dat klemmetje is om eventueel de stroomsnelheid te remmen .meer zodat de bak niet overstroomt. Een blank eiken . Maar je kunt ook pinewood vat gebruiken . Dat stukje zeewier is naar eigen inzicht . Het geeft iets… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 5 maanden, 2 weken geleden
@rummy-dummy ik gebruik per overhaal bij 1 liter Alquitara 18 liter bij 6 liter glas opstelling 30 l water , bij 10 ,15 en 30 liter 60 liter . 50 liter ketel 90 liter koelwater bij 80 en 120 liter… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 5 maanden, 2 weken geleden
@rumo de zeewier op bord is zeewier blad dat is licht geroosterd . Dat andere is heavy roast. Zeker is het graan alcohol! Aquavit is even als vodka mout en granen maar ook alcohol uit aardappelen en mout is voor… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 5 maanden, 2 weken geleden
Nu te zien een spicy aquavit
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Schrootmaat" – 5 maanden, 2 weken geleden
Grote hangt af van hoe droog het is of hoe geeest.
Normaal is het Tussen 0.85 en 1 mm. .
Voor beste resultaat schroot ik zelf op steen . Dat is wat rauwer dan walsen dus breekt de korrel beter open.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 5 maanden, 3 weken geleden
@lemmy binnenkort komen de antwoorden in nieuwe filmpje
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 5 maanden, 3 weken geleden
@lemmy nee geen gentiaan.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 5 maanden, 3 weken geleden
@rummy-dummy zeewier en kardemom heb je inderdaad goed. 2 punten gescoord. Nee geen rum maar het is wel een authentieke drank . Rum is een rietsuiker basis maar dit is een zetmeel / granen basis . Alcohol uit rietsuiker of… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 5 maanden, 3 weken geleden
@rinus55 geroosterd zeewier inderdaad
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 5 maanden, 3 weken geleden
Iemand al idee wat de tiny voor drank zal zijn ? 🤗
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 5 maanden, 3 weken geleden
Een paar ingrediënten van het binnenkort online komende filmpje.
Het zal mensen verbazen. Maar het is een oude variant van een toch bekende drank.
IMG_20241129_145450706.jpg - Meer laden