-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Water distilleren resulteert in rare smaak" – 1 maand, 3 weken geleden
@prutsstoker natriumbicarbonaat is een product wat geur ,kleur en smaak jan reduceren. Hoewel het met een normaal suiker beslag onmogelijk is bijsmaak te hebben gebeurt het bij sommige stokers door toch gebruik van inferieure gist of andere foute producten of… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Water distilleren resulteert in rare smaak" – 1 maand, 3 weken geleden
@prutsstoker eetlepej per liter .
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Water distilleren resulteert in rare smaak" – 1 maand, 4 weken geleden
Kurk in uiteinde dan vullen met water waarin natrium bicarbonaat n is opgelost . Uurtje laten staan en dan naspoelen.
Je kunt ook eersr even met azijn spoelen en daarna de natriumbicarbonaat erin . Dan is alles weg . -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Wat te doen met restanten?" – 2 maanden geleden
En inderdaad 10 dagen voorbij. Geen verhoging in co2 meting meer . Dus vergisting voorbij sg ligt tussen 995 en 1000 . Begin was 1070.
IMG_20250316_175444539.jpg -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Op bezoek bij : – x -" – 2 maanden, 1 week geleden
@kevin inderdaad ik was verbaasd maar eigenlijk was het al ( meestal door mij ) te lang uitgesteld. Maar zoals je weet Kevin, voorheen was je een stook kennis nu meer een vriend en je bent altijd welkom .Voor koffie… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Ketel" – 2 maanden, 1 week geleden
Voor de liefhebber heb ik eventueel nog een zelfde soort koffie ketel staan .
J -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Ketel" – 2 maanden, 1 week geleden
@larsje40 op foto zie je onderdelen en oude horeca koffie ketel waarmee ik een stookketel voor iemand heb gemaakt ,( alleen de koeler staat er niet bij ) Ik heb geen foto van resultaat bij de hand . Het apparaat… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Wat te doen met restanten?" – 2 maanden, 1 week geleden
Chemisch gemodificeerd moest daar staan
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Wat te doen met restanten?" – 2 maanden, 1 week geleden
Voordeel is je weet wat tijdsvak is waarin ik kan plannen, optimaal opbrengst en ik weet ook wat smaak profielen zullen zijn .
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Wat te doen met restanten?" – 2 maanden, 1 week geleden
@lemmy inderdaad fatsoenlijk gist . Geen chemisch gemotiveerd. Maar ouderwets en natuurlijk.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Wat te doen met restanten?" – 2 maanden, 1 week geleden
En nu 10 dagen wachten .
IMG_20250305_190507205.jpg -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Wat te doen met restanten?" – 2 maanden, 1 week geleden
En de andere
IMG_20250305_121355428.jpg -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Wat te doen met restanten?" – 2 maanden, 1 week geleden
2 pannetjes
IMG_20250305_123048062.jpg -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Digitale refractor" – 2 maanden, 2 weken geleden
Vaak gebruikt ik even snel een glazen dobber . Als ik een vrij grof of zwaar beslag hen gebruik ik een atago PAL 2 . Deze is inderdaad prijzig . ( Hoewel op ali word hij aangeboden voor zeer lage… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 2 maanden, 2 weken geleden
@murmillo de port en de alcohol moeten vooraf voldoende huwen , de port is de drager en maakt ook dat smaken in elkaar valen . ( Schrale suiker alcohol houd ook niet van port dus ook niet gebruiken maar fatsoenlijk… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Kleine batch" – 2 maanden, 2 weken geleden
@psycat dat lijkt zo maar het is tin. Zit alleen aan buitenkant. Binnen gevelst koper. Dus geen contact met soldeer. En trouwens de heksenjacht op lood is ook overdreven. Het is zwaarder dan alcohol damp en komt niet mee met… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Wat te doen met restanten?" – 2 maanden, 2 weken geleden
@lemmy borstel gaat bij schildpadden.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Wat te doen met restanten?" – 2 maanden, 2 weken geleden
@lemmy zet ik eerst een jaar of 3 weg op blank maagdelijk eiken . .
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Wat te doen met restanten?" – 2 maanden, 2 weken geleden
@lemmy , ik had voor maïs en gertse mout een groot deel opgemaakt en dit was over . Omdat het nuet echt regular receptuur zou worden namelijk Hoog in roggemout . Even gekeken wat vroeger met deze ingrediënten werd gedaan … Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Kleine batch" – 2 maanden, 2 weken geleden
@psycat dit is ondanks meer dan 100 jaar oud mijn mijn fijnste ketel om mee te werken. Niet overal voor geschikt maar geeft een gigantische smaak explosie steeds mee .
- Meer laden