Forum antwoorden aangemaakt
RE: Eenvoudig recept gezocht. @bert1985 300 gram amandelen, fijn malen en voor 8 weken laten staan met 30 graden. Geen suiker of andere kruiden toevoegen. Daarna filteren door een 200 mesh doek of perszak, daarna overhalen door ko... |
In forum Het Café (praathuis) |
2 weken geleden |
RE: Janne Topic gevonden "Klaren en ontgeuren en smaak verbeteren" door Robbert, bladzijde 3 |
In forum Stel je even voor... |
2 maanden geleden |
RE: Janne @janne, De 1ste keer ook 91.5% suiker wash, maar ik had ergens gelezen op het forum om glycerine toe te voegen om een hogere percentage te krijgen. nog niet uitgeprobeerd. Tot nu toe is het hoogste p... |
In forum Stel je even voor... |
2 maanden geleden |
RE: Janne Welkom Janne, ik heb een T500 met refluxkolom, maar ik haal er maar 91.5% eruit ook na 2 keer destilleren. Dat is prima voor mij. |
In forum Stel je even voor... |
2 maanden geleden |
RE: walnoot likeur 1 beide gemaakt van dezelfde walnoten, links grof en rechts fijn gemaakt met een blender. Maarrr ze smaken allebei even lekker. IMG_5112.jpeg |
In forum Recepten |
5 maanden geleden |
RE: walnoot likeur 1 @rinus55 oké apart want het waren dezelfde walnoten, geraapt eind oktober van dezelfde boom. |
In forum Recepten |
5 maanden geleden |
RE: walnoot likeur 1 Of is het simpel te verklaren dat bij zeer fijn gesneden walnoot ook de walnoot olie vrij komt. |
In forum Recepten |
5 maanden geleden |
RE: walnoot likeur 1 Heeft iemand een verklaring voor het volgende: Gedopte walnoot grof fijn gemaakt en 4 weken laten staan op 40% geeft na zeven over een koffiefilter een donkere kleur. Gedopte walnoot fijn gemalen (ble... |
In forum Recepten |
5 maanden geleden |
RE: Pruimen likeur Update , na 3 maanden gezeefd, laten staan en nu nogmaals gezeefd, gaat natuurlijk langzaam omdat ik de suiker al had toegevoegd. Blijft troebel maar de smaak is verfrissend en lekker. Nu ervan afblij... |
In forum Likeuren |
6 maanden geleden |
RE: walnoot likeur 1 Ik had 920 gram suiker toegevoegd ipv 750 gram en zou uitkomen op 200g/L suiker 40%, maar smaakte te sterk. Dus heb ik elke keer 1 L 30% gemaakt en per liter 5 ml glycerine toegevoegd. Nu 6 liter op 3... |
In forum Recepten |
6 maanden geleden |
RE: Alle vragen en antwoorden betreft de T500 mogen hier! @stookforum oké ga ik binnenkort uitproberen, oefening baart kunst. |
In forum Mijn installatie |
6 maanden geleden |
RE: Appel/peren schillen/pulp na persen vergisten @robbert oké dan ga ik baking soda toevoegen om op pH 4 te krijgen. Aha daarom had ik een lichte zweem in mijn laatste striping run |
In forum Spirits |
6 maanden geleden |
RE: Appel/peren schillen/pulp na persen vergisten @robbert pH tussen 3.3 en 4 was toch oké. Die buis ga ik even halen goed idee. |
In forum Spirits |
6 maanden geleden |
RE: Alle vragen en antwoorden betreft de T500 mogen hier! Voor de T500 met koperen dome heb ik een regulator aangeschaft bij de stookwinkel, maar geen uitleg erbij. De regulator gaat van 1 tot 22. Waar moet ik hem op instellen als ik spirit run wil doen en a... |
In forum Mijn installatie |
6 maanden geleden |
RE: Appel/peren schillen/pulp na persen vergisten Gisteren ca 20 kg peren gestript van steeltjes, kont en pitten. Kook erover gedaan, met een mixer fijn gemaakt en laten afkoelen. Vandaag staat de niveau op 24 L, sg 1040 en pH 3.3, toen 100 gram bakk... |
In forum Spirits |
6 maanden geleden |