-
Gmp antwoordde op het onderwerp "Wat is er goed/verkeerd gegaan ??" – 3 jaren, 11 maanden geleden
@robbert jij zegt de krenten beter weglaten de volgende keer ?
Wat adviseer jij voor gistvoeding/gist ?
Mvg Gmp -
Gmp antwoordde op het onderwerp "Wat is er goed/verkeerd gegaan ??" – 3 jaren, 11 maanden geleden
Nee helaas niet de ph gemeten bij stap 13 omdat ik hoopte dat het sg nog zou zakken.
Ik heb het nog in het vat zitten dus misschien wel even interessant om vanavond even te meten ?
Groeten Gmp -
Gmp posted a new topic "Wat is er goed/verkeerd gegaan ??" – 3 jaren, 11 maanden geleden
Hallo allemaal bijna twee weken geleden mijn eerste whiskey mash gemaakt. Nu heb ik alleen nog wat vragen erover Het was na 1.5 week al uitgegist en ruikt niet echt lekker (zwavel ).Ik heb hier al een andere topic over… Read more»
-
Gmp antwoordde op het onderwerp "Volle smaak spirit" – 4 jaren geleden
Hoi Paolo Ik beschik ook over een sous-vide bak en stick En vind het eigenlijk wel interessant wat het met de smaak doet. Ik ga hier wel zoals Robbert zei even een week of twee mee wachten tot de rum… Read more»
-
Gmp antwoordde op het onderwerp "Volle smaak spirit" – 4 jaren geleden
@paolo hoe hem jij hem opgeslagen?
Vat/weckpot of fles ? -
Gmp antwoordde op het onderwerp "Volle smaak spirit" – 4 jaren geleden
@robbert dank voor de tips.
Het is hobby waarvoor veel geduld vereist is (helaas ) 😀
Ben benieuwd wat het in het eiken vaatje doet.
Deze ben ik wel van plan lekker te laten staan en af en toe te proeven. -
Gmp antwoordde op het onderwerp "Volle smaak spirit" – 4 jaren geleden
@odeviehoi odevie
Ik heb hier ook al aan zitten denken maar ben bang dat de wrange zoete smaak van de glycerine in de drank naar boven komt. -
Gmp posted a new topic "Volle smaak spirit" – 4 jaren geleden
Goedemorgen allemaal ik heb een vraagje. Ik heb een leuke batch rum gemaakt en al een paar dagen laten luchten. Daarna de rum verdunt naar 55 procent. Er gaat ongeveer 4 liter een vaatje in en ik heb ongeveer 1… Read more»
-
Gmp replied to the topic "Melasse zuiveren" – 4 jaren, 1 maand geleden
Hoi Robbert bedankt voor je uitleg De dunder voeg ik idd toe aan de tweede batch die ik ga maken Ipv 3 liter water. Uiteraard wel weer nieuwe gisten en voeding enz erbij. Als ik je goed begrijp heeft het… Read more»
-
Gmp replied to the topic "Melasse zuiveren" – 4 jaren, 1 maand geleden
Geweldig weer alle info 👍 👍 👍 Als we toch bezig zijn nog een vraagje Voor de tweede batch heb ik drie liter dunder bewaard dus deze voeg ik toe. Nu zag ik in wat YouTube filmpjes dat je ook… Read more»
-
Gmp replied to the topic "Melasse zuiveren" – 4 jaren, 1 maand geleden
@rumo thxs ik moet het dan waarschijnlijk dan wat langer op die 85 graden houden.
Ik ga donderdag mijn tweede batch maken dan ga ik zeker proberen. 👍 👍 -
Gmp posted a new topic "Melasse zuiveren" – 4 jaren, 1 maand geleden
Hallo allemaal normaal een passief lid maar nu toch even wat vragen 😀 Ik mijn eerste rum batch gemaakt en heb hier voor het basis recept van Jan aangehouden. Het resultaat valt in ieder geval niet tegen maar heb toch… Read more»
-
Gmp reageerde in het onderwerp Stel je even voor in het forum Stel je even voor 4 jaren, 4 maanden geleden
Hallo allemaal ik ben Marco en wilde mij even voorstellen.
Ik ben 36 jaar oud en woon in Rijswijk zh.
Ik ben al vanaf mijn 15e automonteur van beroep en doe dit nog steeds met veel plezier.
Mijn grootste hobby op dit moment is lekkere dingen maken in mijn (overdekte )zijtuin op de (kamado) bbq,ik heb sinds kort hier ook een blog over samen met…[Verder lezen]