-
Murmillo antwoordde op het onderwerp "Zelf alcohol maken tbv olie" – 2 jaren, 3 maanden geleden
@gmp ik weet dat er mensen zijn die een kleine lieblig koeler maken op hun rijstkoker. Ook zijn er mensen die gwn nieuwe alc. maken en niet geven om het hergebruiken. Zoals pikketanus zegt er zijn wat yt filmpjes maar… Meer lezen»
-
Pikketanus antwoordde op het onderwerp "Zelf alcohol maken tbv olie" – 2 jaren, 3 maanden geleden
@gmp wat ik vroeger veel voorbij zag komen waren de babyflessen verwarmers met flesjes waar bovenop een slangetje gemaakt was, maar precieze constructie even geen beeld meer bij. Spul ging in flesje en werd groot deel ingedampt, waarna er olie… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Melasse zuiveren" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@gmp je kunt gist hetgebruiken maar je moet het wel ” reinigen. ” Je neemt anders ook zuren van de autolyse mee .
-
Sjonnie54 antwoordde op het onderwerp "Zooi maken tijdens het maischen" – 3 jaren, 9 maanden geleden
@gmp Ik werk hier al een paar jaar mee en heb nooit troep
filter.jpg -
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Zooi maken tijdens het maischen" – 3 jaren, 9 maanden geleden
@gmp , heb je toevallig een foto van je huidige opstelling? Ik ben zelf begonnen met de Grainfather G30 en zoals bij ieder apparaat levert het voor- en nadelen op t.o.v. andere methodes. De tegenstroomkoeler bevalt mij goed… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Zooi maken tijdens het maischen" – 3 jaren, 9 maanden geleden
@gmp in dit filmpje zie je hoe simpel het is met gewoon een pan en een roerstok . Er is altijd wat afwas maar er is maar weinig materiaal voor nodig . Zorg gewoon dat je een pan gebruikt met… Read more»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Whisky mout" – 3 jaren, 10 maanden geleden
@gmp Pitch met bakkersgist wisselen de meningen over, moet je anders de zoekfunctie gebruiken, weet de getallen niet uit mn hoofd, let wel op dat nat en droog een andere pitch krijgen. Als je tijdens het maischen 55 graden… Read more»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Whisky mout" – 3 jaren, 10 maanden geleden
@gmp Dat is genoeg om voorlopig vooruit te kunnen. Een paar opmerkingen; Een 30 liter ketel vul je voor 2/3e max, dus 20 a 23 liter mash is voldoende. Zijn de maïsvlokken geschikt zo te gebruiken bij het brouwen… Read more»
-
Sjonnie antwoordde op het onderwerp "Wat is er goed/verkeerd gegaan ??" – 3 jaren, 11 maanden geleden
@gmp. Ik had laatst een beslag gemaakt ook met de chocolat mout. Dom van me, maar niet gelezen dat je hier niet teveel van bij moest doen (% stort). Het begon aardig te schuimen tijdens verhitten en toen het begon… Read more»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Wat is er goed/verkeerd gegaan ??" – 3 jaren, 11 maanden geleden
@gmp Vienna of Munich mout is diastatisch mout dus je kunt het tussen 20 en 100% stort gebruiken. De stort is meestal tussen de 3 en 4 liter water per kilogram graan, afhankelijk van het type graan, de behandeling… Read more»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Wat is er goed/verkeerd gegaan ??" – 3 jaren, 11 maanden geleden
@gmp, natuurlijk kan dat is wel een beetje afhankelijk wat je wil maken en wat je smaak is. Volgens mij is 7.5 kg mout op 25 liter wel aardig, maar dat zouden we eigenlijk aan munckerik moeten vragen maar die… Read more»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Wat is er goed/verkeerd gegaan ??" – 3 jaren, 11 maanden geleden
@gmp, ik ga bij de striprun door tot onder de 20% en bij de spiritrun begin de naloop vaak bij 55%. De naloop bekijk ik zeer kritisch bepaal aan de hand van wat voor drank ik wil maken of het… Read more»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Wat is er goed/verkeerd gegaan ??" – 3 jaren, 11 maanden geleden
@gmp, ik ben ook wel benieuwd wat je uiteindelijk opbrengst is.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Wat is er goed/verkeerd gegaan ??" – 3 jaren, 11 maanden geleden
@gmp. Calcium sulfaat , fosforzuur , wijnsteenzuur , zwavelzuur , citroenzuur zuur verlagen ph ( verhogen zuurtegraad .) Calcium carbonaat , natriumbicarbonaat , natriumhydroxide verhoogt ph en verlaagt zuurtegraad. Zorg altijd dat je ook na maïschen de ph zo maakt… Read more»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Wat is er goed/verkeerd gegaan ??" – 3 jaren, 11 maanden geleden
@gmp In theorie wel ja, heb t ook wel eens gedaan meen ik maar ergens in het verleden ben ik overgestapt. Weet even niet goed waarom op t ogenblik als ik eerlijk ben.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Wat is er goed/verkeerd gegaan ??" – 3 jaren, 11 maanden geleden
@gmp Sg geeftb ongeveer aan hoeveel de suikers er aanwezig is . Er kunnen andere stoffen ook het sg beïnvloeden . Water heeft een SG van ( op dobber) 1000 en alcohol 790 . Heb he dus een water alcohol… Read more»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Wat is er goed/verkeerd gegaan ??" – 3 jaren, 11 maanden geleden
@gmp Het is eigenlijk ook niet de bedoeling, maar bij sommige vergistingen kan de p.H. te laag doorslaan en dan gaat je gist niks meer doen. Zie het als een lapmiddel en niet als iets wat je iedere keer moet… Read more»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Wat is er goed/verkeerd gegaan ??" – 3 jaren, 11 maanden geleden
@gmp Bij een verstokte vergisting, dus bijvoorbeeld bij het stoppen op 1.020 de p.H. te meten en dan omhoog aan te passen.
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Wat is er goed/verkeerd gegaan ??" – 3 jaren, 11 maanden geleden
@gmp Daar kan de verstokte vergisting mee te maken hebben. Heeft bij mij ook wel eens stilgevallen onder 4.
-
rrroger antwoordde op het onderwerp "Wat is er goed/verkeerd gegaan ??" – 3 jaren, 11 maanden geleden
@gmp
kun je aan de SG zien of het proces ok was?
had je een hogere SG moeten hebben? - Meer laden