Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

Grensjager2

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van Grensjager2

@grensjager2

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 1
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Waarom zijn sommige whisky’s zo duur en schaars?" – 3 maanden, 2 weken geleden

    Zo duur
     IMG_20250127_1358352813.jpg

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Waarom zijn sommige whisky’s zo duur en schaars?" – 3 maanden, 2 weken geleden

    Duur
     IMG_20250127_1358352812.jpg

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 3 maanden, 2 weken geleden

    @rumo dat moet zijn 2023   . Inderdaad

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 3 maanden, 2 weken geleden

    @rumo dat moet zijn 2023   . Inderdaad

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 3 maanden, 3 weken geleden

    @rumo ik denk ook dat het verkoop praat is.  Ik heb hier droog gist van redstar en bakkersgist in de koelkast van vorig jaar zomer en nat  / vers gist van het jaar 2003.   Ik weet 100% zeker dat het…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Whiskey van gierst en rogge volgens zeer oude methode" – 3 maanden, 3 weken geleden

    @mana het is inderdaad wel wat ik verwacht had met gebruikte recept en hout keuze. 
    Ik ben wel tevreden. 

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 3 maanden, 3 weken geleden

    @bcnx71 nee niet invriezen !  In koelkast. 
    Vriezen kan gist doden.!

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Whiskey van gierst en rogge volgens zeer oude methode" – 3 maanden, 3 weken geleden

    @mana Smaak is zeer vol en warm maar zacht, inderdaad vanille , bloemig  , zoet . En toch een punch . Percentage 44 % . kleur is hazelnoot bruin .

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Whiskey van gierst en rogge volgens zeer oude methode" – 3 maanden, 3 weken geleden

    @kees22 gierst is te mouten . Ook hier geld tussen elke stap ook spoelen.  En goed uitlekken mag niet te vochtig zijn . Je krijgt anders zeer snel last van schimmel.  De gist maak ik lauw  zelfde temperatuur als  waar…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 3 maanden, 3 weken geleden

    @bcnx71 de laatste keer dat ik fermentis had was door kennis meegenomen. Ik weet niet waar zij dit haalde. Redstar verkrijg ik via destilleerderij waar wat freelance.  Ik maak 90% van de gisten die ik gebruik zelf . Kijk even…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 3 maanden, 3 weken geleden

    @bcnx71 voor 25 liter gebruik je 3 -4 gr per liter voor 100 liter 3 gr per liter  
     

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Whiskey van gierst en rogge volgens zeer oude methode" – 3 maanden, 3 weken geleden

    @mana leuk te horen dat het goed is gelukt.
    Ik zal zelf ook weer eens wat er nog van staat proeven   Filmpje is bijna 5 j . Dus tijd genoeg gehad om geheel te rijpen. 

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 3 maanden, 3 weken geleden

    @rumo vroeger had ik die nieuwsgierigheid wel . Maar al jaren doe ik meer op de manier van inschatting wat mijn beslag gaat vormen. Dan een eind van de stook even proeven en zien of ik het nog iets moet…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Mijn vergistings setup in een koude ruimte." – 3 maanden, 3 weken geleden

    @kayp roeren tijdens gisting wil zeggen dat je zuurstof inbrengt.   Wanneer er zuurstof aanwezig is gaat gist knop vormen en zet weinig suikers om in alcohol maar produceert wel zuren als ook azijnzuur  . Dan heeft gist weer tijd nodig…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 3 maanden, 3 weken geleden

    @rumo valt mee.   Ik heb voldoende staan om de tijd mee te vullen zodat de rest kan rijpen. En daarbij er staat voldoende voor de rest van mijn leven te drinken  in de kelder en wat overblijft is dan voldoende…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Tijd/temperatuur" – 3 maanden, 3 weken geleden

    @diederrick waarschijnlijk is er toch een fout in het apparaat waardoor er geen verzadiging kam plaatsvinden.  En er zou te weinig alcohol nog aanwezig kunnen zijn . Maar in principe zou tijden het stoken het percentage in de damp lang…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Waarom zijn sommige whisky’s zo duur en schaars?" – 3 maanden, 3 weken geleden

    @kees22 t is net als met dure Wijnen . Er zijn inderdaad goede en minder goede whiskey’s maar is ook kwestie van smaak.  En vergeet niet status .   Er zijn nog steeds mensen die willen laten zien dat ze iets…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 3 maanden, 3 weken geleden

    @rumo ja je moet altijd laten Rijpen .
    De tijm likeur gemaakt voor het filmpje heeft na maken slechts 6 maanden overleefd. 😋 

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Waarom zijn sommige whisky’s zo duur en schaars?" – 3 maanden, 3 weken geleden

    @dirkkampen   daar is heel veel over uit te leggen maar is ook vrij complex  . Ik probeer een kleine hopelijk begrijpbare uitleg te geven in paar voorbeelden . Wat uitmaakt is o.a. productie jaartal , leeftijd  en oplage . Bepaalde…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 3 maanden, 3 weken geleden

    @rumo heb je een zoete ruby port gebruikt ?  Dat Zuur zou kunnen door een iets wrange port te gebruiken. .

  • Meer laden
Profielfoto Bad Wolf Profielfoto TL Lamp

Registreer nu!

Wie is online?

  • _DaanBanaan_

Nieuwste topics

  • T500 reflux + alambiek en toebehoren

    Door Johnnieboy 1 dag geleden

  • vijf bijtjes stelt zich voor

    Door vijf bijtjes 4 dagen geleden

  • Naloop

    Door Gerben Beek 6 dagen geleden

  • Vergistingsvaten 20 liter Speindel

    Door kena1979 1 week geleden

  • Waragi

    Door RikVanBeusichem 1 week geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens