Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

Gusjke

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van Gusjke

@gusjke

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 0
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Melasse zuiveren" – 3 jaren, 6 maanden geleden

    @gusjke elke plantaardige glycerine kun je gebruiken. Vino ferm of Kruidvat  beide is prima . 10 – 15 mil per liter .

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Melasse zuiveren" – 3 jaren, 6 maanden geleden

    @gusjke zelf zou ik bij dergelijke fout iets zwavelzuur  toevoegen hierna ph corrigeren tot 5 a 6 en dan op pot destilleren.  Als je dat niet aan durft neem dan glycerine voeg dat toe en destileer zo dat je niet…   Read more»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Melasse zuiveren" – 3 jaren, 6 maanden geleden

    @gusjke Te weinig gistvoeding zal gist vroegtijdig stoppen teveel gistvoeding als DAB geeft vervuiling wat negatief effect kan hebben op vergistingen , maar ook de smaak kan aantasten en kwaliteit van alcohol . troebel worden en zweem kan er ontstaat…   Read more»

  • Profielfoto van stokes

    stokes antwoordde op het onderwerp "Melasse zuiveren" – 3 jaren, 6 maanden geleden

    @robbert en @gusjke, bedankt. Heb het gevonden.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Melasse zuiveren" – 3 jaren, 6 maanden geleden

    @gusjke 1 theelepel per liter is vrij veel . 3 tot 5 gram per 10 liter is voldoende .

  • Profielfoto van stokes

    stokes antwoordde op het onderwerp "Melasse zuiveren" – 3 jaren, 6 maanden geleden

    @gusjke en @robbert, beetje off topic, maar waar kopen jullie dap? Ik wil eens het teddysad recept proberen, maar zou niet weten wat dap is of waar ik het dus kan bestellen.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Melasse zuiveren" – 3 jaren, 6 maanden geleden

    @gusjke waarom tomaten puree ? Een gebruik voortgekomen uit armoede van moonshiners  kneierij. 
    Tomaten puree geeft verzuring , bijsmaak en vervuiling ..  
     

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Melasse zuiveren" – 3 jaren, 6 maanden geleden

    @gusjke je kunt even koken en met eiwit de melasse voorbehandelen. . Wanneer ne de melasse voor vergisting klaar hebt kun je eierschalen of schelpen toevoegen.  Wanneer zuurtegraad omhoog loopt ” vreet ”  als het waren het zuur aan de…   Read more»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Melasse zuiveren" – 3 jaren, 6 maanden geleden

    @gusjke melasse wordt met weinig bewerkingen  ( rauw ) verkocht.  Voor verder gebruik moet je het dus verder voor bereiden .

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Welke gist voor welk resultaat ?" – 3 jaren, 8 maanden geleden

    @gusjke  Chris is veranderd van account dus hij ziet de respons misschien niet, ik heb hem even een WhatsApp bericht gestuurd met de link naar dit topic.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Appels gebruiken" – 3 jaren, 8 maanden geleden

    @gusjke bij wilde vergistingen zijn temperatuur schommelingen een minder probleem voor de gist dan met de meeste cultuur gisten. Dat heeft maken met stammen . Probleem is dat gist in opstart vaak ook meer bijproducten levert en de tijd van…   Read more»

  • Profielfoto van Sammy

    Sammy antwoordde op het onderwerp "Pruimenwijn op premium wijngist." – 3 jaren, 10 maanden geleden

    @gusjke ik heb de batch gescheiden en heb een paar litertjes appart genomen voor wat wijn. De rest word verstookt. Verder loop ik nu tegen het euvel aan dat de wijn al 2 dagen op 1010 is blijven hangen. Ik…   Read more»

  • Profielfoto van Pikketanus

    Pikketanus antwoordde op het onderwerp "Gedestilleerd of gedemineraliseerd water bij verdunnen – verschil?" – 4 jaren, 3 maanden geleden

    @gusjke zo gek niet, oliën vd kruiden lossen niet goed op in lagere concentraties alcohol, en slaan dus uit bij ’te veel’ water. Of dat nou demi of kraan water is maakt niet veel uit. Als je een blanke gin…   Read more»

Profielfoto Kevin Profielfoto webmaster

Registreer nu!

Wie is online?

 Op dit moment zijn er geen leden online

Nieuwste topics

  • Te koop: T500 reflux in rvs. Volledige uitrusting , fermentatiekast, alle toebehoren, aparte koolstoffilterkan, alle mogelijke toebehoren om te distilleren o.a. vaten, alcoholmeters manueel en elektronisch, enz bod vanaf 350,00 €

    Door computerfelix 4 dagen geleden

  • Percentagepuzzel

    Door Wijnand 4 dagen geleden

  • Wie is Wijnand?

    Door Wijnand 4 dagen geleden

  • Recepten

    Door StookSmurf 6 dagen geleden

  • Gevraaagd: het "klassieke" deksel voor T 500

    Door 62vette 6 dagen geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens