-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Melasse zuiveren" – 3 jaren, 3 maanden geleden
@gusjke elke plantaardige glycerine kun je gebruiken. Vino ferm of Kruidvat beide is prima . 10 – 15 mil per liter .
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Melasse zuiveren" – 3 jaren, 3 maanden geleden
@gusjke zelf zou ik bij dergelijke fout iets zwavelzuur toevoegen hierna ph corrigeren tot 5 a 6 en dan op pot destilleren. Als je dat niet aan durft neem dan glycerine voeg dat toe en destileer zo dat je niet… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Melasse zuiveren" – 3 jaren, 3 maanden geleden
@gusjke Te weinig gistvoeding zal gist vroegtijdig stoppen teveel gistvoeding als DAB geeft vervuiling wat negatief effect kan hebben op vergistingen , maar ook de smaak kan aantasten en kwaliteit van alcohol . troebel worden en zweem kan er ontstaat… Read more»
-
stokes antwoordde op het onderwerp "Melasse zuiveren" – 3 jaren, 4 maanden geleden
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Melasse zuiveren" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@gusjke 1 theelepel per liter is vrij veel . 3 tot 5 gram per 10 liter is voldoende .
-
stokes antwoordde op het onderwerp "Melasse zuiveren" – 3 jaren, 4 maanden geleden
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Melasse zuiveren" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@gusjke waarom tomaten puree ? Een gebruik voortgekomen uit armoede van moonshiners kneierij.
Tomaten puree geeft verzuring , bijsmaak en vervuiling ..
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Melasse zuiveren" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@gusjke je kunt even koken en met eiwit de melasse voorbehandelen. . Wanneer ne de melasse voor vergisting klaar hebt kun je eierschalen of schelpen toevoegen. Wanneer zuurtegraad omhoog loopt ” vreet ” als het waren het zuur aan de… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Melasse zuiveren" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@gusjke melasse wordt met weinig bewerkingen ( rauw ) verkocht. Voor verder gebruik moet je het dus verder voor bereiden .
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Welke gist voor welk resultaat ?" – 3 jaren, 6 maanden geleden
@gusjke Chris is veranderd van account dus hij ziet de respons misschien niet, ik heb hem even een WhatsApp bericht gestuurd met de link naar dit topic.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Appels gebruiken" – 3 jaren, 6 maanden geleden
@gusjke bij wilde vergistingen zijn temperatuur schommelingen een minder probleem voor de gist dan met de meeste cultuur gisten. Dat heeft maken met stammen . Probleem is dat gist in opstart vaak ook meer bijproducten levert en de tijd van… Read more»
-
Sammy antwoordde op het onderwerp "Pruimenwijn op premium wijngist." – 3 jaren, 8 maanden geleden
@gusjke ik heb de batch gescheiden en heb een paar litertjes appart genomen voor wat wijn. De rest word verstookt. Verder loop ik nu tegen het euvel aan dat de wijn al 2 dagen op 1010 is blijven hangen. Ik… Read more»
-
Pikketanus antwoordde op het onderwerp "Gedestilleerd of gedemineraliseerd water bij verdunnen – verschil?" – 4 jaren, 1 maand geleden
@gusjke zo gek niet, oliën vd kruiden lossen niet goed op in lagere concentraties alcohol, en slaan dus uit bij ’te veel’ water. Of dat nou demi of kraan water is maakt niet veel uit. Als je een blanke gin… Read more»