Vond forum berichten leuk
RE: Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak @haak ja sorry hoor 🤥 maar ik begin nu aan de batch die ik vorig jaar mei gebotteld hem, dus de hoogste tijd om weer een nieuwe batch te maken. Nog wel met de flessen maar ga wel wat aanpassen... |
In forum Bier, Wijn en overige dranken |
3 jaar geleden |
RE: Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak @murmillo aan en afkoppelen heeft geen invloed op houdbaarheid. Ik meen dat een maand of 3 bij bier de standaard is. Zal het eens opzoeken. Denk dat het in de praktijk langer mogeljjk is. Een fles is ... |
In forum Bier, Wijn en overige dranken |
3 jaar geleden |
RE: Je eigen vat met 53 gallon whisky, minstens 10 jaar laten rijpen. Wie denkt / doet mee? Persoonlijk zou ik daar nooit mee instappen. Het leuke aan hobbybrouwen en -stoken is net om zelf te experimenteren, het hele proces van A tot Z doorlopen, persoonlijke toetsen en accenten leggen in e... |
In forum Vraag en aanbod |
3 jaar geleden |
RE: Afstand brander tot ketel @libra valse veiligheid is denken dat je met electrisch werken veiliger werkt dan met gasvlam . Wanneer er een gasvlam aanwezig is en er komt alcoholdamp vrij is er niet meteen verzadiging en zal de ... |
In forum Mijn installatie |
3 jaar geleden |
RE: Afstand brander tot ketel @haak 10 kW is misschien wat veel: ik heb max 2,5 kW op mijn fornuis. Maar voor een koperen ketel met vloeistof er in smelt, moet eerste de vloeistof helemaal verdampt zijn. En voor je zo ver bent, he... |
In forum Mijn installatie |
3 jaar geleden |
RE: Afstand brander tot ketel @haak hangt af van ketel en wat voor temperatuur grens je op wil stoken. . Je maakt het optimale gebruik van warmte en energie wanneer je op tijdens het hoofdgedeelte van de stook continu de ketel op ... |
In forum Mijn installatie |
3 jaar geleden |
Het kleine vaatjes topic Dat houtrijping van toegevoegde waarde is voor een drank is iets wat de mensheid al een geruime tijd ontdekt heeft, in onze hobby wordt vaak gebruik gemaakt van houtsnippers of blokjes om de afgifte v... |
In forum Stooktips |
3 jaar geleden |
RE: Hulp gezocht -- Appelcider recept oke?? @haak niet... ik maak dat nooit. |
In forum Recepten |
3 jaar geleden |
RE: Zure Cider @alchemist, die vraag zal je na het lezen van het grote cider topic wel kunnen beantwoorden. Ik zal het verklappen, ja de smaak gaat veranderen. Ik vind cider een zomer drankje en in de zomer zal jij ... |
In forum Bier, Wijn en overige dranken |
3 jaar geleden |
RE: Limoncello blijft bevriezen @wallie777 wat kan, voorlopige ingeving dan, is dat waarschijnlijk de fabrieksmatige limoncello een behandeling ondergaat van het citroenextract (denk aan zoiets als bijvoorbeeld chill filtering) of t... |
In forum Stooktips |
3 jaar geleden |
RE: Kun je tonkaboon, amandel, vanille en kaneel destilleren met behoud van smaak eigenschappen? @robbert dit is er eentje voor jou. |
In forum Stooktips |
3 jaar geleden |
RE: Opbrengst en hoeveelheid @haak idd net als je eind product, gematigd gebruik😎 |
In forum Stooktips |
3 jaar geleden |
Zelfbouw fruitpers Afgelopen zomer een mooie fruitpers gemaakt, inclusief sap opvang tafel. Gemaakt van wat restanten kokerprofiel en een eiken salontafel. 20210809_162727.jpg |
In forum Mijn installatie |
3 jaar geleden |
RE: Vierkant wijn/whisky vat @haak Vanwege het lekken en dergelijke zou ik het niet aanbevelen, er zijn wel leden geweest die ze zelf gemaakt hebben met foto's; Topic Eigen Eiken Vaatjes |
In forum Het Café (praathuis) |
3 jaar geleden |
RE: Vierkant wijn/whisky vat @haak g Hout wat vochtig wordt zet uit. Heb je vlak hout en Is buitenkant droog zijn worden de houtvezel aan binnenkant dus langer en zal het dus bol gaan staan. En Dus op de randen en hoeken o... |
In forum Het Café (praathuis) |
3 jaar geleden |