Vond forum berichten leuk

RE: Honing Bourbon.

Robbert dank voor het recept is toekomst muziek!!

In forum Recepten

3 maanden geleden
Honing Bourbon.

Er vroeg mij iemand om recept voor een honing bourbon . Dit is een standaard solide recept. Het beste is een beslag maken met verhouding. 36 liter water , 6 kilo mais , 4 kilo gerste mout ,1 kilo rog...

In forum Recepten

3 maanden geleden
RE: Mijn vergistings setup in een koude ruimte.

@harryd1969 ziet er gelikt uit zeg. De bovengetoonde foto heb ik van een topic uit dit forum nagebouwd, zonder Ventilator maar net genoeg tussen ruimtes voor de warmte verspreiding...en werkte perfect...

In forum Stookforum

3 maanden geleden
RE: Waarom zijn sommige whisky’s zo duur en schaars?

@dirkkampen daar is heel veel over uit te leggen maar is ook vrij complex . Ik probeer een kleine hopelijk begrijpbare uitleg te geven in paar voorbeelden . Wat uitmaakt is o.a. productie jaartal ,...

In forum Stookforum

3 maanden geleden
RE: Brewbrain te koop

Ziehier een voorbeeld van opvolging fermentatie rum zomer 2023 (buiten, dus niet gecontroleerd)  2025_01_16_10_16_41_Greenshot.png

In forum Vraag en aanbod

4 maanden geleden
RE: Nieuwe hobby unlocked

@rinus55 helaas komen de foto's niet door aangezien ik een nieuwe gebruiker ben. De beheerders van de werkruimte die ik huur stellen het niet op prijs als er gasflessen aanwezig zijn in het pand dit v...

In forum Stel je even voor...

4 maanden geleden
RE: Even voorstellen!

Dit is ‘m dan… mijn 15 liter ketel in wording  IMG_0382.jpeg

In forum Stel je even voor...

4 maanden geleden
Even voorstellen!

Hoi mede-stokers. Ik ben Ronald en in 2024 gestart met drank stoken. Dit doe ik samen met een vriend aangezien we beiden wel van een borrel houden😜. Wij zijn nog echte beginnelingen, maar niet...

In forum Stel je even voor...

4 maanden geleden
RE: Eerste stook van peated whisky - PPM

@robbert je heb het al vaak gezegd maar zo simpel is het. Lekker kort en duidelijk. PS ik heb het recept wel opgeslagen dan kan ik het nog eens in een commentaar plakken 😉

In forum Stookforum

4 maanden geleden
RE: Eerste stook van peated whisky - PPM

@brenner je kunt je beperken tot " moonshinen " of serieus bezig zijn met goede drank maken. Werken met spul uit winkels of zelf sturing geven om smaken te creëren. Elke handeling vanaf het manier ...

In forum Stookforum

4 maanden geleden
RE: Eerste stook van peated whisky - PPM

@robbert en hoe denk jij over moutmeel? Ik weet het is 180 graden de andere kant op als waar jullie het hier over hebben, maar een molen hier in de buurt maalt dat voor een jenever en ik wil er een ne...

In forum Stookforum

4 maanden geleden
RE: Whiskey maken deel 1 beslag maken. + deel 2 het destilleren ( Videos )

Grote voorraad kruik.  IMG_20241227_145854523.jpg

In forum Het Café (praathuis)

4 maanden geleden
RE: Whiskey maken deel 1 beslag maken. + deel 2 het destilleren ( Videos )

Percentage na 4 j in vat gelagerd te zijn is gezakt . dus nu maar op flessen gezet.  IMG_20241227_145823043.jpg

In forum Het Café (praathuis)

4 maanden geleden
RE: geen constante temperatuur tijdens gisten

@bcnx71 bieren en hun verschillende gisten hebben soms verloop van tempratuur tijdens de hoofdgisting. Met de verschillende tempratuur kun je verschillende smaakprofielen een beetje sturen De meeste w...

In forum Stookforum

4 maanden geleden
RE: Highlands - Dalwhinnie

@robbert als het over meningen gaat heeft meestal niemand gelijk of iedereen een beetje. Sterker nog het zou me niet verbazen als topic starter een goed resultaat haalt met mouten van de swean. Daaro...

In forum Recepten

4 maanden geleden
Pagina 3 / 60