-
HarryMuyres antwoordde op het onderwerp "Rum van melasse basis recept" – 2 jaren, 6 maanden geleden
@robbert dus beste is als ik stuur op toptemperatuur van 78,3 tot 81 graden . ( ik neem hierbij aan topT is brug T) Als ik rustig opwarm kan ik wellicht koken in de bodem vd kolom voorkomen/minimaliseren! Op de foto… Meer lezen»
-
HarryMuyres antwoordde op het onderwerp "Rum van melasse basis recept" – 2 jaren, 6 maanden geleden
@robbert dat zou inderdaad kunnen maar denk jij dan dat de smaken nu niet mee komen bij een niet gepakte kolom? Tot welke toptemperatuur moet je trouwens doorgaan, welke richtlijn kun je aanhouden? Ik heb veel ervaring met destillatie, beroepsmatig… Meer lezen»
-
HarryMuyres antwoordde op het onderwerp "Rum van melasse basis recept" – 2 jaren, 6 maanden geleden
- @drankdier ik heb de pakkingen uit de kolom gehaald, theoretisch zal ik nu het zelfde moeten overhalen als bij een potstill destillatie of kolom met helm
-
HarryMuyres antwoordde op het onderwerp "Rum van melasse basis recept" – 2 jaren, 6 maanden geleden
@robbert die ketel heb ik niet, ik heb de pakkingen uit mijn kolom gehaald. Hoop dit is voldoende
-
HarryMuyres antwoordde op het onderwerp "Rum van melasse basis recept" – 2 jaren, 6 maanden geleden
@drankdier versta je onder vrij kale, weinig smaak?
-
HarryMuyres antwoordde op het onderwerp "Asperges likeur" – 2 jaren, 6 maanden geleden
@ndre 👍
-
HarryMuyres antwoordde op het onderwerp "Asperges likeur" – 2 jaren, 6 maanden geleden
@ndre ik had er de eerste keer heeeel veel schillen bijgedaan, smaakte wat bitter. Na een tijdje staan was dit minder, zeker na bijvoegen eiken snippers.
Vandaag weer een probeersel, minder schillen en vanaf begin ook eiken snippers medium toast erbij! -
HarryMuyres antwoordde op het onderwerp "Rum van melasse basis recept" – 2 jaren, 6 maanden geleden
@drankdier en de foto!
D66A6E51-4ECC-4CB8-8430-D4A9511B1BB3.jpeg -
HarryMuyres antwoordde op het onderwerp "Rum van melasse basis recept" – 2 jaren, 6 maanden geleden
@drankdier en de foto!
D66A6E51-4ECC-4CB8-8430-D4A9511B1BB3.jpeg -
HarryMuyres antwoordde op het onderwerp "Rum van melasse basis recept" – 2 jaren, 6 maanden geleden
@drankdier ik dacht ook al om pakking eruit te halen maar dan wordt scheidend vermogen vd kolom natuurlijk laag. Ik wilde eigenlijk in de eerste instantie de pakkingen erin laten en de batch lekker laten door destilleren en bij oplopende… Meer lezen»
-
HarryMuyres antwoordde op het onderwerp "Rum van melasse basis recept" – 2 jaren, 6 maanden geleden
@drankdier ik heb een zelfbouw ketel, te gebruiken als refluxkolom en zonder reflux.
Het is een mooie koperen ketel, met gepakte kolom en werkt perfect.
2D5D3085-6D0F-4316-90DF-696C958D6720.jpeg -
HarryMuyres antwoordde op het onderwerp "Rum van melasse basis recept" – 2 jaren, 6 maanden geleden
@drankdier voorloop niet meenemen in tweede destillatie, neem ik aan! %alcohol is dat te meten met alcohol meter of moet dat adv soortelijk gewicht? mijn ketel heeft ook mogelijk tot reflux maar dat moet ik dus niet toepassen bij eerste run.
-
HarryMuyres antwoordde op het onderwerp "Rum van melasse basis recept" – 2 jaren, 6 maanden geleden
@drankdier de stripping runs is dat de alcohol er in een keer van af stoken? Ik begrijp hier dat je bij de tweede run op smaak gaat destilleren en de eerste voorloop (Methanol) verwijderd.Tot welke toptemperatuur in de kolom ga… Meer lezen»
-
HarryMuyres antwoordde op het onderwerp "Rum van melasse basis recept" – 2 jaren, 6 maanden geleden
@drankdier Dan heb ik nog even als het 3 weken kan duren! Als ik na uitgisten niet gelijk toekom aan stoken, is het dan nadelig als het vat nog 1 tot 2 weken staat, bijvoorbeeld zonder dat er zuurstof bij… Meer lezen»
-
HarryMuyres antwoordde op het onderwerp "Rum van melasse basis recept" – 2 jaren, 6 maanden geleden
@stookforum hoelang duurt een gemiddelde gisting, melasse plus rietsuiker? Na 1,5 week is er bij mijn 25 liter batch nog steeds drukopbouw in het waterslot. Voor mijn gevoel nog steeds een teken dat er nog gisting plaatsvindtgroet, Harry
-
HarryMuyres vind forumbericht "Rum van melasse basis recept" – leuk 2 jaren, 6 maanden geleden
-
HarryMuyres antwoordde op het onderwerp "Rum van melasse basis recept" – 2 jaren, 6 maanden geleden
@stookforum vat staat nu een week te gisten, melasse en rietsuiker. Gisting gaat heel traag nu, loopt volgens mij op zijn einde! ik heb de melasse niet gezuiverd van te voren, moet ik nu alles laten bezinken nadat het uit gegist… Meer lezen»
-
HarryMuyres antwoordde op het onderwerp "Grappa" – 2 jaren, 7 maanden geleden
@teunis hoeveel kg appels had je geschild? ik heb een keer appels en peren laten gisten met gist erbij maar je moet echt wel heeeel veel fruit hebben om enkele liters 40% schnaps over te houden. Na ruim 20 kg geschild… Meer lezen»
-
HarryMuyres antwoordde op het onderwerp "Grappa" – 2 jaren, 7 maanden geleden
@teunis op welke manier laat je de appels gisten? Ik bedoel, komt er suiker bij, welke gist gebruik je? met vriendelijke groet, Harry
-
HarryMuyres antwoordde op het onderwerp "Appels vergisten" – 2 jaren, 9 maanden geleden
@robbert ok, dat is goed om te horen! Ik denk trouwens wel dat het vat perfect sluit. Dan laat ik het nog even staan en doe de aanstekerproef.
- Meer laden