Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

joostbos

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van joostbos

@joostbos

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 0
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Korrelig laagje op stookwijn" – 5 maanden geleden

    @joostbos ja met zo een keteltje zal je inderdaad beter een zeef en misschien ook de vloeistof door een kaasdoek heen kunnen laten lopen . En klaren is misschien ook wel verstandig omdat het anders gaat aanbranden.  Zelf gebruikt ik…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Korrelig laagje op stookwijn" – 5 maanden, 1 week geleden

    @joostbos ik weet niet met wat voor ketel jij afstookt of dat je kookzak gebruikt of dat je alles door zeef haalt. Dus of een klaring nodig is jan ik zo niet zeggen. Roeren kun je doen.  Ja wanneer veel…   Meer lezen»

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Korrelig laagje op stookwijn" – 5 maanden, 1 week geleden

    @joostbos ontgassen zou niet niet nodig moeten zijn, als het gisten is gestopt verdwijnen de bubbels ook. Niet roeren zodat de dode gist naar de bodem zakt en dan van boven af leeg scheppen. Als het dikke drap is kan…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Korrelig laagje op stookwijn" – 5 maanden, 1 week geleden

    @joostbos dat is kaam . Dat is een soort schimmel die vormt als er toch teveel zuurstof bij gekomen is. 
    Ontstaat ook als een vergisting niet echt goed verloopt.  Te lang laten staan als vergisting is afgelopen.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Alcohol percentage aan de lage kant." – 6 maanden, 1 week geleden

    @joostbos sg is dichtheid en dat wil niet zeggen dat je alleen hoeveelheid suikers weegt.   Diverse andere producten als vezels , zetmeel , starch , olien kunnen afwijking geven op SG

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Vragen over Robbert's apple pie liqueur filmpje" – 7 maanden, 3 weken geleden

    @joostbos kookzakjes kun je gewoon bij b.v. stookwinkel bestellen.  Het is wel belangrijk dat de kruiden en fruit boven de vloeistof komen m als botanical basket dat zou doen komt het goed . 600 ml van 1 liter overhouden dan…   Meer lezen»

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Airstill newbee vragen" – 8 maanden, 3 weken geleden

    @joostbos ik weet niet helemaal wat bedoeling is van je post, maar ik denk dat je met een carbon airlock (waterslot met carbonfilter) alleen nare luchtjes van een gistvat tegen gaat.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Vragen over Robbert's apple pie liqueur filmpje" – 8 maanden, 4 weken geleden

    @joostbos 50 -60 % is toch wel noodzakelijk.   Ja her is beter om de vaste delen in kookzakje boven de alcohol in ketel te hangen .  Door warmte van de damp wordt de alcohol ontrokken met foezels en etherische oliën….   Meer lezen»

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Vragen over Robbert's apple pie liqueur filmpje" – 8 maanden, 4 weken geleden

    @joostbos Actieve kool is niet selectief voor alleen bijsmaken 😉 , dus ja het kan ook andere dingen wegpakken.   Het is ieder z’n ding, maar minder suiker, bakkersgist en gistvoeding zorgt voor een drank waarbij geen actieve kool nodig…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Vragen over Robbert's apple pie liqueur filmpje" – 8 maanden, 4 weken geleden

    @joostbos Ik heb zelf een Airstill staan en die heeft onderhand wat rondjes gehad, het filteren met de actieve kool wordt gedaan om eventuele bijsmaken die door de vergisting of gebruikte grondstoffen (inclusief gist) zijn ontstaan.    Met een goed…   Meer lezen»

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Vragen over Robbert's apple pie liqueur filmpje" – 8 maanden, 4 weken geleden

    @joostbos even de kook er over werkt ook en er wordt wel gezegd dat het ook de smaak te goede komt. Ja hoeveel appels 🤔 wat google je vertelt is wat algemeen voor het suikergehalte van appels. Je zou het…   Meer lezen»

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Vragen over Robbert's apple pie liqueur filmpje" – 9 maanden geleden

    @joostbos ik dacht al dat je alcohol troebel was 😆 ik heb nog nooit met een Airstill gewerkt dus dat weet ik niet, maar ik filter wel eens(met kool) een neutrale alcohol(deze moet dan onder 55% zijn) tussen 2 stoken…   Meer lezen»

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Vragen over Robbert's apple pie liqueur filmpje" – 9 maanden geleden

    @joostbos waarom moet je de alcohol filteren? Ik denk ook niet dat het recept met maar 3 appels je beperk in het verwerken van veel appels maar eerder je airstill. En waarom maak je geen appelbrandewijn of een schnaps?

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Airstill newbee vragen" – 1 jaar, 5 maanden geleden

    @joostbos geen

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Airstill newbee vragen" – 1 jaar, 5 maanden geleden

    @joostbos na 5 berichten mag je pas foto’s en links toevoegen.

Profielfoto Kevin Profielfoto webmaster

Registreer nu!

Wie is online?

  • rinus55

Nieuwste topics

  • vijf bijtjes stelt zich voor

    Door vijf bijtjes 2 dagen geleden

  • Naloop

    Door Gerben Beek 5 dagen geleden

  • Vergistingsvaten 20 liter Speindel

    Door kena1979 7 dagen geleden

  • Waragi

    Door RikVanBeusichem 1 week geleden

  • Boiler gevonden, misschien een nieuw project

    Door rinus55 1 week geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens