-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Hallo allemaal" – 2 jaren, 4 maanden geleden
@marcelzwl Whisky kan gelukkig eenvoudig, vloeibaar of poedervorm moutextract is een leuke om mee te beginnen als je nog niet aan maischen (brouwen) wilt. Let wel dat het geen blikpakket bier is, daar zit hop in en dat is moeilijk… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Hallo allemaal" – 2 jaren, 4 maanden geleden
@marcelzwl Bij nieuwe leden (<5 berichten) met een link of afbeelding wordt een goedkeuring vereist van een moderator. Dus approved is eentje zonder bijv. links of na goedkeuring. De hoeveelheid bots die actief zijn op fora zoals deze zijn… Meer lezen»
-
Alchemist vind forumbericht "Hallo allemaal" – leuk 2 jaren, 4 maanden geleden
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Hallo allemaal" – 2 jaren, 4 maanden geleden
@marcelzwl anti spam beveiliging, eerste vijf berichten zonder links en plaatjes, dan lun je priveberichten sturen, plaatjes gebruiken en links plaatsen.
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Hallo allemaal" – 2 jaren, 4 maanden geleden
@marcelzwl Welkom Marcel, ook al een idee wat je wilt gaan maken?
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Meergranenborrel, klaar in 1 week, Tried and True Recipy" – 2 jaren, 4 maanden geleden
@zotje Je hebt het in ieder geval van de gist afgehaald, maar in de regel geldt wel om te proberen de eerste overhaal binnen enkele dagen na het einde van de vergisting uit te voeren omdat er zich bijproducten kunnen… Meer lezen»
-
Alchemist vind forumbericht "Hollandsche CCVM ketel" – leuk 2 jaren, 4 maanden geleden
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Mash maken" – 2 jaren, 4 maanden geleden
@tjerk het ligt eraan wat voor soort gistvat je hebt, die met een kraantje kun je zo laten lopen, een hevel kan ook. Het verschilt per gistsoort hoe sterk de koek is op de bodem, vaak kun je het gistvat… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Advocaat" – 2 jaren, 4 maanden geleden
@brandt-r ik zie twee mogelijkheden, de eerste is de temperatuur, eidooiers stollen volledig bij 80 a 84 graden, dus je hebt waarschijnlijk wat laag gezeten qua temperatuur. Anderzijds zie ik dat je meer alcohol gebruikt dan de recepten die… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Mash maken" – 2 jaren, 4 maanden geleden
@tjerk geen probleem, we hebben het allemaal moeten leren 😉
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Mash maken" – 2 jaren, 4 maanden geleden
@tjerk als je van plan bent de verwarming te gebruiken van de t500 zeg ik liever niet doen, je hebt kans op aanbranden en die smaak krijg je niet altijd uit je eindproduct. Het verwarmen en met citroenzuur toevoegen… Meer lezen»
-
Alchemist vind forumbericht "Hollandsche CCVM ketel" – leuk 2 jaren, 4 maanden geleden
-
Alchemist vind forumbericht "Hollandsche CCVM ketel" – leuk 2 jaren, 4 maanden geleden
-
Alchemist vind forumbericht "Volledig recept whiskey maken" – leuk 2 jaren, 4 maanden geleden
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "T500 wordt niet meer warm" – 2 jaren, 4 maanden geleden
De reset werkt niet als je aangekoekt spul op het verwarmingselement hebt zitten, voel eens met een roerstok of dergelijke of er geen zetmeel drap of aangekoekte resten zit op het element, in het midden een cirkelvormige beweging maken (weet… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "T500 wordt niet meer warm" – 2 jaren, 4 maanden geleden
@appelboom krijt of kalk zou ik aanbevelen. P.h. meten, indien nodig kalk of krijt toevoegen en goed roeren, 10 minuten wachten en dan weer proberen. Ik weet niet in hoeverre de enzymen het langere tijd overleven in een waterig… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "T500 wordt niet meer warm" – 2 jaren, 4 maanden geleden
@appelboom de frustratie krijgt bij ieder van ons wel eens de overhand, ik heb in het verleden ook wel eens sterk overwogen of de genoegdoening van een brouwketel kapot trappen opweegt tegen de investering die het gekost heeft. Iedere… Meer lezen»
-
Alchemist vind forumbericht "T500 wordt niet meer warm" – leuk 2 jaren, 4 maanden geleden
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "T500 wordt niet meer warm" – 2 jaren, 4 maanden geleden
@appelboom Ik betwijfel of daar veel mensen een antwoord op gaan hebben, je hebt de 55 graden stap gedaan dus er zal ook wat omzetting richting suikers zijn gebeurd, met eventuele melkzuurbacteriën die op de mout zaten (kunnen tot 71… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "T500 wordt niet meer warm" – 2 jaren, 4 maanden geleden
@appelboom Jammer om te horen, het is geen droogkookbeveiliging die is aangeslagen toevallig? Zit er onderin een knopje wat je kunt indrukken misschien.
Het beslag kun je geen zes weken bewaren, dus helaas wordt het weggooien. - Meer laden