Forum antwoorden aangemaakt

RE: Medovoecha

@theresa Heel interessant. Vraag: op welke onderstam staat de pruim?

In forum Het Café (praathuis)

1 maand geleden
RE: wie gebruikt wat om de ketels en gistingsvaten te reinigen.

Mijn gistvaten maak ik na gebruik schoon met water en wat afwasmiddel, goed naspoelen en drogen. En ik ontsmet ze met waterstofperoxide of natriumpercarbonaat. De koperen ketels maak ik na gebruik ...

In forum Mijn installatie

2 maanden geleden
RE: Spirit Steve stelt zich ook graag voor

@spirit-steve De "Lemon Lime" van Robbert. Eenmaal geprobeerd en geproefd is de limoncello daarna snel vergeten..... .

In forum Stel je even voor...

2 maanden geleden
RE: Winterkorn

@spirit-steve Volgens mij was dat een gelimiteerde productie. Ken enkel de Traditionskorn en hun Edelkorn. Volgens mij is het een soort jenever. En afhankelijk waar het in Dld gestookt wordt heet he...

In forum Stookforum

2 maanden geleden
RE: Bioethanol

Ik zou daar maar niet aan beginnen. Het is gedenatureerd. Dus van toeslagstoffen voorzien die consumptie onmogelijk maken. Deze stoffen ga je er met een t500 niet uit krijgen. Gewoon een suikerwash m...

In forum Het Café (praathuis)

4 maanden geleden
RE: Beginnende stoker tips?

@rumo Inderdaad, geduld is een schone zaak. Maar 'betaald' zich dan ook terug. En drank produceren voor de verkoop brengt het naleven van een hoop wet en regelgeving met zich mee. En niet alleen va...

In forum Recepten

4 maanden geleden
RE: alquitarra 10 liter

Ik wil hem wel van je overnemen. Heb je een pb gestuurd. Groet Lemmy.

In forum Vraag en aanbod

4 maanden geleden
RE: Gasbrander voor 5l Alquitara

@erik_73 En mocht je geen gasfornuis hebben dan is dit een fijne brander: Als je dan ook nog een drukregelaar op de gasfles zet is is het geheel perfect te regelen. En je kunt hem ook gebruiken om ...

In forum Mijn installatie

5 maanden geleden
RE: Whiskey maken deel 1 beslag maken. + deel 2 het destilleren ( Videos )

@robbert Is dat een veilige standaardwaarde voor iedere gistsoort? Bv. M1, Bruggeman, M44 etc?

In forum Het Café (praathuis)

5 maanden geleden
RE: Whiskey maken deel 1 beslag maken. + deel 2 het destilleren ( Videos )

@robbert Wat was het sg voor verdunnen?

In forum Het Café (praathuis)

5 maanden geleden
RE: Jenever

@alchemist En hoe liet men de drank in vroeger tijden rijpen? Rvs bestond niet en glas of keramiek was duur. Rijpen in vaten, zoals alle drank toen? Maar welke smaak en kleur had de jenever van toen?...

In forum Spirits

5 maanden geleden
RE: Jenever

Erg interessant Alchemist. Ik ga aankomend voorjaar toch ook maar eens een ronde brouwen om er een jenever van te maken. Dat er hop wordt gebruikt vind ik zeer interessant, dat ga ik ook eens probere...

In forum Spirits

5 maanden geleden
RE: Welke ketel

Destijds heb ik gekozen voor een Alquitara. Mede door de filmpjes van @Robbert. Ook door wat hij over de ketel meld: het zijn meesters in de smaakoverdracht. Je kunt dus een brede range aan dranken s...

In forum Stookforum

6 maanden geleden
RE: Je plasje destilleren? 🙂

@alchemist 🤣 Piskey.....😂

In forum Het Café (praathuis)

6 maanden geleden
RE: Je plasje destilleren? 🙂

Hmmm, 🤔 Volgens mij breekt de lever alcohol af, dus omzetten in andere stoffen. Enkele de nieren kunnen alcohol, in het ergste geval, direct uitscheiden, dacht ik. Beter genieten met mate. ...

In forum Het Café (praathuis)

6 maanden geleden
Pagina 1 / 7