-
Lumey posted a new topic "Stoken met de Grainfather met de moutpijp erin (imitatie Charentais?)" – 8 maanden geleden
Stel, je hebt 30 liter appelpulp vergist. Is het dan eventueel een idee om die te stoken mèt de pulp door gebruik te maken van de moutpijp in de Grainfather G30 V3. Imiteer je dan een beetje een Charantais? Die… Meer lezen»
-
Lumey antwoordde op het onderwerp "Fermentatie gestopt bij 1.020" – 9 maanden geleden
@robbert Ik heb niet echt gefilterd, alleen het graanbed gespoeld met 7l heet water. inderdaad, ik dacht ook al dat het te lang duurde. Vanavond doe ik een ruwstook. Hopelijk komt er nog iets drinkbaar uit.
Dank voor de raad. -
Lumey antwoordde op het onderwerp "Fermentatie gestopt bij 1.020" – 9 maanden geleden
@rumo 3Kg Pale Ale mout, 1kg roggemout, 1kg maïsvlokken. Maischen in 18l water gedurende een uur op 67°C. En dan wat vals gespeeld door 1,5kg vloeibaar moutextract toe te voegen om het SG wat op te drijven.
-
Lumey posted a new topic "Fermentatie gestopt bij 1.020" – 9 maanden geleden
Mijn graanbeslag had bij aanvang (drie weken geleden) een SG van 1.075 maar het lijkt nu uitgegist op 1.020 want het SG zakt al sinds een dag of 10 niet meer verder. Gebeurt het wel vaker dat een graanbeslag niet… Meer lezen»
-
Lumey antwoordde op het onderwerp "Eau de vie diepvries vruchten." – 2 jaren geleden
Bedankt Robbert.
Het was maar een klein testje van slechts 8 liter stookwijn. Gestookt met een Airstill. Eerste stook was 4 liter stookwijn. Ik zal de volgende 4 liter misschien eens 2x stoken en dan zien wat het verschil is. -
Lumey posted a new topic "Eau de vie diepvries vruchten." – 2 jaren geleden
Gegroet, Ik had een stookwijn gemaakt van diepvriesmengeling bosvruchten. Die heb ik daarnet gestookt en recht uit de ketel bevalt de smaak al echt prima, lekker vol fruitig. Ik heb altijd gelezen dat men minstens een tweede maal moet stoken. Maar… Meer lezen»
-
Lumey antwoordde op het onderwerp "Schelvispekel" – 2 jaren, 6 maanden geleden
@stumphole Met speculaaskruidenmenheling en invertsuikerstroop (naar smaak) maak je dat vrij goed na. Tenminste, de smaak die ik me herinner want het is een hele tijd geleden dat ik dat nog eens dronk.
-
Lumey antwoordde op het onderwerp "Rabarber, Rabarber, Rabarber !" – 3 jaren, 11 maanden geleden
Het mooie aan rabarber is dat het vrij veel sap opbrengt. Ik heb 8,5 kg rabarber uit de tuin in stukjes gesneden en ingevroren. Drie dagen later ontdooid en uitgewrongen in een kookzak in een emmer. Dat gaf 6 liter… Read more»
-
Lumey antwoordde op het onderwerp "Sugarwash" – 3 jaren, 11 maanden geleden
Ja hoor, perfect normaal. De eerste dag of twee kan het geweldig tekeergaan met die turbogist.
-
Lumey waardeerde het bericht "Wat kan hier fout gaan met de T500??" – 4 jaren, 4 maanden geleden
-
Lumey waardeerde het bericht "Wat kan hier fout gaan met de T500??" – 4 jaren, 4 maanden geleden
-
Lumey reageerde op het onderwerp "Wat kan hier fout gaan met de T500??" – 4 jaren, 4 maanden geleden
Erg interessant. Moet je dan met een vermogensregelaar werken ? En is het niet lastig dat je nergens een temperatuurmeting hebt ?
-
Lumey replied to the topic "Hoe lang kun je wachten met sugarwash om te stoken" – 4 jaren, 4 maanden geleden
Robbert, als de stookwijn nog koolzuurgas bevat, heeft dat dan ook een negatieve invloed op de smaak achteraf of is er dan enkel extra risico op schuimvorming tijdens het stoken ?
Jan. -
Lumey reageerde in het onderwerp Classic 8 Turbo Yeast in het forum Gist vragen 4 jaren, 4 maanden geleden
Klaringsmiddel gebruik ik altijd bij Turbogist. Wat kool betreft heb ik enkele malen zowel met als zonder gedaan en eerlijk gezegd geen verschil in kwaliteit kunnen merken.