Forum antwoorden aangemaakt

RE: Whiskey van gierst en rogge volgens zeer oude methode

@robbert Klinkt goed Robbert. Is dit ook het smaakprofiel wat je verwachte 5 jaar geleden? Afwachten hoe het bij mij evolueert in nog 3 jaar.

In forum Spirits

3 maanden geleden
RE: Whiskey van gierst en rogge volgens zeer oude methode

@robbert Ik ben benieuwd hoe de whiskey bij jou is ontwikkeld na 5 jaar. Ik vind het erg leuk om te zien hoe met zulke oude recepten en technieken er gewoon goede drank gemaakt kan worden.

In forum Spirits

3 maanden geleden
RE: Whiskey van gierst en rogge volgens zeer oude methode

Goedenavond, Ik ben benieuwd of er mede forumleden zijn die deze whiskey ook gemaakt hebben, en wat hun ervaring is. Ik kan mij herinneren dat vooral na het overhalen van de gierst rogge een enorme k...

In forum Spirits

3 maanden geleden
RE: alcohol verdunnen naar 15%

@mirella1974 Hoi, ik gebruik altijd dit excel blad.  alcohol-verdunnen.xlsx

In forum Stookforum

7 maanden geleden
RE: naloop

Dag Prins, afhankelijk van de ruw of fijnstook. ruwstook ga ik door tot ik nog 10a15% meet. fijnstook komt bij mij zelden onder de 45a50%. Bij 40% opbrengst zit er nog ongeveer 5% in de ketel, dat b...

In forum Stooktips

9 maanden geleden
RE: Stookketel 10 liter loopt over

Bij mijn Alquitara gebeurd dat als het verval van de afvoer slang niet genoeg is. Vaak zet ik het keteltje iets hoger om meer hoogte(verval) te krijgen.

In forum Stookforum

1 jaar geleden
RE: Danzig goud water .

@robbert Proost Robbert, het ziet er goed uit. Het door jou gedeelde recept was ik nog niet eerder tegengekomen, bedankt voor het delen. Heb jij voor het maken van dit drankje dit complete recept gevo...

In forum Likeuren

1 jaar geleden
RE: Benedictine

@murmillo Proost.

In forum Likeuren

1 jaar geleden
RE: Pekmez (turkse druivenmelasse)

@mccorner de plek waar wij wekelijks de boodschappen halen. Enorm assortiment met lekker groente, fruit en vlees. Door wat ik hier lees, ben ik wel nieuwsgierig geworden. Ook maar eens een stook met ...

In forum Stookforum

1 jaar geleden
RE: Alcohol omrekenen

Ik gebruik eigenlijk altijd bijgevoegd excel bestand.  alcohol-verdunnen.xlsx

In forum Stookforum

1 jaar geleden
RE: Benedictine

@murmillo Volgens mij krijg je die vanzelf door de gebruikte kruiden. Zelf morgen beginnen met 5L Eau de Gorge afstoken.  IMG_3907.jpeg

In forum Likeuren

1 jaar geleden
RE: Benedictine

@murmillo ik ben benieuwd. bij mij thuis ben ik de enige die het lekker vind.

In forum Likeuren

1 jaar geleden
RE: Benedictine

@robbert In mijn aantekeningen staat dat ik toen 60% heb gebruikt. Ik zal dit bij het recept erbij zetten. Weet jij wat het percentage doet met smaak? Zou er een groot verschil zitten tussen 60% en 8...

In forum Likeuren

1 jaar geleden
RE: Benedictine

@murmillo Altijd een goed begin, de kruiden in een kom te zien liggen.

In forum Likeuren

1 jaar geleden
RE: Benedictine

@murmillo ik dacht dat ik 62% had gebruikt. Als ik dat terug reken naar 5 liter zit ik op een percentage van rond de 40%

In forum Likeuren

1 jaar geleden
Pagina 1 / 3